Παιδί

Πώς θα κάνετε το παιδί να αγαπήσει τα φρούτα & τα λαχανικά

Ακούστε το άρθρο

Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής και αυτήν την περίοδο που η πανδημία του κοροναϊού απειλεί την υγεία μας είναι πιο απαραίτητα από ποτέ.

Γίνετε το παράδειγμα: αν θέλετε να έχετε ένα παιδί που τρώει καθημερινά φρούτα και λαχανικά, πρέπει πρώτα να σιγουρευτείτε ότι βλέπει εσάς να τα απολαμβάνετε.

Ουράνιο τόξο από φρούτα. Μέσα σε ένα πιάτο φτιάξτε σειρές από φρούτα σε διαφορετικά χρώματα και ενθαρρύνετε το παιδί να δοκιμάσει από κάθε ‘χρώμα’ του ουράνιου τόξου.

Κάντε το γεύμα πιο διασκεδαστικό. Υποκριθείτε ότι ο πουρές είναι κόλλα πατάτας για να κολλάνε πάνω τα λαχανικά. Έτσι θα βουτάει τον πουρέ μέσα στα λαχανικά που του αρέσουν και θα τα τρώει όλα μαζί.

Φτιάξτε μία μικρή ατομική πίτσα σαν να είναι ένα αστείο πρόσωπο. Αρκεί μία φέτα ψωμί, λίγη κόκκινη σάλτσα, μανιτάρι για μύτη, πιπεριές για φρύδια, ελιές για μαλλιά και μπρόκολο για μάτια.

Βελουτέ σούπες από λαχανικά. Το καλύτερο comfort food που μπορούν να πιουν σαν ρόφημα.

Σερβίρετε τα φρούτα σε κομμάτια. Αν δώσετε στο παιδί ένα ολόκληρο μήλο ή μία μεγάλη μπανάνα και του πείτε να το φάει, μάλλον δεν θα το κάνει. Αν το διευκολύνετε όμως με μικρά κομμάτια σε πιάτο, μάλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Βάλτε τα λαχανικά παντού. Αν το παιδί λατρεύει τα μακαρόνια με κιμά, προσθέστε λίγο καρότο ή κολοκυθάκι στον κιμά. Κάντε δοκιμές μέχρι να καταλήξετε στο τι τρώει πιο εύκολα. Το ίδιο ισχύει και για τα σπιτικά μπιφτέκια. Προσθέστε μέσα λαχανικά όπως ο αρακάς, το καλαμπόκι, το καρότο και η κολοκύθα.

Σουβλάκια από φρούτα. Τι πιο απλό και έξυπνο από το να περάσετε κομμάτια φρούτων σε μεγάλα καλαμάκια και, πού και πού, να περνάτε και ένα κομμάτι ζαχαρωτό για να το βλέπει σαν κανονικό επιδόρπιο.

via

Όλη η επικαιρότητα