Επιχειρήσεις

Πόσο κοστίζει να ανοίξεις το δικό σου κατάστημα με «κουλοχέρηδες»

Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε σιωπηλά το νέο πρότζεκτ του ΟΠΑΠ για τα παιγνιομηχανήματα τύπου Video Lottery Terminals (VLTs). Ήδη τα καταστήματα, με την ονομασία Play OPAP, έχουν γίνει 37 και όπως ενημερώνει ο ΟΠΑΠ το δίκτυο καταστημάτων συνεχώς θα μεγαλώνει

Η λειτουργία σηματοδοτεί την επίσημη λειτουργία του δικτύου των VLTs. Υπενθυμίζεται ότι για να συμμετάσχει κάποιος στα παίγνια των VLTs θα πρέπει να διαθέτει ειδική (ηλεκτρονική) κάρτα παίκτη, η οποία θα βρίσκεται τοποθετημένη στο μηχάνημα καθ’ όλη τη διάρκεια διενέργειας του παίγνιου. Μέσω της κάρτας θα καταγράφεται κάθε ποντάρισμα, όπως επίσης και κάθε απώλεια ή κέρδος χρημάτων από τον παίκτη.

Το ελάχιστο στοίχημα ανά παιχνίδι ποικίλει ανάλογα με το παιχνίδι και τον Κατασκευαστή. Με βάση τον κανονισμό λειτουργίας δεν μπορεί το ελάχιστο στοίχημα να είναι μικρότερο από 0,10 € και το μέγιστο μεγαλύτερο από 2,00 €.

Το μέγιστο κέρδος ανά παιχνίδι με βάση τον κανονισμό λειτουργίας είναι 5.000 €. Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό ποσό κέρδους ανά κύκλο παιχνιδιού δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 5.000 € συμπεριλαμβανομένων τα κέρδη από Μπόνους/ Βασικό παιχνίδι και Ρίσκο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Play OPAP, η επένδυση όσων ενδιαφέρονται να ανοίξουν τέτοια καταστήματα κυμαίνεται από 100.000 έως 130.000 ευρώ με ΦΠΑ, τα καταστήματα πρέπει να είναι απομονωμένα από χώρους άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με ελάχιστη επιφάνεια 115 τμ. Κάθε κατάστημα μπορεί να έχει εγκατεστημένα έως και 25 παιγνιομηχανήματα.

Όπως τονίζεται, “προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερή και υψηλή ποιότητα κατασκευής όλων των καταστημάτων Play, η ενιαία εικόνα που έχει εγκριθεί από την ΕΕΕΠ, καθώς και για να εκμεταλλευτούμε πλήρως τις προνομιακές τιμές που έχουμε διαπραγματευθεί με τις κατασκευαστικές εταιρείες και τους προμηθευτές υλικών, ο συνεργάτης δεν μπορεί να αλλάξει το σχεδιασμό ή να συμμετάσχει ή να έχει ρόλο στην κατασκευή”. Ως προς την τοποθεσία του καταστήματος αναφέρεται:

“Ο γενικός κανόνας είναι ότι κάθε συνεργάτης μπορεί να κάνει αίτηση για οποιαδήποτε περιοχή. Ωστόσο, κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης λαμβάνεται υπόψη και αξιολογείται η επιμέρους γνώση της περιοχής, στην οποία θα λειτουργήσει το κατάστημα Play, καθώς η γνώση των τοπικών συνθηκών είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία των επιχειρήσεων”. Το μέσο καθαρό έσοδο ανά κατάστημα, ανά έτος εκτιμάται στα 406.000 ευρώ.

Πηγή: economy365.gr

Όλη η επικαιρότητα