Life

Πώς συμπεριφέρεται κάποιος που φοβάται τη δέσμευση;

Ακούστε το άρθρο
Πολλοί υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος να φοβάται τη δέσμευση. Καθόλου άδικα, αφού η πιο αληθοφανής εξήγηση στην περίπτωση που κάποιος αρχίζει να αποστασιοποιείται, είναι ότι απλώς δεν σε γουστάρει. Παρ΄όλα αυτά, εμείς πιστεύουμε πως για κάθε κανόνα, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Δηλαδή, δεν γίνεται όλα να είναι ένα ψέμα. Γι’ αυτό βρήκαμε και κάποιες περιπτώσεις όπου αυτός που υποστηρίζεται ότι φοβάται τη δέσμευση, λέει αλήθεια.

Αρχίζει και βρίσκει δικαιολογίες
Όταν αρχίσατε να πρωτοβγαίνετε, ήταν γεμάτος/-η ενθουσιασμό. Ήθελε να ξανακανονίσετε το συντομότερο δυνατό και πρότεινε μέρη για να πάτε. Τώρα, δεν ασχολείται. Δεν έχει πρόβλημα να περάσει εβδομάδα χωρίς να βρεθείτε, αλλά επιμένει ότι ανυπομονεί να βρεθείτε. Δεν αποκλείεται να γνώρισε κάποιο άλλο πρόσωπο, αλλά αν ακόμη προσπαθεί να σε προσεγγίσει ώστε να μιλήσετε ή και να τα πείτε από κοντά, η ζυγαριά γέρνει προς την πιθανότητα να αποφεύγει αυτή τη στιγμή τη δέσμευση.

Αργεί να απαντήσει
Ενώ μέχρι πρότινος απαντούσε άμεσα, ξαφνικά, από το πουθενά περνάει μία ολόκληρη μέρα χωρίς να δώσει σημεία ζωής. Ναι, μπορεί απλώς να μην ενδιαφέρεται (και τόσο) για εσένα πια, ωστόσο αν οι συζητήσεις σας δεν είναι απλώς ένα «Τι κάνεις –Καλά.», αλλά πιο ουσιαστικές, μάλλον προσπαθεί να πάρει αποστάσεις γιατί φαίνεται ότι το πάτε για σχέση.

Γκρινιάζει συνέχεια για το πόσο απασχολημένος/-η είναι
Ενώ βλέπεις ότι έχει χρόνο να βγει με την παρέα του/ης, να αράξει σπίτι μόνος/η ή μαζί σου, συχνά πυκνά τονίζει πόσο γεμάτο πρόγραμμα έχει. Ίσως παραπονιέται κιόλας ότι κάτι συμβαίνει πάντα και βρίσκεται στο τρέξιμο. Δεν λέει άμεσα ότι δεν έχει χρόνο για σχέση, αλλά ουσιαστικά αυτό υπαινίσσεται.

Αναφέρει διαρκώς ότι έτσι περνάτε καλά
Είναι παράξενο αυτό που συμβαίνει. Από την μία φέρεται σαν να βρίσκεστε σε σχέση –ίσως πρόκειται για εκείνες οι στιγμές που αφήνεται- και από την άλλη σου λέει ότι περνάτε καλά και είναι ωραίο να παραμείνετε έτσι  (ίσως σου πει ότι δεν θέλει να χαλάσετε αυτό που έχετε. Μιλάει με γρίφους, αλλά βασικά φοβάται τη δέσμευση.

Υπαινίσσεται ότι βασανίζεται ακόμη από την προηγούμενη σχέση
Έχετε βγει αρκετές φορές ώστε να έχετε την άνεση να μοιραστείτε εμπειρίες από τις προηγούμενες σχέσεις σας και εκείνος/η το εκμεταλλεύτηκε για να σου πει ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος/η για σχέση. Προφανώς και δεν το λέει ευθέως, αντ’ αυτού απαισιοδοξεί, λέγοντας ότι δεν θα γίνει ξανά ο άνθρωπος που ήταν ή ότι δεν θα ξαναδεί τις σχέσεις με τον τρόπο που τις έβλεπε παλιά. Κότα!

Σου λέει ότι έχει προσκολληθεί πάνω του/-ης
Αυτό λέγεται προβολή. Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι ανησυχεί επειδή ο/η ίδιος/α έχει προσπαθήσει να σε προσεγγίσει, αφέθηκε και τώρα περνάτε αρκετό χρόνο μαζί και θέλει να το αλλάξει. Επειδή, συνειδητά φοβάται να δεσμευτεί.

Λέει συνέχεια πόσο χαζές είναι οι σχέσεις
Μέχρι τώρα ίσως σου έχει κάνει ολόκληρη παρουσίαση σχετικά με το πόσο κουτές είναι οι σχέσεις και εσύ δεν έχεις καταλάβει τίποτα. Ίσως σου έχει δείξει ζευγάρια που μένουν συνέχεια μέσα στο σπίτι και έχουν πάρει κιλά ή φίλους που έχουν χαθεί από προσώπου γης λόγω της σχέσης τους. Ίσως είναι αυτός ο λόγος που φοβάται να δεσμευτεί.

Πηγή: in2life.gr

Όλη η επικαιρότητα