Αγροτικά Ηλεία

Πράσινη πατάτα και τέλος… Μεγάλο πλήγμα για τους καλλιεργητές του Κάμπου – Σε μία εβδομάδα θα ξεκινούσε η συγκομιδή

Ακούστε το άρθρο

Οι αγρότες κάνουν λόγο για καταστροφή 80% της καλλιέργειας..

Η ισχυρή βροχόπτωση, που θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, έχει πλήξει βαρύτατα την καλλιέργεια της πατάτας στον Κάμπο. Η πατάτα έχει αρχίσει και πρασινίζει από την υγρασία. Απεγνωσμένοι οι αγρότες κάνουν λόγο για καταστροφή περίπου του 80% της καλλιέργειας και μάλιστα η συγκομιδή της θα ξεκινούσε σε περίπου μια εβδομάδα.

Στο Ρουπάκι, μέλη της οικογένειας Ρέγκλη που έχει παράδοση και στην καλλιέργεια της πατάτας δηλώνουν ότι η ζημιά είναι πολύ μεγάλη. «Περίπου 300 στρέμματα που σε μια καλή εποχή θα απέδιδαν 4 τόνους το στρέμμα, σήμερα είναι ζήτημα αν βγάλει μερικές εκατοντάδες κιλά το κάθε στρέμμα», δηλώνουν απογοητευμένοι.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Κώστας Ρέγκλης που είναι και παραγωγός δήλωσε: «Είμαστε στην ολοκλήρωση της καλλιέργειας και άλλη μια φορά βλέπουμε με λύπη την καταστροφή από καιρικά φαινόμενα. Η πατάτα πρασίνισε. Μας πήρε τη μπουκιά μέσα από το στόμα!Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Περιμένουμε τους γεωπόνους, τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ και περιμένουμε από τον ΕΛΓΑ να κάνει κάτι. Εγώ πληρώνω για εισφορές 40.000 το χρόνο. Δεν θα αντέξω άλλο. Πρέπει να μας στηρίξουν. Ζητάμε και από τους νέους βουλευτές του νομού μας να μας επισκεφτούν και να σκύψουν το πρόβλημά μας»

Οι αγρότες και να θέλουν να μπουν στα χωράφια τους για συγκομιδή είναι αδύνατο αφού η λάσπη είναι απαγορευτική. Ολο αυτό το διάστημα η πατάτα θα πρασινίζει και η καταστροφή θα ολοκληρώνεται.

Όλη η επικαιρότητα