Ελλάδα

Pride 2021: «Αυτό που μας ενώνει»

Φέτος, το Athens Pride 2021 ήταν προσαρμοσμένο στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, και δεν έγινε η καθιερωμένη συναυλία
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η Παρέλαση Υπερηφάνειας της Αθήνας, το Athens Pride, στο κέντρο της πόλης με σύνθημα «Αυτό που μας ενώνει».

Μεγάλο πλήθος συμμετείχε στην πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και κατέληξε στη Βουλή.

Φέτος, το Athens Pride 2021 ήταν προσαρμοσμένο στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, και δεν έγινε η καθιερωμένη συναυλία.

«Ήρθε η στιγμή μας. Η ώρα να κατέβουμε στον δρόμο, εκεί που όλα ξεκίνησαν. Απλά. Συντροφικά. Διεκδικητικά. Ανθρώπινα. Ήρθε η στιγμή μας, ως κοινότητα, να επιστρέψουμε στην αρχή και να αναζητήσουμε τα στοιχεία αυτά που μας ενώνουν. Αυτά που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε σε αυτή την ομοφοβική, τρανσφοβική και ρατσιστική κοινωνία και παρά την αστυνομική βία, την πατριαρχία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση που βιώνουμε. Αυτά που θα μας κάνουν να βγούμε περήφανα μαζί στον δρόμο, διατηρώντας τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναπόσπαστο μέρος της νέας μας καθημερινότητας.» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση για το Athens Pride.

Σημειώνεται ότι κάλεσμα συμμετοχής στο φετινό Athens Pride έκανε η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας ότι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξελίσσεται σε ζήτημα επιβίωσης. «ΛΟΑΤΚΙ+ και άλλες μειονότητες βλέπουμε καθημερινά τα δικαιώματά μας να καταπατούνται από την κυβέρνηση. Βλέπουμε τις ζωές μας να μικραίνουν και να περιορίζονται σε μικρόκοσμους οριοθετημένους από βιοπολιτικές και από ειρωνικά αυτοαποκαλούμενα “υπουργεία πολιτικής προστασίας και προστασίας του πολίτη”. Από εγκληματικά λάθη που στοιχίζουν σε φυσικό πλούτο, δάση, βιοποικιλότητα και εν τέλει ανάσες» σημειώνεται σε ανακοίνωσή της.

Μήνυμα κατά των διακρίσεων σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων έστειλε και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, με μια ανάρτηση στα social media. «Όλ@ διαφορετικ@, όλ@ ίσ@», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε Instagram Story, στο οποίο συμπεριέλαβε το επίσημο σποτ του Athens Pride 2021.

Την ίδια ώρα, το ΚΙΝΑΛ σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει: «Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ χαιρετίζει και συμμετέχει ενεργά και φέτος στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride 2021 με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμωνος το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 19:00’. Οι αξίες της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας και της Προόδου αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα, την ποικιλομορφία, τις ανοιχτές κοινωνίες, την ελευθερία έκφρασης και αυτοδιάθεσης του σώματός μας».

Πηγή: eurokinissi

Πηγή: eurokinissi

Όλη η επικαιρότητα