WEB tv Ηλεία Οικονομία

Πρατήρια υγρών καυσίμων – Ηλεία: Θετική η ανταπόκριση του κόσμου στην πτώση τιμών

Ολοένα και μεγαλώνει η κίνηση του κόσμου στα πρατήρια, με την περαιτέρω μείωση των τιμών να είναι βασικό ζητούμενο πολιτών και επιχειρηματιών.
Ακούστε το άρθρο

Θετικά έχει υποδεχθεί ο κόσμος την πτώση της τιμής της βενζίνης μετά από αρκετούς μήνες κάτω από τα 2 ευρώ, με την κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων να αυξάνεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο.

Ο κόσμος δείχνει πως ήταν κάτι το οποίο περίμενε καιρό και ήλπιζε να συμβεί σύντομα, έχοντας όλο αυτό το διάστημα μειώσει τις μετακινήσεις του στο ελάχιστο προκειμένου να εξοικονομεί χρήματα.

Το τελευταίο διάστημα και με την πτώση να είναι σημαντική, ο κόσμος δείχνει περισσότερο ανεβασμένος ψυχολογικά. Και αυτό διότι όλο το προηγούμενο διάστημα με τις τιμές να φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη, οι μετακινήσεις με τα οχήματα αποτελούσαν την έσχατη λύση για τον κόσμο που τα χρησιμοποιούσε μόνο σε ανάγκες.

Γεμάτη ελπίδα οι πρατηριούχοι

Μπορεί η ανταπόκριση από τον κόσμο να είναι θετική, ωστόσο η μείωση των τιμών γεμίζει ελπίδα και τους πρατηριούχους που όλο αυτό το διάστημα λόγω των ακριβών καυσίμων δεν παρατηρούσαν την κίνηση παλαιότερων χρόνων τους αντίστοιχους μήνες του καλοκαιριού.

Βλέποντας τη χαρά του κόσμου που υπάρχει αυτή η μείωση και μπορούν να είναι λίγο πιο ελεύθεροι όσον αφορά τα δρομολόγιά τους, η εξυπηρέτηση όπως τονίζουν γίνεται ακόμα ευκολότερη. Παράλληλα, αν και δεν γνωρίζουν για πόσο διάστημα ακόμα θα συνεχιστεί η πτώση και που θα φτάσει τελικά η τιμή, εκφράζουν την ελπίδα τους για συνέχιση της καθοδικής πορείας των τιμών προκειμένου να υπάρχει και κίνηση στις επιχειρήσεις τους.

Δημήτρης Ηλιόπουλος-Πρατηριούχος

«Δεν περιμέναμε την πτώση σε τέτοιο βαθμό, αλλά σίγουρα ο κόσμος βάζει παραπάνω βενζίνη τώρα και κινείται περισσότερο. Δεν κάνει περιορισμένες κινήσεις όπως πριν. Βάζει πλέον παραπάνω καύσιμα από όσο έβαζε και πλέον εξυπηρετείται καλύτερα. Εκτιμώ όμως πως θα υπάρξει μεγαλύτερη πτώση. Ο κόσμος παράλληλα περίμενε το βοήθημα για τη βενζίνη. Τέτοιου είδους ενέργειες πάντα είναι για καλό. Αυτή τη στιγμή έχει πέσει η βενζίνη στο 1,98 και ελπίζω και ακόμα πιο κάτω».

Μάριος Γιαννακόπουλος–Υπεύθυνος πρατηρίου Aegean «Τσουράκης Νικόλαος»

«Επιτέλους η βενζίνη έχει κατέβει κάτω από 2€. Ο κόσμος είχε αγανακτήσει αλλά πλέον βάζει ευκολότερα καύσιμα. Βλέπουμε ότι είναι πιο ευχάριστος και γενικότερα η κίνηση φαίνεται να μεγαλώνει. Δεν κάθεται σπίτι του και είναι πιο εύκολο να κάνει διάφορες ασχολίες που απέφευγε το προηγούμενο διάστημα. Αυτό ευνοεί και εμάς. Από τις πληροφορίες που έχουμε θα υπάρξει μείωση, αλλά δε γνωρίζουμε ούτε εμείς που θα φτάσει».

Ανδρέας Σταματελάτος–Πρατηριούχος

«Ευελπιστούμε σε περαιτέρω πτώση των τιμών. Ήδη βρίσκεται κάτω από τα 2 €. Μπορώ να πω όμως ότι είναι και θέμα ψυχολογικό. Ο κόσμος όσο βλέπει ότι η τιμή των καυσίμων βρίσκεται σε πτώση, κινείται περισσότερο. Η κίνηση φαίνεται καλύτερη και το γεγονός ότι είμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού βοηθάει παραπάνω. Όσον αφορά τις τιμές δεν έχουμε ενημέρωση. Ακόμα κι αυτή η πτώση δεν ξέρουμε που δικαιολογείται. Αποκλιμακώνεται λένε η τιμή. Όσο πέφτουν τα καύσιμα, θα μαλακώσει η αγορά και σε άλλους τομείς όπως μεταφορικά, τρόφιμα και άλλα».

Πάνος Κωτσάκης-Πρατηριούχος

«Το γεγονός πως η βενζίνη βρέθηκε κάτω από 2 € στέλνει αισιόδοξο μήνυμα. Βέβαια αναμένουμε κι άλλη πτώση. Ο κόσμος έχει ξεκινήσει να δίνει μεγαλύτερα ποσά, ωστόσο είναι και η περίοδος τέτοια που λόγω τουρισμού βάζει περισσότερα καύσιμα. Τους βλέπω αισιόδοξους και η πτώση σίγουρα επηρεάζει θετικά την ψυχολογία τους. Ευελπιστούμε σε μεγαλύτερη πτώση, κάτι που θα είναι καλό για όλους. Όσον αφορά το FuelPass βλέπουμε ανταπόκριση, με τους περισσότερους να χρησιμοποιούν τα κινητά τους λόγω των 15€ επιπλέον. Οι μεγαλύτερες ηλικίες σίγουρα θέλουν καθοδήγηση και προσπαθούμε να τους βοηθάμε. Ο κόσμος χρησιμοποιεί την κρατική αυτή βοήθεια, αν και δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα του».

Πάνος Σπυρογιάννης-Πρατηριούχος

«Παρατηρείται μείωση τιμών τελευταία. Ευελπιστούμε για παραπάνω, διότι αν αναλογιστούμε ότι είναι θερινή περίοδος και ο κόσμος κάνει περισσότερες μετακινήσεις, μας εξυπηρετεί όλους αυτό. Όσο πιο χαμηλές οι τιμές, τόσο ευκολότερα εφοδιάζεται ο κόσμος. Εμείς γνωρίζουμε την πορεία των τιμών για 1-2 ημέρες. Καθοδικές είναι ακόμα και ελπίζουμε και σε περαιτέρω μείωση. Αν θεωρήσουμε ότι είμαστε τουριστικό μέρος, η κίνηση τον Αύγουστο μπορούμε να πούμε ότι είναι αυξημένη.

Όλη η επικαιρότητα