Life

Πώς σκόρπισε τα $650 εκατ. που έβγαλε από τους «Πειρατές της Καραϊβικής» ο Τζόνι Ντεπ

Ακούστε το άρθρο

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις ατασθαλίες του διάσημου ηθοποιού του Χόλιγουντ. Η τελευταία είναι ότι το 2016 έχασε το απίστευτο ποσό των 650 εκατομμυρίων δολαρίων, που κέρδισε μεταξύ της ταινίας «Πειρατές της Καραϊβικής» Ι και ΙΙ.

Όπως ο ίδιος κατέθεσε σε δικαστήριο του Λονδίνου, όταν απέλυσε τους συμβούλους του ανακάλυψε ότι, όχι μόνο είχε χάσει 650 εκατ. δολ., αλλά ότι είχε δημιουργηθεί «τρύπα» 100 εκατ. γιατί δεν είχαν πληρώσει ως όφειλαν τους φόρους του ηθοποιού για διάστημα 17 ετών.

Το ποσό ακούγεται απίστευτο, όμως, δεδομένου ότι ο Ντεπ κέρδιζε από 45 εκατ. ‘έως και 60 εκατ. στερλίνες μεταξύ 2004 και 2016, άνετα βγαίνει ο λογαριασμός των 600 εκατ. στερλινών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, όπως αναφέρει η Daily Mail, η περιουσία του πλέον ανέρχεται σε 160 εκατ. στερλίνες.

Το 2018 άρθρο του περιοδικού Rolling Stone έγραφε ότι είναι στο χείλος της χρεοκοπίας. Πώς έφτασε όμως μέχρι εκεί; Κάποιοι είχαν πει ότι πάσχει από μια διαταραχή που τον οδηγεί σε άκρατες σπατάλες.

Το γεγονός είναι ότι ξόδεψε περί τα 60 εκατ. στερλίνες σε ακίνητα.

Το 1995 αγόρασε μια φάρμα στο Κεντάκι για τη μητέρα του και άλλους συγγενείς.

Ενα διαμέριοσμα στο Λος Αντζελες

Πέντε σπίτια στο Χόλιγουντ Χιλς αξίας £15 εκατ. και άλλα πέντε ρετιρέ στο Λος Αντζελες, εκ των οποίων στη συνέχεια πούλησε τα δύο.

Απέκτησε επίσης ένα συγκρότημα στη Γαλλία, το Hameau, που έχει και δικό του εστιατόριο, το Chez Marceline. Το 2015 συμφώνησε να το πουλήσει για να πληρώσει χρέη.

Στη συνέχεια θέλησε να μιμηθεί το είδωλό του, τον Μάρλον Μπράντο, που είχε δικό του νησί στην Ταϊτή και αγόρασε ένα νησί στις Μπαχάμες το 2004 για 2,8 εκατ. στερλίνες.

Ο Ντεπ ονόμασε έξι παραλίες του νησιού με το όνομα της κόρης του, Λίλι Ρόουζ, του γιου του Ταζκ, της πρώην συντρόφου του Βανέσα Παραντί, του Μάρλον Μπράντο και του άλλου μέντορά του, του Χάντερ Τόμσον. Σε μια άλλη παραλία έδωσε το όνομα Χιθ Λέτζερ, από τον ηθοποιό του Χόλιγουντ που πέθανε από ναρκωτικά το 2008.Εξάλλου κι ο ίδιος ο Ντεπ χρησιμοποίησε το νησί του για να αποτοξινωθεί το 2-014. Εκεί έκανε και τη γαμήλια δεξίωση αξίας £800.000 με την πρώην σύζυγό του Αμπερ Χερντ το 2015.

Επίσης, οι πρώην σύμβουλοί του ισχυρίστηκαν σε δικαστική υπόθεση το 2017 ότι ο Ντεπ ξόδευε 1,6 εκατομμύρια λίρες το μήνα παραπάνω από το εισόδημα που έπαιρνε από ταινίες.

Ισχυρίστηκαν ότι ξόδευε 24.000 λίρες το μήνα για κρασιά – λέγοντας στους συμβούλους ότι ήταν επένδυση.

Σε συνέντευξή του το 2018, ο Ντεπφάνηκε να επιβεβαιώνει ότι οι λογαριασμοί του είναι υπερβολικά μεγάλοι.
«Είναι προσβλητικό να λέω ότι ξόδεψα $30.000 για κρασίιά, επειδή ήταν πολύ περισσότερα», είπε.

Η τέχνη ήταν ένα πάθος του και ο Ντεπ ξόδεψε εκατομμύρια για έργα των Γουόρχολ, Μπασκιά και Μοντιλιάνι. Μετά το διαζύγιο του, ο Depp δημοπράτησε δύο έργα Μπασκιά για 9 εκατομμύρια στερλίνες

Στην κόρη Λίλι Ρόουζ έδωσε 5.560 στρελίνες γιοα να αποκτήσει έναν καναπέ που είχε δει στο ριάλιτι Keeping Up With The Kardashians.

Η χαριστική βολή ήταν το διαζύγιό του με την Χερντ. Πλήρωσε 5,6 εκατ. στερλίνες συν τα δικαστικά έξοδά της, ενώ λέγεται ότι κατά τη διάρκεια του γάμου τους κέρδισε 48 εκατ. στερλίνες κι έτσι αναμενόταν ότι η Χερντ θα καταλήξει με ένα ποσό της τάξης των 20 εκατ. τουλάχιστον. Η ίδια πάντως έδωσε τα χρήματα που πήρε από τον δικαστικό συμβιβασμό σε φιλανθρωπίες

newmoney.gr

Όλη η επικαιρότητα