Πολιτική

«Πρέπει να βοηθήσουμε περισσότερο τους Έλληνες»

pol.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την Ελλάδα, εκφράζει ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γιοζέφ Ντολ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα «Κλάινε Τσάιτουγκ», εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας.

«Τους Έλληνες πρέπει να τους βοηθήσουμε, ίσως μάλιστα ακόμη περισσότερο από ό, τι μέχρι τώρα», σημείωσε ο κ. Ντολ και σχολιάζοντας την παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι παρά τα μέτρα λιτότητας η κατάσταση δεν βελτιώνεται σε χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, ο κ. Ντολ σημείωσε πως για μια χώρα είναι σημαντικό να είναι ανταγωνιστική, εξέφρασε «μεγάλες ανησυχίες» για τη χώρα μας. Αντίθετα, για την Ισπανία και Πορτογαλία σημείωσε πως η αύξηση των εξαγωγών τους είναι καλό σημάδι.

Σχολιάζοντας την πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη, ο Γιοζέφ Ντολ σημείωσε ότι κάποιος δεν μπορεί να ξοδεύει χρήματα τα οποία δεν διαθέτει και πρόσθεσε πως, βλέποντας την πολιτική που ακολουθεί η Αυστρία, θεωρεί ότι έτσι θα έπρεπε να ενεργεί ολόκληρη η Ευρώπη.

Ταυτόχρονα πιστεύει ότι, φυσικά πρέπει να δοθεί προσοχή ώστε να μην καταστραφούν τα πάντα, αν ωστόσο κάποιος θέλει να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για την ανάπτυξη, αυτά θα πρέπει να εξοικονομηθούν από κάπου αλλού.

Ταυτόχρονα, προειδοποίησε για τον κίνδυνο να μπορέσουν οι διάφοροι λαϊκιστές, που παρουσιάζουν τώρα άνοδο, να κινητοποιήσουν τους οπαδούς τους για να προσέλθουν στις κάλπες των Ευρωεκλογών το 2014, κάτι που, όπως λέει, θα οδηγούσε σε μια καταστροφή εάν τα άλλα κόμματα δεν κατορθώσουν να φέρουν τους δικούς τους ψηφοφόρους στις κάλπες.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να αναδειχθούν στη Βρετανία οι αντιευρωπαϊστές σε ισχυρότερο κόμμα, επισημαίνει πως, αν μια χώρα κάνει αύριο δημοψήφισμα για έξοδο από την ΕΕ, τότε μπορεί να φύγει, ο ίδιος δεν θα είχε κανένα πρόβλημα.

πηγή:protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα