Ηλεία

Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος εξελέγη εκ νέου η Δ. Αυγερινοπούλου

Η Επιτροπή παρακολουθεί κι αξιολογεί την κατάσταση του περιβάλλοντος στη χώρα
Ακούστε το άρθρο

Για 6η φορά και με μεγάλη πλειοψηφία εξελέγη Πρόεδρος της διακομματικής Επιτροπής για την προστασία του Περιβάλλοντος της Βουλής, η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ.. Με 20 θετικούς ψήφους και δυο λευκά το Προεδρείο της Επιτροπής με Α’ Αντιπρόεδρο τη Χαρά Καφαντάρη και Β’ Αντιπρόεδρο τον κ. Γιώργο Αρβανιτίδη ανανέωσε την εντολή του και για την τρέχουσα Σύνοδο.

Η Επιτροπή παρακολουθεί κι αξιολογεί την κατάσταση του περιβάλλοντος στη χώρα, εξετάζει πλειάδα θεμάτων που αφορούν το αντικείμενο της, λαμβάνει αναφορές πολιτών, καλεί σε ακροάσεις Υπουργούς και ειδικούς επιστήμονες, εξετάζει μια ευρεία γκάμα περιβαλλοντικών θεμάτων που ανακύπτουν σε όλα τα Υπουργεία, ενώ καταγράφει κι αξιολογεί προτάσεις των 31 Βουλευτών-μελών της.

Η Επιτροπή θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, το αμέσως επόμενο διάστημα τις νέες τεχνολογίες που «προσφέρονται» για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την περιβαλλοντική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, καθώς και τη δασική πολιτική και τις αναδασώσεις.

Όλη η επικαιρότητα