Πολιτισμός

Πρεμιέρα στο Θεσμό Οινοξένεια με μια αξέχαστη βραδιά από το Οινοποιείο Κροκιδάς

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο καιρός να ανέβαλε μέχρι την Κυριακή την έναρξη των Οινοξενείων, αλλά η εκδήλωση του Οινοποιείου Κροκιδάς το Σάββατο 18 Αυγούστου αποζημίωσε τους εκατοντάδες επισκέπτες που κατέκλυσαν το χώρο του Οινοποιείου στην Ακράτα για την εκδήλωση με τίτλο «Μια παλιά Οινική Ιστορία».

Το οινοποιείο Κροκιδάς που έγινε μέλος του δικτύου Οινοξένεια φέτος, έκλεψε την παράσταση με μια υπέροχη εκδήλωση. Στο χώρο του οινοποιείου γινόταν υποδοχή με γευστική δοκιμή των εκλεκτών οίνων και finger food, ενώ ο επισκέπτης μπορούσε να περιηγηθεί στην έκθεση ζωγραφικής που είχε στηθεί, από τον καλλιτέχνη Νίκο Ψαρρό, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος του μήνα.

Η γευσιγνωσία και η περιήγηση γινόταν υπό τους ήχους σαξοφώνου από το διακεκριμένο μουσικό Γιώργο Δαραβέλη ο οποίος έδινε τον εορταστικό τόνο διασκευάζοντας γνωστές επιτυχίες. Την καλλιτεχνική σκυτάλη πήρε η μοναδική Ζωή Παπαδοπούλου με το συγκρότημα της, η οποία ερμήνευσε δικές τις αλλά και διαχρονικές επιτυχίες με μια ιδιαίτερα προσέγγιση.

Οι περίπου χίλιοι και πλέον επισκέπτες που παρευρέθηκαν έδωσαν το στίγμα για τη δυναμική που έχει αποκτήσει ο θεσμός Οινοξένεια ο οποίος πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά και αναδεικνύει τους τοπικούς οίνους, την γαστρονομία αλλά και την Αιγιάλεια συνολικά σαν έναν μοναδικό προορισμό. Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους οικοδεσπότες της βραδιάς που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Ακολουθούν την Κυριακή 19 Αυγούστου οι εκδηλώσεις έναρξης στο χώρο της παραλίας του Αιγίου, που θα ξεκινήσουν από τις αποθήκες του πλησίον της πλατείας Pestum και θα συνεχίσουν μέχρι το νέο λιμάνι και τη συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στις 22:00, με ενδιάμεσες στάσεις για γευσιγνωσία οίνου.

ΠΗΓΗ: dikepaigialeias

Όλη η επικαιρότητα