Ηλεία

Πώς να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από την απαγωγή – Σεμινάριο της ΕΛ.ΑΣ στο Στρέφι (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το δωρεάν σεμινάριο με θέμα  «Ενημέρωση, προφύλαξη και αυτοπροστασία από απάτες, κλοπές και αρπαγές εις βάρος πολιτών. Βασικές αρχές αυτοάμυνας» στο Δημοτικό σχολείο της Κοινότητας Στρεφίου, το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020..

Το φαινόμενο εξαπάτησης πολιτών και κλοπών, πρωτίστως ηλικιωμένων, από διάφορους «επιτήδειους» έχει εμφανιστεί σε έντονο βαθμό και στην περιοχή μας.

Επίσης έχουν αυξηθεί τα κρούσματα αρπαγών Πανελλαδικά. Για το θέμα, μας ενημέρωσε ο Διοικητής  της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, κ. Χαράλαμπος Πατσούρης.

Ο κ. Πατσούρης, με υπομονή, δοτικότητα και εξαιρετική μεταδοτικότητα, μοιράστηκε τη γνώση και την  εμπειρία του με τους συμμετέχοντες. Μας έδωσε χρήσιμες οδηγίες και κατευθύνσεις για το πως μπορούμε  να κινηθούμε έξυπνα και αποτελεσματικά και να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, την οικογένεια και την περιουσία μας από την παραβατική συμπεριφορά.

Στην συνέχεια ο   ιδρυτής και δάσκαλος του Αθλητικού συλλόγου «Πολυνείκης» Στρεφίου, ο  κ. Λευτέρης Ντάβαρης,  μας μίλησε για τις βασικές αρχές της αυτοάμυνας.

Η σύντομη επίδειξη τεχνικών αυτοάμυνας  από τον δεκάχρονο μαθητή της σχολής,  Αναστάσιο Κούρβα, κέρδισε τις εντυπώσεις.

Το σεμινάριο διοργάνωσε η Κοινότητα Στρεφίου. Τους  εισηγητές, προλόγισε η αντιπρόεδρος της Κοινότητας κ. Αθηνά Μουζή, η οποία είχε και την γενική επιμέλεια της εκδήλωσης.

Όλη η επικαιρότητα