Κόσμος

Πρίγκιπας Χάρι: Το πρώτο μήνυμα που του έστειλε η Μέγκαν -Κάπνισε χόρτο μόλις τελείωσε το ραντεβού τους

Μια κοντινή φωτογραφία του πρίγκιπα Χάρι, που μοιάζει να κοιτά τον αναγνώστη στα μάτια, κοσμεί το βιβλίο «Spare» (Ρεζέρβα) των εκδόσεων Πεδίο - Από πίσω «κρύβεται» ένα χοντρό μαύρο εξώφυλλο με χρυσά γράμματα - «Πρίγκιπας Χάρι» γράφει στο επάνω μέρος, ενώ στο κάτω «Ρεζέρβα».
Ακούστε το άρθρο

Ρεζέρβα: οτιδήποτε φυλάγεται ως εφεδρεία ή απόθεμα για ώρα ανάγκης, για να αντικαταστήσει κάτι που χάλασε ή τελείωσε. Στην περίπτωση του πρίγκιπα Χάρι αποτελεί σαφή αιχμή για τη θέση του ως αναπληρωματικός διάδοχος του θρόνου.

Μια κοντινή φωτογραφία του πρίγκιπα Χάρι, που μοιάζει να κοιτά τον αναγνώστη στα μάτια, κοσμεί το βιβλίο «Spare» (Ρεζέρβα) των εκδόσεων Πεδίο. Από πίσω «κρύβεται» ένα χοντρό μαύρο εξώφυλλο με χρυσά γράμματα. «Πρίγκιπας Χάρι» γράφει στο επάνω μέρος, ενώ στο κάτω «Ρεζέρβα».

«Για την Μεγκ, τον Άρτσι και την Λίλι… και, φυσικά, για τη μητέρα μου», λέει η αφιέρωση και οι σελίδες σιγά-σιγά αρχίζουν να ξετυλίγουν την ζωή του πρίγκιπα Χάρι, έτσι όπως αυτός την βίωσε.

Εδώ και μέρες, αποσπάσματα του βιβλίου κυκλοφορούν στα Μέσα, προκαλώντας σκέψεις και αντιδράσεις, ενώ το παλάτι του Μπάκιγχαμ κρατά σιγή ιχθύος, χωρίς να έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο.

Την ίδια ώρα, ο πρίγκιπας Χάρι, που άλλοτε στρεφόταν κατά των ΜΜΕ για τον τρόπο που αντιμετώπιζαν τον ίδιο και την Μέγκαν, φιλοξενείται σε εκπομπές και μιλά με ορμητική ειλικρίνεια για μια ζωή γεμάτη κανόνες και πρωτόκολλα.

Με αυτή τη ζωή γεμίζουν και οι 477 σελίδες των απομνημονευμάτων του, περιγράφοντας διάφορα γεγονότα της ζωής του: Η μητέρα του, Νταϊάνα, η βασίλισσα Ελισάβετ, ο αδελφός του Γουίλιαμ, η Κέιτ και φυσικά η Μέγκαν, που ήρθε και του άλλαξε τη ζωή.

Το πρώτο μήνυμα που έστειλε η Μέγκαν Μαρκλ στον πρίγκιπα Χάρι

Ξεκινώντας το τρίτο μέρος του βιβλίου του με τίτλο «Καπετάνιος της ψυχής μου», όπου είναι αφιερωμένο στη σχέση του με την Μέγκαν Μαρκλ, ο δούκας του Σάσεξ περιγράφει τη γνωριμία τους.

Σκρολάροντας στο Instagram, ο πρίγκιπας Χάρι αντίκρισε ανάρτηση της φίλης του Βάιολετ όπου έπαιζε με αστεία φίλτρα με μια φίλη της. «Ποτέ μου δεν είχα ξαναδεί κάποια τόσο όμορφη», γράφει.

«Εξέπεμπε ενέργεια , άγρια χαρά, μπρίο. Έμοιαζε γεμάτη αυτοπεποίθηση. Ελεύθερη», προσθέτει.

