Παιδί

Πρέπει ή δεν πρέπει το παιδί να κοιμάται στο κρεβάτι των γονιών;

Ακούστε το άρθρο

Άλλο ένα ερώτημα που διχάζει τους σημερινούς γονείς είναι αν πρέπει να κοιμάται το παιδί τους μαζί τους στο κρεβάτι.

Παιδιατρικές έρευνες, έδειξαν ότι αυτό δεν κάνει καθόλου κακό, ενώ μάλιστα βοηθά και στην αύξηση της αυτοπεποίθησης τους, τη μείωση των προβλημάτων συμπεριφοράς, το ελάχιστο άγχος και τα περισσότερα αισθήματα ευτυχίας και γενικής ικανοποίησης σε παιδιά που μοιράστηκαν το κρεβάτι με την μαμά και τον μπαμπά.

1ον η ανεξαρτησία

Μελέτες δείχνουν ότι αυτά τα παιδιά ανεξαρτητοποιούνται γρηγορότερα και δεν έχουν σχεδόν ποτέ την ανάγκη από αντικείμενα ασφαλείας. Όταν ένα παιδί πηγαίνει για ύπνο με την παρουσία ενός γονιού να του κρατάει το χέρι είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα πιπιλίσει το δάχτυλό του και δεν θα αναζητήσει ασφάλεια σε κάποιο αρκουδάκι.

2ον η αυτοπεποίθηση

Αυτά τα παιδιά παρουσιάζουν αυξημένη αυτοπεποίθηση και λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς.

3ον σωματική και πνευματική υγεία

Μελέτες που διήρκεσαν 30 χρόνια γύρω από τα παιδιά που κοιμόντουσαν μαζί με τους γονείς τους σε βρεφική ηλικία, αποκαλύπτουν ότι αυτά τα μωρά πραγματικά «ανθίζουν». Δεν είναι ότι είναι απλά πιο ήρεμα, αλλά ψηλώνουν περισσότερο, μιλούν και ωριμάζουν πνευματικά γρηγορότερα.

Συμβουλές για την ασφάλεια του παιδιού σας

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες ασφαλείας για να προστατεύσετε το μωρό σας από δυσάρεστες καταστάσεις.

– Φροντίστε στο κρεβάτι να μην υπάρχουν πολλά και μεγάλα μαξιλάρια και το στρώμα να μην είναι μαλακό και με βαθουλώματα

– Οι γονείς θα πρέπει πριν τον ύπνο να μην έχουν καπνίσει και καταναλώσει αλκοόλ καθώς οι τοξίνες και οι βλαβερές ουσίες από αυτές τις κακές συνήθειες, αποβάλλονται κατά τη διάρκεια του ύπνου μέσα από την αναπνοή

Πηγή: baby.gr

Όλη η επικαιρότητα