Ελλάδα

«Πράσινο φως» για 4.413 οκτάμηνες προσλήψεις σε δήμους – 52 θέσεις στην Ηλεία

8mhnites.jpg

Εγκρίθηκαν 4.413 προσλήψεις εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στους δήμους της χώρας για το έτος 2013.

Η πρόσληψη του προσωπικού αυτού θα γίνει για χρονικό διάστημα έως 8 μήνες. Αυτό ορίζει υπουργική απόφαση την οποία υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνης Μανιτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι προσλήψεις αυτές επιφέρουν οικονομική επιβάρρυνση στους δήμους ύψους 41.385.114 ευρώ η οποία θα αντιμετωπισθεί αποκλειστικά από ίδια έσοδα ανταποδοτικού χαρακτήρα που εισπράττουν οι ΟΤΑ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για τις αντίστοιχες με την πρόσληψη παρεχόμενες υπηρεσίες.

Διαβάστε εδώ τη σχετική απόφαση με τις θέσεις και τους δήμους

Επίσης, για την έγκριση σύναψης των 4.413 συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους δήμους έχουν ληφθεί υπ’ όψιν οι βεβαιώσεις των οικονομικών υπηρεσιών των φορέων ότι υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό τους για το έτος 2013 κι ότι θα προβλεφθούν ανάλογες πιστώσεις για το οικονομικό έτος 2014.

Στην Ηλεία προβλέπονται 52 θέσεις με οκτάμηνη σύμβαση, εκ των οποίων οι 33 στον Δήμο Πύργου, οι 8 στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και οι 11 στον δήμο Ζαχάρως.

Στην Αχαΐα είναι 8 θέσεις (στον δήμο Δυτικής Αχαΐας), ενώ 108 προβλέπονται για τη Μεσσηνία και 40 για την Αρκαδία.

Όλη η επικαιρότητα