Ελλάδα Ηλεία Πολιτισμός

Πρεσβευτής της Ειρήνης ο Παναγιώτης Ιωαννίδης

Ακούστε το άρθρο

Πρεσβευτής της Ειρήνης στην Ελλάδα για την περίοδο 2018-2021 διορίστηκε ο Δρ Παναγιώτης Δ. Ιωαννίδης, ο οποίος κατά το ήμισυ θεωρείται πλέον Ηλείος!

Ο Δρ Παναγιώτης Δ. Ιωαννίδης στις 5 Νοεμβρίου 2018 διορίστηκε από τον  «Worldwide Peace Οrganization  WWPO”,  με έδρα το Μπουένος Άϊρες της Αργεντινής, Πρεσβευτής της Ειρήνης στην Ελλάδα για την περίοδο 2018 -2021.

Το σχετικό Δίπλωμα του “WWPO” υπογράφεται από τους,  πρόεδρο Lic. Maria Christina Azcona, τον επίτιμο πρόεδρο Νομπελίστα Dr  Ernesto Kahan και από τον Αντιπρόεδρο Prof. Bruce Cook.

 

Πλούσια δράση

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης δραστηριοποιείται πολλά χρόνια διεθνώς  και για τα θέματα της Παγκόσμιας Ειρήνης. Είναι συνιδρυτής και αντιπρόεδρος σήμερα του  διεθνούς  Οργανισμού “Global Harmony Association, priotiry to children” GHA (2005), και συν-συγγραφέας των 7 εκδοθέντων βιβλίων του GHA.

Όπως λέει ο ίδιος, ο διορισμός του από το «WWPO»τον τιμά και τον υποχρεώνει να λειτουργεί σε συνέργεια και με το «GHA»,  για τον κοινό σκοπό της επίτευξης της Ειρήνης και στη χώρα μας.

«Το ιστορικό παρελθόν και η αρχή του νέου αιώνα έδειξαν  ό,τι δίχως επιστημονικά συνειδητή και πραγματική συνειδητή κοινωνική αρμονία οι πολίτες εξακολουθούν να βιώνουν τον εφιάλτη της όποιας μιλιταριστικής μορφής της παραδοσιακής κοινωνίας, βυθισμένης σε ατέλειωτους πολέμους, τρομοκρατία, δολοφονίες, εγκλήματα, διαφθορά, ψέματα, ελιτίστικη-ολοκληρωτική ψευδο-δημοκρατία των δισεκατομμυριούχων, πίσω από την οθόνη των εκλεγμένων μαριονεττών τους, τα ναρκωτικά, την κραυγαλέα ανισότητα και άλλες παθολογικές καταστάσεις στο χείλος της πυρηνικής αυτοκτονίας του κόσμου, είναι ανέφικτη» θα πει ο ίδιος στην ‘Π’ και μάλιστα βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια, και Ιδρύματα, στα οποία έχει προτείνει δράσεις και λύσεις εφικτές. Πιστεύω του είναι ό,τι η Ειρήνη πρέπει να λειτουργήσει συνειδησιακά στις ψυχές των ανθρώπων και τούτο απαιτεί αφ’ ενός την πατροπαράδοτη Ελληνορθόδοξη  Παιδεία, αφ΄ ετέρου την κατάλληλη εκπαίδευση παιδιών κυρίως και ενηλίκων.

Όπως λέει: « Ένας από του Νόμους του Σόλωνος όριζε ό,τι εάν κάποιος διαπληκτιζόταν με συγγενικό πρόσωπο μέσα στο σπίτι του, ταραζόταν ο ψυχισμός του και ευρίσκετο εν βρασμώ ψυχής, απαγορευόταν να βγει στο δρόμο , διότι θα τάραζε τον ψυχισμό και των γειτόνων του.  Η ψυχή του ανθρώπου είναι η βάση της Ειρήνης που αποτελεί κοινωνική αξία».

Σημαντικές διακρίσεις

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης το 2013 προκρίθηκε μαζί με άλλους 33 συγγραφείς μέλη του  GHA για το Νόμπελ Ειρήνης, για το βιβλίο “The ABC of Harmony”.  Το 2016 εξεδόθη στις Ινδίες το τελευταίο βιβλίο του  GHA με τίτλο  “Global Peace Science”,  με 173 συγγραφείς από 34 χώρες μέλη του GHA, και 616 σελίδες.

Επίσης το 2015 ,μαζί με τον αείμνηστο Δρ Απόστολο Ι. Πάσχο, μετά από πολύμηνη προσωπική τους έρευνα στην ελληνική γραμματεία από την εποχή του Ορφέως συνέγραψαν και εξέδωσαν το βιβλίο με τίτλο “Η Ελλήνων διαχρονική Ειρήνη, Αγάπη Θεού, Υγεία, Αρμονία, Ευδαιμονία , Οικουμένης Επιστήμη”.

“Η Ελλήνων διαχρονική Ειρήνη, Αγάπη Θεού, Υγεία, Αρμονία, Ευδαιμονία , Οικουμένης Επιστήμη”. 

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το 2009 τιμήθηκε στην μαρτυρική  πόλη Ναγκασάκι της Ιαπωνίας ως ένας εκ των δεκατριών ποιητών της Ειρήνης του κόσμου.

Ο Παναγιώτης Ιωαννίδης είναι συνταξιούχος της πληροφορικής, Δρ Λογοτεχνίας, ιστορικός, ποιητής, συγγραφέας,  μέλος των εκπαιδευτών του World Dignity University (Human Dignity and Humiliation Studies) στο Όσλο Νορβηγίας, συμμετέχει στα συνέδρια Ιστορίας της Ιατρικής ως ερευνητής και ομιλητής, και είναι μέλος της “Εστίας Νέας Σμύρνης” και του “Φοίνικα” Νέας Σμύρνης.

Σύζυγός του είναι η Αγγελική Κοντονή, η οποία είναι αθλήτρια του Σωματείου ‘Αρίων’ στην Αμαλιάδα, πρωταθλήτρια Masters στην κολύμβηση, που εκπροσωπεί σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες την Ηλεία, και πέρυσι τιμήθηκε από την εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” στην βραδιά των Άσσων.

Όλη η επικαιρότητα