Ηλεία

«Πρεμιέρα» για τον Τοπικό Αστυνόμο στο Πελόπιο!

Τον καινοτόμο και πρωτοποριακό θεσμό του Τοπικού Αστυνόμου εγκαινίασαν χθες στο Πελόπιο οι τοπικές, εκκλησιαστικές και αστυνομικές αρχές της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας με την τέλεση αγιασμού από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας. Ο νέος θεσμός έχει στόχο να συμβάλει στη διευθέτηση των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και οι φορείς με ελάχιστη χρονοτριβή και γραφειοκρατία.

Όπως τόνισε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Αδαμάντιος Μητρόπουλος, ο Τοπικός Αστυνόμος εντάσσεται στο πρόγραμμα αντιεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αντιπροσωπεύει την εξωστρέφεια του Σώματος και την αρμονική συνύπαρξη του πολίτη και Αστυνομίας.

«Ο στόχος μας είναι να εξυπηρετείται ο κόσμος και ειδικά οι ηλικιωμένοι να μην χρειάζονται να μετακινούνται από τα χωριά τους στον Πύργο ή στην Αρχαία Ολυμπία», επισήμανε ο κ. Μητρόπουλος.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος παρουσίασε και ανέλυσε τις δυνατότητες του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου, επισημαίνοντας ότι αποτελεί τον βασικό συνδετικό κρίκο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας και του ΑΤ Αρχαίας Ολυμπίας στο οποίο υπάγεται, με την τοπική κοινωνία, αναπτύσσοντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, κατανόησης και συνεργασίας του αστυνομικού με τον πολίτη.

«Με τον τοπικό αστυνόμο, η Αστυνομία θα βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό των κατοίκων του Πελοπίου επιδιώκοντας να διευρύνει και να εμπεδώσει τις σχέσεις συνεργασίας τόσο μαζί τους όσο και με τους φορείς της περιοχής. Ο Τοπικός Αστυνόμος θα διεκπεραιώνει καθημερινά προβλήματα των πολιτών ενώ θα επιλαμβάνεται και σε προανακριτικά ζητήματα», υπογράμμισε ο κ. Στεφανόπουλος.

Ευλογίες και ευχαριστίες

Μετά την τέλεση του αγιασμού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης, κ.Αθανάσιος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον νέο θεσμό, ευχαριστώντας την Ελληνική Αστυνομία, και πρόσθεσε ότι ο Τοπικός Αστυνόμος είναι μια αξιέπαινη και πρωτοπόρα πρωτοβουλία, η οποία προάγει την κοινωνία.

«Είναι ένας θεσμός που προσφέρει ελπίδα και προοπτική, συμβάλλει στη γαλήνη, στην ειρήνη και την πρόοδο και μακάρι να θεσπιστούν και σε άλλες περιοχές τοπικοί αστυνόμοι», σημείωσε ο κ. Αθανάσιος. Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιος Κοτζιάς, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην καθιέρωση του Τοπικού Αστυνόμου και έκανε λόγο για την υλοποίηση ενός αιτήματος όλων των πολιτών της περιοχής.

«Το Πελόπιο υπήρξε κέντρο πολλαπλής δραστηριότητας για την περιοχή μας και ήταν αίτημα όχι μόνο του δημοτικού συμβουλίου αλλά και των δημοτών. Η συνεργασία μας θα είναι σε πολύ καλό πλαίσιο και το έργο θα φανεί σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Πελοπίου, Δημ.  Στασινόπουλος, εξέφρασε τη συγκίνησή του για την εγκαθίδρυση του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου. «Κερδίσαμε ως δημοτική αρχή μία μάχη που είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του πολίτη του Πελοπίου και των γύρω κοινοτήτων», είπε χαρακτηριστικά, ευχαριστώντας όσους συνετέλεσαν στην υλοποίηση του αιτήματος.  Την τελετή συντόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α’ Χαρ.Σφέτσος.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας, Νικ. Μαρούντας, κ. Γ. Γεωργακόπουλος, κ. Π. Γιαννακόπουλος, κ.Φ. Κωσταριάς, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παιδείας και Αθλητισμού κ. Αντ. Χρυσανθακόπουλος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιος Αηδόνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Θ. Καραχάλιος, ο διοικητής του ΑΤ Αρχ.Ολυμπίας, Αντ. Κούλης, ο Τοπικός Αστυνόμος Χρ. Δημήτρουλας, κ.ά.

Όλη η επικαιρότητα