Style

Πριγκίπισσα Diana: Οι 4 τάσεις που καθόρισαν το στυλ της και παραμένουν διαχρονικές μέχρι σήμερα

Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν κάποιες γυναίκες των οποίων οι γκαρνταρόμπες διαμόρφωσαν τις ενδυματολογικές προτιμήσεις μιας ολόκληρης γενιάς. Αυτή είναι και η περίπτωση της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, Diana. Η τραγική ιστορία της μπορεί να ακούγεται σαν παραμύθι, το στυλ της όμως κάθε άλλο παρά ξεπερασμένο είναι και όλα αυτά τα χρόνια έχει παραμείνει φρέσκο ​​στη συνείδηση ​​του κόσμου.

Χαράσσοντας το δρόμο για την Kate Middleton και τη Meghan Markle, τα ρούχα της Πριγκίπισσας Di έγιναν αντικείμενο αμέτρητων αναλύσεων και οι preppy-chic εμφανίσεις της βοήθησαν να διαμορφωθούν οι πιο δυνατές τάσεις της δεκαετίας του ’80 και του ’90.

Πολύ πριν από τα social media, η Diana ήταν η πρώτη influncer. Κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον πρίγκηπα Κάρολο, εμφανίστηκε με ένα ζευγάρι γαλότσες Hunter που οδήγησε αμέσως σε μια τεράστια αύξηση των πωλήσεών τους. Η Diana ήταν επίσης που στη δεκαετία του ’80, ξεκίνησε την τάση για τους pie-crust γιακάδες και τα μαργαριταρένια κολιέ.

Getty Images

Η αισθητική της μοιάζει σχετικά συντηρητική για τώρα, τότε όμως, η ίδια χρησιμοποιούσε τις στυλιστικές επιλογές της για να σπάει τις βασιλικές συμβάσεις. Η Diana αποφάσισε να χαιρετάει το κοινό χωρίς να φοράει γάντια και φυσικά, μην ξεχνάμε το περίφημο «φόρεμα εκδίκησης» που λάνσαρε σύντομα μετά την επιβεβαίωση των φημών περί απιστίας του Καρόλου. Πέρα από μια αντανάκλαση του άψογου γούστου της, η μόδα ήταν για εκείνη ένα όχημα για να συνδεθεί με τους ανθρώπους και να κάνει πολιτικό statement.

Α δούμε παρακάτω 4 βασικές τάσεις της μόδας που χαρακτήρισαν την αισθητική της και δείχνουν γοητευτικές και επίκαιρες ακόμα και σήμερα.

TO POWERSUIT
Ενα καλό κοστούμι είναι απαραίτητο για τις formal περιστάσεις και η Diana σίγουρα άνοιξε το δρόμο. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί και η προτίμησή της στα ταγέρ που κάνουν μεγάλη επιστροφή για τη σεζόν.

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ATHLEISURE

Δύο λέξεις: σορτς ποδηλασίας. Η πριγκίπισσα Diana ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της, όταν λάνσαρε την αμφιλεγόμενη αυτή τάση ενώ της άρεσε να φοράει ευρύχωρα πουλόβερ και φούτερ με κολάν και sneakers. Η Diana αξιοποίησε τη δύναμη ενός κομψού look γυμναστηρίου, πολύ πριν γεννηθεί η Kim Kardashian.

 

Getty Images

Getty Images

TA PREPPY ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Όταν δεν φορούσε κοστούμι ή αθλητικά παπούτσια, η Diana έκανε κομψές preppy εμφανίσεις. Είτε πήγαινε να πάρει τα παιδιά από το σχολείο είτε έκανε μια άλλη οικογενειακή δραστηριότητα, το mom τζιν, το σακάκι και οι μπότες ήταν αγαπημένες ενδυματολογικές επιλογές της.

Getty Images

Getty Images

Getty Images

ΤΑ ΕΜΠΡΙΜΕ ΦΟΡΕΜΑΤΑ

Από το εκπληκτικό νυφικό της μέχρι το μικρό μαύρο “revenge” dress, τα φορέματα της Diana αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του διάσημου στυλ της. Τα φλοράλ και τα πουά μοτίβα ήταν πολύ αγαπημένα της και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν. Αυτό λέγεται διαχρονικό στυλ.

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

via

Όλη η επικαιρότητα