Lifestyle

Πρίγκιπας Χάρι: Ενοχλημένος από τις «ψευδείς» κατηγορίες για τη θητεία του στο Αφγανιστάν

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ενοχλημένος και στενοχωρημένος από τις «ψευδείς» κατηγορίες πως στο βιβλίο του καυχιέται για τους ανθρώπους που σκότωσε στο Αφγανιστάν.
Ακούστε το άρθρο

Ο πρίγκιπας Χάρι πέρασε στην αντεπίθεση σχετικά με κάποιες «στενόχωρες» για εκείνον αντιδράσεις στα απομνημονεύματά του που καταγράφουν ήδη πωλήσεις ρεκόρ και δήλωσε ιδιαιτέρως ενοχλημένος από το «ψέμα» ότι καυχήθηκε πως σκότωσε 25 ανθρώπους στο Αφγανιστάν όταν υπηρετούσε ως πιλότος στρατιωτικού ελικοπτέρου.

Στο βιβλίο του με τίτλο “Spare”, ο μικρότερος γιος του βασιλιά Καρόλου αφηγείται περιστατικά από τις δύο αποστολές του στο Αφγανιστά —αρχικά το 2007-8 για 10 εβδομάδες και στη συνέχεια, ως πιλότος ελικοπτέρου Apache, από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013– και για τον αριθμό των ανθρώπων που σκότωσε. Ο Χάρι παραιτήθηκε από τον στρατό το 2015.

Βρετανικές εφημερίδες, στις οποίες ασκεί έντονη κριτική μέσα από το βιβλίο του, και κάποιοι ανώτεροι πρώην αξιωματικοί του βρετανικού στρατού έχουν κατακρίνει την απόφασή του να δημοσιοποιήσει τον αριθμό των ανθρώπων που σκότωσε, λέγοντας ότι αυτό κινδυνεύει να θέσει τον ίδιο και άλλα πρόσωπα στο στόχαστρο αντιποίνων.

Μιλώντας στην αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή του Στίβεν Κόλμπερτ “The Late Show”, ο Χάρι εξήγησε ότι αυτό το έκανε μόνο και μόνο με στόχο να μειωθεί ο αριθμός των αυτοκτονιών από βετεράνους του στρατού.

«Αναμφίβολα το πιο επικίνδυνο ψέμα που έχουν πει είναι ότι καυχήθηκα για τον αριθμό των ανθρώπων που σκότωσα στο Αφγανιστάν», είπε ο Χάρι λέγοντας ότι ο Τύπος διαστρέβλωσε τα λόγια του.

«Επέλεξα να το μοιραστώ γιατί έχοντας περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες συνεργαζόμενος με βετεράνους σε όλο τον κόσμο, θεωρώ ότι το σημαντικότερο πράγμα είναι να είσαι ειλικρινής και να μπορείς να δώσεις χώρο στους άλλους να μοιράζονται χωρίς ντροπή τις εμπειρίες τους», σχολίασε ο πρίγκιπας.

Χθες Τρίτη, ο εκδότης είπε ότι το βιβλίο του Χάρι έχει γίνει το πιο ευπώλητο μη λογοτεχνικό βιβλίο στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι σήμερα και οι λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή και τις σχέσεις του με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας καθώς και οι κατηγορίες για το πως αυτά συνεργάστηκαν με έναν εχθρικό Τύπο κυριάρχησαν στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης επί ημέρες.

«Δεν πρόκειται να πω ψέματα, οι τελευταίες ημέρες ήταν επώδυνες και αποτέλεσαν πρόκληση», κατέληξε ο Χάρι.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Όλη η επικαιρότητα