Κόσμος

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Η μαμά θα ήταν περήφανη για σένα»

Στην εγκάρδια ομιλία του, μπροστά στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έκανε μία αναδρομή στα επιτεύγματα ζωής του βασιλιά Καρόλου, από την παθιασμένη εκστρατεία για το περιβάλλον μέχρι τις αλλαγές που έφερε στις ζωές εκατομμυρίων το Prince's Trust Awards.
Ακούστε το άρθρο

Ομιλία στη συναυλία για τη στέψη του πατέρα του, βασιλιά Καρόλου, έδωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για εκείνον. 

Στην εγκάρδια ομιλία του, μπροστά στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έκανε μία αναδρομή στα επιτεύγματα ζωής του βασιλιά Καρόλου, από την παθιασμένη εκστρατεία για το περιβάλλον μέχρι τις αλλαγές που έφερε στις ζωές εκατομμυρίων το Prince’s Trust Awards.

«Μπαμπά, είμαστε όλοι τόσο περήφανοι για σένα» είπε.

Στη συναυλία στους χώρους του κάστρου του Ουίνδσορ, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος των τελευταίων χρόνων της, ο Ουίλιαμ στάθηκε στη δέσμευση του πατέρα του στο καθήκον εδώ και 50 χρόνια.

«Τα πρώτα λόγια του πατέρα μου, όταν μπήκε στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, χθες ήταν μια υπόσχεση για συνεχίσει να υπηρετεί. Γιατί, για περισσότερα από 50 χρόνια, σε κάθε γωνιά του Ηνωμένου Βασιλείου, κατά μήκος της Κοινοπολιτείας και σε όλο τον κόσμο, έχει αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία των άλλων, των τωρινών και μελλοντικών γενιών, και όσων δεν πρέπει να αγνοείται η μνήμη».

Μετά τον όρκο πίστης στον βασιλιά, που έδωσε το Σάββατο, χθες διακήρυξε τη δική του δέσμευση «στον βασιλιά, την πατρίδα και την κοινοπολιτεία». 

«Όπως είχε πει η γιαγιά μου όταν στέφθηκε, οι στέψεις είναι δήλωση των ελπίδων μας για το μέλλον. Και ξέρω, είναι εκεί πάνω, μας προσέχει στοργικά. Θα ήταν περήφανη μητέρα».

Στη συναυλία έδωσαν το παρών περισσότερα από 20.000 άτομα και εμφανίστηκαν σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως ο Λάιονελ Ρίτσι και η Κέιτι Πέρι.

Με πληροφορίες από Mirror

Όλη η επικαιρότητα