Ηλεία

«Πράσινο φως» για το αλιευτικό Παλουκίου – Ξεκινά ο καθαρισμός του διαύλου

Ακούστε το άρθρο

Απτά αποτελέσματα είχε η πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Διονύση Καλαματιανού στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου και οι διαβεβαιώσεις γίνονται πράξη, καθώς την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία καθαρισμού του διαύλου.

Ο κ. Καλαματιανός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων κ. Χρήστο Λαμπρίδη και στελέχη του Υπουργείου είχαν επισκεφθεί στις 2 Μαρτίου το αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου και είχαν κάνει αυτοψία στο σημείο του διαύλου, ο οποίος για πολλοστή φορά έχει ‘κλείσει’ και έχει μετατραπεί σε παραλία εξαιτίας της άμμου και των φερτών υλικών.

Τότε ο κ. Καλαματιανός και ο κ. Λαμπρίδης είχαν είχε πει πώς θα δοθεί άμεσα λύση και δεν συμπληρώθηκε ούτε μία εβδομάδα από την επίσκεψη και ικανοποιείται το αίτημα του δήμου Ήλιδας και των επαγγελματιών αλιέων, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από το αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου και έχουν μεταφέρει τα καΐκια τους στην Σκαφιδιά.

Λύνει τα χέρια του δήμου

Μέχρις ότου λήξουν τα διαδικαστικά θέματα και εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που απαιτείται προκειμένου να περάσει η αρμοδιότητα του αλιευτικού καταφυγίου στον δήμο Ήλιδας, ο κ. Χριστοδουλόπουλος είχε ζητήσει από τους δύο Γενικούς Γραμματείς να του δώσει την άδεια το Υπουργείο για να προχωρήσει ο δήμος προσωρινά σε καθαρισμό.

Και πράγματι, το Υπουργείο έδωσε το ‘πράσινο φως’ στον δήμο Ήλιδας, προκειμένου να αναλάβει δράση και να δώσει λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα που ταλανίζει σαράντα οικογένειες ψαράδων.

Χθες το πρωί μάλιστα επισκέφθηκαν το αλιευτικό καταφύγιο ο κ. Χριστοδουλόπουλο με τον Λιμενάρχη Κατακόλου κ. Δημήτρη Παπαηλίου και συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο του Συλλόγου των επαγγελματιών αλιέων κ. Σπύρο Μωραΐτη και έκαναν αυτοψία στο χώρο, προκειμένου από την Δευτέρα να μεταφερθεί γερανός για να αρχίσει το σκάψιμο στον δίαυλο.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική σε αυτή την φάση, ενώ αναμένεται να γίνει και το επόμενο βήμα που χρειάζεται, προκειμένου να προχωρήσουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα.

Όλη η επικαιρότητα