Ηλεία

Πρεμιέρα με το δεξί – Με χαμόγελα αποχώρησαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών από τα σχολεία της Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων με χαμόγελα για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων της Αμαλιάδας, αφού το αρχικό άγχος της πρώτης ημέρας διαδέχτηκε η ανακούφιση καθώς δεν αντιμετώπισαν προβλήματα με την εξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Γύρω στις 7:30 χθες το πρωί οι μαθητές άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το 1ο και το 2ο Γενικό Λύκειο της Αμαλιάδας και στο πλευρό τους βρέθηκαν και αρκετοί γονείς για συμπαράσταση.

Πρόσωπα σφιγμένα, πρόσωπα χαμογελαστά, αγωνία, άγχος, τα συναισθήματα ανάμεικτα πριν το πρώτο κουδούνι που χτύπησε στις 7:50 το πρωί και οι μαθητές με τις κάρτες, τις ταυτότητές τους, στυλό, μολύβια και απαραιτήτως νεράκια, εισήλθαν στις σχολικές αίθουσες για να ξεκινήσουν την δική τους ‘μάχη’.

Ικανοποίηση

Πριν από αυτό, κλήθηκαν να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα για να μην υπάρξουν προβλήματα, έλαβαν τις σχετικές οδηγίες και μετά από περίπου μία ώρα αναμονή έλαβαν τα θέματα στο εξεταζόμενο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Είχαν τρεις ώρες στην διάθεσή τους για να αποτυπώσουν στο χαρτί όσα έχουν μάθει και η αποχώρηση από τα εξεταστικά κέντρα λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ήταν σαφώς διαφορετική.

Η αγωνία και το άγχος είχαν αντικατασταθεί από χαμόγελα, καθώς τα παιδιά δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες ούτε στο θέμα της έκθεσης που κλήθηκαν να γράψουν και αφορούσε την παιδεία, ούτε στις ασκήσεις που συνόδευαν την εξεταστέα ύλη.

Οι περισσότεροι εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι, καθώς ήταν θέμα το οποίο είχαν διδαχθεί, δεν εντόπισαν παγίδες στις ασκήσεις και υποστηρίζουν ότι έκαναν καλή αρχή, αποβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό το άγχος.

Στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας διαγωνίστηκαν χθες οι μαθητές και των τριών Ομάδων Προσανατολισμού, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουνίου οι υποψήφιοι της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών θα διαγωνιστούν στα Αρχαία Ελληνικά και οι υποψήφιοι της Ομάδας Θετικών Σπουδών και της Ομάδας Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα διαγωνιστούν στα Μαθηματικά.

Όλη η επικαιρότητα