Πρόεδρος Ν. Φιγάλειας: Καλεί βουλευτές και φορείς για το ΑΤΜ

Επιστολή κάλεσμα προς τους Βουλευτές του Νομού μας, προκειμένου αυτοί να ενεργοποιηθούν και να συμβάλουν στην μη υλοποίηση  της απόφασης για μεταφορά του αυτόματου τραπεζικού μηχανήματος από την Φιγαλεία, απευθύνει ο Πρόδρος της Τ.Κ Νίκος Κουτσόπουλος. 

Σε σχετικό έγγραφο που απεστάλη  στο Δήμο Ζαχάρως η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ενημερώνει το δήμο πως σε σύντομο χρονικό διάστημα προτίθεται  να απομακρυνθεί το ΑΤΜ που υπάρχει στη Νέα Φιγαλεία, στο πλαίσιο ανασχηματισμού των τραπεζικών συστημάτων στην Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι προσπαθούν με συντονισμένες ενέργειες να αλλάξουν την απόφαση αυτή και να παραμείνει σε λειτουργία το τραπεζικό μηχάνημα.

Ο πρόεδρος της Τ.Κ Νίκος Κουτσόπουλος με επιστολή του καλεί όλους τους Βουλευτές του Νομού μας, να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή προκειμένου να μην δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

 

Η επιστολή του Προέδρου

«Κ.κ. βουλευτές Ηλείας.

Σύσσωμη η κοινωνία της Νέας Φιγαλείας και των γύρω κοινοτήτων αναμένει την αποτελεσματική παρέμβαση σας, ώστε να παραμείνει το ΑΤΜ της τράπεζας Πειραιώς στην Νέα Φιγαλεία ή να λειτουργήσει άμεσα ΑΤΜ άλλης τραπεζας και έτσι ο τόπος μας να μην αποκοπεί εντελώς από την οικονομική δραστηριότητα.

Όπως όλοι γνωρίζεται η περιοχή μας έχει μεγάλη ακτίνα που εξυπηρετεί 3000 άτομα τουλάχιστον, τη θερινή σεζόν,  ενώ παράλληλα έχει και  μεγάλη διέλευση τουριστών  προς τον Επικούρειο Απόλλωνα και την  Νεδα.

Συνάμα  να λάβετε υπόψη την επικινδυνότητα που θα υπάρχει  όταν αναγκάζεται ο κάτοικος να μεταβαίνει σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση σε αραιά πλέον τακτικά διαστήματα και να εφοδιάζεται περισσότερα χρήματα.

Η συνέχιση της εξυπηρέτησης της απομακρυσμένης περιοχής μας είναι κυρίως πολιτικό ζήτημα.

Την ώρα που συνάδελφοι σας (περιοχή Νικήσιανη Καβάλας) πετυχαίνουν την εξυπηρέτηση των περιοχών τους με τραπεζικά μηχανήματα, το ίδιο περιμένουμε και από εσάς.

Αν θα εξυπηρετηθούμε από την ίδια ή άλλη τράπεζα μας είναι αδιάφορο.

Έγγραφη δέσμευση των συμπολιτών μας είναι η μαζική μεταφορά των τραπεζικών μας  λογαριασμών  προς όποια τράπεζα ανταποκριθεί στις ανάγκες μας.

Ξέρουμε ότι μπορείτε να μας βοηθήσετε και περιμένουμε να το κάνετε πράξη».