Ηλεία

«Πράσινο» για τα έργα στον δρόμο Πύργος-Οινόη

mpramos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το φθινόπωρο αναμένεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης τμημάτων του επαρχιακού δρόμου Πύργου-Οινόης, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρές ζημιές τον χειμώνα του 2014 εξ αιτία κατολισθήσεων από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Χθες εγκρίθηκε –ως θέμα προ ημερησίας διατάξεως- το πρακτικό διεξαγωγής της δημοπρασίας που έγινε πριν από μερικούς μήνες και πλέον απομένει ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να ξεκινήσει ο οριστικός ανάδοχος το έργο. Ο αρχικός προϋπολογισμός της εργολαβίας ήταν 1,034 εκατ. ευρώ και ο καλύτερη προσφορά ήταν με έκπτωση 59.66%.

Η εργολαβία περιλαμβάνει συμπληρωματικά έργα αποκατάστασης των κατολισθήσεων στον επαρχιακό δρόμο Πύργου-Οινόης, τα οποία θα άρουν σε μεγάλο βαθμό την επικινδύνοτητα του οδικού δικτύου και θα καταστήσουν τον δρόμο ασφαλέστερο για τους πεζούς και τους οδηγούς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Πάνος Μπράμος, τόνισε ότι η Περιφέρεια προχωρά με τον μέγιστο δυνατό ρυθμό τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να υλοποιούνται με συνέπεια τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στην ΠΕ Ηλείας για τη βελτίωση των υποδομών και της καθημερινότητας των πολιτών.

Όλη η επικαιρότητα