Γυναίκα

Πώς να καθαρίσετε σωστά ένα σίδερο ατμού!

14896f5bc1add5aeb87e3fb764f872a1_l-600x336.jpg
Ακούστε το άρθρο

Όλες οι νοικοκυρές ξέρουν πώς για να είναι πιο αποτελεσματικό το σίδερο και να σιδερώνει καλά τα ρούχα, θα πρέπει να είναι καθαρό.

Η πλάκα από το σίδερο συγκεντρώνει σωματίδια σκόνης στον αέρα που φράζουν τον ατμό εξαερισμού, προκαλούν σκουριά και γραμμές στο ρούχο κατά τη διάρκεια του σιδερώματος. Ποιοι είναι λοιπόν οι καλύτεροι τρόποι για να καθαρίσετε το σίδερό σας;

Πρώτα απ’ όλα, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι συνδεδεμένο στη πρίζα, να είναι εντελώς δροσερό και χωρίς νερό. Ελέγξτε το εγχειρίδιο με τις οδηγίες του σίδερου για τυχόν σημαντικές συμβουλές καθαρισμού. Στη συνέχεια για να καθαρίσετε το σίδερό σας δοκιμάστε μία από τις παρακάτω μεθόδους.

Πλάκα

Αν κάτι κηρώδες έχει κολλήσει στο κάτω μέρος του σίδερου, γυρίστε το σίδερο πάνω στην υψηλότερη ρύθμιση και με μια εφημερίδα τρίψτε μέχρι να φύγει η ουσία. Στη συνέχεια, προχωρήστε στον καθαρισμό χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί με νερό και ήπιο απορρυπαντικό ή ένα μείγμα από 1 ποτήρι λευκό ξύδι και 1 ποτήρι νερό.

Για την επίμονη σκουριά ή ορατό υπόλειμμα από ρούχο, δοκιμάστε ένα μείγμα από 2 κουταλιές σόδα μαγειρικής ανακατεμένο σε νερό. Τρίψτε με ένα μαλακό πανί ώστε να μην γρατζουνιστεί η επιφάνεια του σιδήρου.

Καθαρίστε την πλάκα περνώντας τη και με ένα άλλο πανί, το οποίο πρώτα θα έχετε μουσκέψει ελαφρώς με νερό.

Οπές αερισμού

Προμηθευτείτε μερικές μπατονέτες και καθαρίστε προσεκτικά καθέναν από τους σωλήνες του ατμού. Η μπατονέτα μπορεί να είναι είτε στεγνή, είτε βουτηγμένη σε μείγμα από νερό και ξύδι.

Σε καμιά περίπτωση μην χρησιμοποιείτε σκληρά εργαλεία, όπως ένα κατσαβίδι ή μαχαίρι για να καθαρίσετε τις τρύπες καθώς θα καταστρέψετε έτσι το σίδερο.

Εάν το κάνετε σωστά μια φορά το μήνα, η διαφορά θα φανεί στα ρούχα σας. Θα είναι καλοσιδερωμένα όσο ποτέ.

Πηγή: www.baby.gr

Όλη η επικαιρότητα