Υγεία

ΠΟΥ: Η οξεία φάση της πανδημίας ίσως τελειώσει το 2022 αλλά ο ιός δεν θα εξαφανιστεί

Η οξεία φάση της πανδημίας της Covid-19 ενδέχεται να τελειώσει το 2022
Ακούστε το άρθρο

Η οξεία φάση της πανδημίας της Covid-19 ενδέχεται να τελειώσει το 2022, όμως ο κορονοϊός SARS-CoV-2 δεν θα εξαφανιστεί, προειδοποίησε ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, που γίνεται διαδικτυακά από τη Γενεύη, ο Ράιαν είπε επίσης ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα για τη σοβαρότητα της παραλλαγής Όμικρον. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο αφού εξαπλωθεί ευρέως η παραλλαγή σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Προηγουμένως, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους εξέφρασε την ανησυχία του επειδή το «τσουνάμι» των κρουσμάτων από τις παραλλαγές Όμικρον και Δέλτα μπορεί να οδηγήσει τα συστήματα υγείας στο χείλος της «κατάρρευσης».

«Είμαι πολύ ανήσυχος από το γεγονός ότι η Όμικρον, που είναι πιο μεταδοτική και κυκλοφορεί ταυτόχρονα με τη Δέλτα, μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι κρουσμάτων. Το γεγονός αυτό ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί τεράστια πίεση στο εξαντλημένο υγειονομικό προσωπικό και τα συστήματα υγείας που βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης» είπε ο Τέντρος.

Όλη η επικαιρότητα