Οικονομία

Πόσο πρέπει να δουλέψει ο Έλληνας για να δημιουργήσει επιχείρηση

Στην 19η θέση
Ακούστε το άρθρο

Οι Έλληνες πρέπει να δουλέψουν για 1 εβδομάδα, 5 ώρες και 38 λεπτά για να έχουν αρκετά χρήματα για να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση στην Ελλάδα με συνέπεια η χώρα μας να κατατάσσεται στην 19η θέση των χωρών που η έναρξη μιας επιχείρησης απαιτεί χρόνο αλλά και υψηλούς πόρους.

Οι Βρετανοί πρέπει να δουλέψουν μόλις 1 ώρα και 21 λεπτά για να ανταπεξέλθουν στο κόστος εκκίνησης μιας νέας επιχείρησης, κατατάσσοντας το Ηνωμένο Βασίλειο στην πρώτη θέση των χωρών που θεωρούνται λιγότερο κοστοβόρες για την έναρξη μιας επιχείρησης. Αυτό προκύπτει από στοιχεία του money.co.uk που επιχείρησε να «μετρήσει» πόσο καιρό θα χρειάζονταν οι εργαζόμενοι στις ευρωπαϊκές χώρες να εργάζονται στην εργασία τους πλήρους απασχόλησης για να αντέξουν τα έξοδα εκκίνησης για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης.

Στη δεύτερη θέση αντίστοιχα μετά την Βρετανία, έρχεται η Δανία στην οποία απαιτούνται 6 ώρες και 6 λεπτά. Ακολουθεί η Ιρλανδία με 1 ημέρα, 1 ώρα και 47 λεπτά και η Ρουμανία με 1 ημέρα, 7 ώρες και 3 λεπτά.

«Πολλοί από εμάς έχουμε φιλοδοξία μας να έχουμε μια επιχείρηση, ωστόσο λίγοι από εμάς αναλαμβάνουμε δράση για να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα, επειδή πιστεύουμε ότι δεν έχουμε αρκετό οικονομικό κεφάλαιο για να ξεκινήσουμε», σημειώνουν οι αναλυτές του money.co.uk, με βάση την έρευνα των οποίων «ορισμένοι από εμάς θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά σε λιγότερο από δύο ώρες».

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι Βρετανοί θα πρέπει να εργαστούν για μόλις 1 ώρα και 21 λεπτά για να κερδίσουν τα 14 ευρώ (11,68 £) που απαιτούνται για την έναρξη της δικής τους επιχείρησης.

Εργαζόμενοι στη Σουηδία χρειάζεται να εργαστούν 2 ημέρες, 1 ώρα και 41 λεπτά, στη Λιθουανία 2 ημέρες, 1 ώρες και 54 λεπτά, στη Φινλανδία 2 ημέρες, 6 ώρες και 26 λεπτά, στην Γαλλία 3 ημέρες και 4 λεπτά, στην Εσθονία 3 ημέρες, 2 ώρες και και 18 λεπτά και στην Τσεχία 3 ημέρες, 3 ώρες και 14 λεπτά, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν το κόστος εκκίνησης της δικής τους επιχείρησης και κατατάσσονται στην πρώτη δεκάδα των χωρών με τις καλύτερες επιδόσεις.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 19η θέση με 1 εβδομάδα, 5 ώρες και 38 λεπτά, που είναι ο χρόνος που θα χρειαζόταν να εργαστούν οι Έλληνες για να έχουν αρκετά έσοδα για να χρηματοδοτήσουν τα έξοδα εκκίνησης που απαιτούνται για ένα ανεξάρτητο επιχειρηματικό τους εγχείρημα.

Στην άλλη άκρη στην 35η θέση βρίσκεται η Ιταλία. Οι Ιταλοί πρέπει να αφιερώσουν τις περισσότερες ώρες αν θέλουν να γίνουν το αφεντικό του εαυτού τους – 11 εβδομάδες, 4 ημέρες, 5 ώρες και 42 λεπτά.

Πηγή: moneyreview.gr

Όλη η επικαιρότητα