Πράσινο Πύργου: Απομάκρυναν βλήμα όλμου από σπίτι

Σοκ έπαθε το πρωί της Κυριακής κάτοικος στο Πράσινο του δήμου Πύργου όταν την ώρα που καθάριζε την αυλή της οικίας της, είδε μπροστά της ένα βλήμα όλμου.

 

Παρά το σοκ που υπέστη, η ιδιοκτήτρια ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, που κατάφτασε στον χώρο και αφού απέκλεισε την περιοχή και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια των κατοίκων της οικείας, αλλά και των γειτονικών κατοικιών, κάλεσε στην συνέχεια ειδικό συνεργείο από τον στρατό, που το αποτελούσαν πυροτεχνουργοί με ειδικό εξοπλισμό, που ανέλαβαν λίγες ώρες μετά την μεταφορά του βλήματος σε ειδικό χώρο για να γίνει η εξουδετέρωσή του.

Στη διάρκεια της απομάκρυνσης του βλήματος, για λόγους ασφαλείας κλήθηκαν πέραν της Αστυνομίας, το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με όχημά της. Που φυσικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν, αφού οι έμπειροι πυροτεχνουργοί καθάρισαν άμεσα τον χώρο και μετέφεραν με ασφάλεια το βλήμα.

Όπως δε έγινε γνωστό πρόκειται για βλήμα όλμου από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και διεξάγεται έρευνα για το πως βρέθηκε στην αυλή της οικίας. Μάλιστα είναι ευτύχημα για το γεγονός ότι δεν είχαμε την έκρηξη του βλήματος, που θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες.