Ηλεία Τουρισμός

Που ταξιδεύουν οι Ηλείοι… – Αυξημένη η ζήτηση στα τουριστικά γραφεία

Οι πιο «δημοφιλείς» προορισμοί για τον μήνα Αύγουστο στην Ελλάδα, είναι η Ζάκυνθος και η Ιθάκη.
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη αύξηση γνωρίζει η τουριστική κίνηση για προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας και τα τουριστικά γραφεία της περιοχής του Πύργου, βλέπουν και πάλι, μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης, να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον έστω και για ολιγοήμερες διακοπές από ταξιδιώτες κάθε ηλικίας και οικονομικής δυνατότητας.

Η τουριστική κίνηση ήταν πολύ καλή τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο για τον Αύγουστο, καθώς καθημερινά κλείνονται πακέτα διακοπών από κόσμο που θέλει να επισκεφθεί δημοφιλείς προορισμούς, με τις οικογένειες να έχουν τον πρώτο λόγο.

Αν και στο κομμάτι των γκρουπ ο φόβος του κορωνοϊού είναι ακόμα εμφανής, φαίνεται πως οι Έλληνες, μετά την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που τους ταλαιπώρησαν για δυο χρόνια, θέλουν να ταξιδέψουν σε προορισμούς τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Από την άλλη, οι περισσότεροι κοιτάζουν οικονομικά πακέτα για να κάνουν τις διακοπές τους, ενώ οι πιο «δημοφιλείς» προορισμοί για τον μήνα Αύγουστο στην Ελλάδα, είναι η Ζάκυνθος και η Ιθάκη (ως πιο κοντινοί και οικονομικοί προορισμοί) και στο εξωτερικό το Κάιρο, η Ρώμη και η Φλωρεντία.

Κάτια Ανδρούτσου: «Αυξημένη η κίνηση εκτός από τα γκρουπ»

Αύξηση της κίνησης στα τουριστικά γραφεία, κυρίως από οικογένειες και μεμονωμένα άτομα, βλέπει η Κάτια Ανδρούτσου από το τουριστικό γραφείο PYRGOS TRAVEL ΑΕ.

«Γενικότερα η κίνηση φέτος είναι αυξημένη όσον αφορά τις οικογένειες που θέλουν να κάνουν διακοπές, καθώς και για μεμονωμένους πελάτες. Όμως για τα γκρουπ δεν είναι τόσο καλή η κίνηση, γιατί φοβούνται τον κορωνοϊό μέσα στο λεωφορείο. Πολλοί σκέφτονται να μείνουν για πολλές ώρες μέσα στο λεωφορείο και για αυτό έχουμε μειωμένη κίνηση όσον αφορά τα γκρουπ. Πάντως οι οικογένειες ταξιδεύουν κανονικά, παρά την αύξηση των εισιτηρίων, γιατί τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν αυξηθεί δύο φορές έως τώρα, και ο κόσμος δείχνει ότι δεν μπορεί να αντέξει άλλο αυτή την κατάσταση και θέλει να κάνει τις διακοπές του. Σε σχέση λοιπόν με τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω κορωνοϊού, η κίνηση φέτος είναι πολύ αυξημένη και όσον αφορά τα κρουαζιερόπλοια και όσον αφορά την κίνηση των μεμονωμένων πελατών».

Αγγελική Στάμου: «Προτιμούν κυρίως τις μονοήμερες εκδρομές»

Ικανοποιητική χαρακτηρίζει την κίνηση και η Αγγελική Στάμου από το τουριστικό γραφείο Νεκτάριος Λιατσής LIATSIS TRAVEL.

«Αυτή την περίοδο η κίνηση είναι ικανοποιητική, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, κυρίως όσον αφορά τους Έλληνες, που έχουν αρχίσει και ταξιδεύουν και να κάνουν εκδρομές. Προτιμούν κυρίως τις μονοήμερες εκδρομές, αλλά υπάρχουν και κάποιες διήμερες, τριήμερες και για περισσότερες ημέρες, όπου όμως η ζήτηση είναι πιο περιορισμένη. Η αύξηση των καυσίμων και όχι μόνο σίγουρα έχει επηρεάσει τη ζήτηση των πολιτών και όλοι αναζητούν οικονομικότερες λύσεις. Γενικά πάντως υπάρχει διάθεση για εκδρομές, να φύγει κάποιος από την πόλη του και να πάει σε κάποιο άλλο μέρος. Οι πιο διαδεδομένοι προορισμοί αυτή τη στιγμή είναι τα ελληνικά νησιά και περισσότερο τα κοντινά λόγω των ακτοπλοϊκών, όπως η Ζάκυνθος και η Ιθάκη. Τα πιο μακρινά νησιά όπως η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, έχουν μικρότερο ενδιαφέρον».

Γεώργιος Τσαγδής: «Ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό»

Ο Γεώργιος Τσαγδής από το PROMOTION TRAVEL τονίζει και αυτός πως υπάρχει σημαντική αύξηση στην ζήτηση για ταξίδια, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

«Η κίνηση αυτό το μήνα είναι αυξημένη και για την Ελλάδα και για το εξωτερικό, όπου μία εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη είχε αρκετά μεγάλη συμμετοχή. Επίσης τον Αύγουστο έχουμε κάποια νησιά πού παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση, καθώς επίσης και για το Σεπτέμβριο το Κάιρο παρουσιάζει αυξημένη κίνηση με το Λούξορ όπως επίσης και κάποιες εκδρομές από τη Ρώμη και Φλωρεντία. Θεωρώ ότι μετά την παύση που είχαμε λόγω κορωνοϊού, ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Τώρα όσον αφορά αν θα είναι καλύτερη η χρονιά από το 2019, δεν μπορούμε ακόμη να τα βάλουμε στην ίδια ζυγαριά, αφού ακόμα δεν έχει τελειώσει η χρονιά. Μπορούμε να πούμε πως είναι τα πράγματα μόνο όταν τελειώσει η σεζόν. Σίγουρα όλα τα μέρη δεν παρουσιάζουν την ίδια αυξημένη κίνηση και αυτό που ζητάνε πλέον οι περισσότεροι είναι να πάνε κάπου καλά και οικονομικά. Οπότε ο καθένας ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες που έχει, κάνει και τις επιλογές του».

 

Όλη η επικαιρότητα