Ηλεία

«Πράσινο» Πιτσιλή για τις 24 δόσεις των δημοτών Πύργου, Πηνειού και Ήλιδας

Ακούστε το άρθρο

«Η τελική υπογραφή μιας τέτοιας απόφασης είναι θέμα του αρμόδιου υπουργού ή υφυπουργού. Εμείς δεν φέρνουμε εμπόδια σε μια τέτοια διαδικασία» τόνισε στην εφ.«Πατρίς» ανώτατη πηγή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν από τη δική τους πλευρά δεν τίθεται ζήτημα «βέτο» στην έκδοση απόφασης για την υπαγωγή των δημοτών τριών δήμων Πύργου, Πηνειού και Ήλιδας στη ρύθμιση των 24 δόσεων χωρίς προσαυξήσεις για τις οφειλές που είχαν ανασταλεί για ένα εξάμηνο…

«Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εκφράζει ενίοτε επιφυλάξεις για τέτοιες ρυθμίσεις, αλλά ξεκαθαρίζω ότι οι επιφυλάξεις δεν αφορούν το συγκεκριμένο θέμα. Είναι καθαρά θέμα που μπορεί να λυθεί είτε με απόφαση υπουργού είτε με τροπολογία στη Βουλή»,  τονίστηκε καθαρά στην εφ.«Πατρίς».

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη και δεδομένου ότι όλοι οι δήμοι έχουν αιτηθεί εγγράφως την υπαγωγή των δημοτών στη ρύθμιση των 24 δόσεων, δεν φαίνεται να υπάρχει πλέον κανένα εμπόδιο στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων, αν ληφθεί υπόψη ότι και από το περιβάλλον της υφυπουργού Οικονομικών, κας Παπανάτσιου διαρρέει θετικό κλίμα για την υπογραφή των αποφάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ανακοινωθεί η απόφαση για τον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, η οποία στις αρχές της εβδομάδας πιθανότατα θα έχει κοινοποιηθεί και στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Όλη η επικαιρότητα