Ο πρίγκιπας Χάρι περιγράφει τη συνομιλία του με την Βάιολετ, όταν θέλησε να μάθει ποια είναι η γυναίκα που απεικονίζεται δίπλα της. Τότε, η φίλη του του πρότεινε να πει στην Αμερικανίδα φίλη της για εκείνον και να της δώσει το προφίλ του στο Instagram.

«Γεια!», του έγραψε η Μέγκαν Μαρκλ στο πρώτο τους μήνυμα και κάπως έτσι έγινε η πρώτη επαφή και αντάλλαξαν αριθμούς.  Όλο το βράδυ έμειναν ξύπνιοι ανταλάσσοντας μηνύματα.

«Οι αντίχειρές μου πονούσαν. Είχαμε τόσοα πολλά να πούμε, τόσα κοινά, παρόλο που προερχόμασταν από τόσο διαφορετικούς κόσμους. Εκείνη ήταν Αμερικανίδα, εγώ Βρετανός. Εκείνη ήταν μορφωμένη, εγώ μάλλον όχι. Ηταν ελεύθερη σαν πουλί, ενώ εγώ ήμουν αιχμάλωτος σε χρυσό κλουβί», σημειώνει ο Χάρι, θέλοντας να μοιραστεί τις σκέψεις του.

Αργοπορημένος στο πρώτο ραντεβού

Το πρώτο ραντεβού του ζευγαριού κλείστηκε στο Soho House, με τον πρίγκιπα Χάρι να «κολλάει» στην κίνηση και να καθυστερεί. «Θα αργήσω, συγγνώμη», της έγραψε, ενώ εκείνη ήδη βρισκόταν στο σημείο συνάντησης.

Καθώς πλησίαζε προς το εστιατόριο, της ξαναέστειλε: «Κινούμαστε, αλλά αργά».

«Δεν μπορείς να έρθεις με τα πόδια;», του απάντησε.

Ο πρίγκιπας Χάρι, μεταφέροντας τις σκέψεις του, εξηγεί τους λόγους που δεν μπορούσε να το κάνει αυτό, καθώς θα τραβούσε τα φώτα της δημοσιότητας και θα αναστάτωνε τους σωματοφύλακές του.

Μισή ώρα αργότερα, μπήκε τρέχοντας στο εστιατόριο, λαχανιασμένος και αναψοκοκκινισμένος. Εκείνη καθόταν σε ένα τραπεζάκι, πίνοντας μια μπύρα.

Η συζήτηση μεταξύ τους ξεκίνησε, με τον πρίγκιπα Χάρι να εντυπωσιάζεται όχι μόνο από την εμφάνισή της, αλλά και από τα λεγόμενά της.

Μετά από την αρχική αμηχανία, η συζήτησή τους άρχισε να ρέει. Ωστόσο, ο χρόνος τους τελείωσε. Η Μέγκαν Μαρκλ μάζεψε τα πράγματά της και του είπε ότι πρέπει να φύγει.

«Να φύγεις; Τόσο γρήγορα;», αντέδρας ο πρίγκιπας Χάρι. «Θα βγω για φαγητό» του αποκρίθηκε.

Ο Χάρι σημειώνει στο βιβλίο του πως αν δεν είχε αργήσει, οι δυο τους θα είχαν περισσότερο χρόνο. «Βλαστήμησα από μέσα μου και σηκώθηκαν όρθιος».

Αφού αγκαλιάστηκαν, η Μέγκαν έφυγε.

Αργότερα, με ένα μπουκάλι τεκίλα και «χόρτο», όπως περιγράφει, διηγήθηκε σε έναν φίλο του τι έγινε στο ραντεβού.

«Ήπιαμε, καπνίσαμε και είδαμε… Τα μυαλά που κουβαλάς», αναφέρει, «Αμέσως άρχισα να μουδιάζω. Ωραίο χόρτο μεγάλε», προσθέτει.

Τότε, το τηλέφωνό του χτύπησε με την Μέγκαν Μαρκλ να του κάνει FaceTime. Κάπως έτσι, κανόνισαν και το δεύτερο ραντεβού.

Αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι από τα όσα περιγράφει ο πρίγκιπας Χάρι στο βιβλίο του, με ιστορίες πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μπάκιγχαμ.

Πηγή: lifo.gr

Όλη η επικαιρότητα