Ηλεία

Προετοιμάζονται για την πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου στην Ηλεία

Όλα τα σωματεία της Ηλείας, προετοιμάζονται για την πανελλαδική απεργία η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου.
Ακούστε το άρθρο

Όλα τα σωματεία της Ηλείας, προετοιμάζονται για την πανελλαδική απεργία η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου, με κυριότερα θέματα την επαναφορά των τριετιών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, την κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την μείωση της τιμής του φυσικού αερίου και την κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και στην ενέργεια.

Ζητούν δε την δυναμική συμμετοχή όλων των πολιτών, προκειμένου οι διεκδικήσεις των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να μην πεταχτούν και πάλι στο καλάθι των αχρήστων από την κυβέρνηση!

Στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν τα σωματεία της Ηλείας, μεταξύ άλλων αναφέρουν τα παρακάτω:

Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις στα Καταστήματα και Υπηρεσίες του Ν. Ηλείας

«Η κατάσταση που δημιουργείται με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες.

Οι λαοί είναι αυτοί που πληρώνουν τον λογαριασμό και υπάρχει το ενδεχόμενο γενικότερης ανάφλεξης, ενώ και η χώρα μας μπορεί να γίνει στόχος αντιποίνων. Απαιτούμε η χώρα μας να απεμπλακεί από τον πόλεμο, να μη χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα. Στις 6 Απρίλη απεργούμε γιατί δεν πάει άλλο. Φτάνει πια!

Διεκδικούμε:

• Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό.

• Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.

• Κατάργηση του απαράδεκτου Νόμου Χατζηδάκη (4808/21), όχι στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας, στην 10ωρη εργασία, όχι στο χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

• Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου με απόφασή του συμμετέχει στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση που έχουν προκηρύξει τα Σωματεία και φορείς και καλούμε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες να δώσουν δυναμικό παρών διεκδικώντας: Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον μαινόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Να μπει φρένο στην συνεχώς αυξανόμενη ακρίβεια, την φοροληστεία και να υπερασπιστεί το εισόδημά μας με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Διεκδικούμε ανάμεσα και σε άλλα ζητήματα:

* Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις που να καλύπτουν το χαμένο εισόδημα λόγω των ανατιμήσεων και των αντισυνταγματικών-αντιασφαλιστικών νόμων.

* Να αποδοθεί σε όλους η 13η και 14η σύνταξη και σε όλες τις συντάξεις.

* Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των έμμεσων φόρων, αύξηση του αφορολόγητου των συντάξεων στις 12.000 ευρώ.

* Ενίσχυσης του Δημόσιου συστήματος υγείας και του νοσοκομείου Πύργου καθώς και των κέντρων υγείας και των περιφερειακών ιατρείων με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή».

ΕΛΜΕ Ηλείας: Στις 6 του Απρίλη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

«Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου στις 10:30 π.μ. Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού! Να σταματήσει η φοροληστεία στα καύσιμα, στη ΔΕΗ και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης! Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.

Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Λεφτά για υγεία και παιδεία – όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία! Στην απεργία στις 6 του Απρίλη να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή!

Η ακρίβεια, σε συνδυασμό με την καθήλωση των μισθών προκαλούν ασφυξία σε κάθε σπίτι. Ακούμε συνέχεια πως λεφτά δεν υπάρχουν για να μειωθούν οι δυσβάσταχτοι φόροι, αλλά λεφτά βρίσκονται όταν πρέπει να πληρωθούν πολεμικοί εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ που ξεπερνούν τα 5 δις € κάθε χρόνο!

Ακούμε συνέχεια από όλες τις κυβερνήσεις πως λεφτά δεν υπάρχουν για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία, πως η μονιμοποίηση όσων εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση είναι ανεδαφικό αίτημα, πως δεν γίνεται να βρεθούν νέες αίθουσες για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στην τάξη κλπ.

Την ίδια ώρα, εμείς, αλλά και τα σχολεία, πληρώνουμε δυσβάσταχτα το ρεύμα και τα καύσιμα, τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, όχι μόνο εξαιτίας του πολέμου, αλλά και της περιβόητης «πράσινης μετάβασης», που γεμίζει κέρδη τα ταμεία των «πράσινων» επιχειρηματικών ομίλων. Η λύση είναι μία… στις 6 Απρίλη, κλείνουμε τα σχολεία! Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία!».

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αύριο Τετάρτη 06-04 με παρουσία του ΔΣ στην απεργιακή συγκέντρωση

«Το ΔΣ του εμπορικού συλλόγου Πύργου εκφράζει την αγωνία του για τις αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία και επιχειρηματικότητα. Η ακρίβεια στην ενέργεια και σε βασικά είδη που πλήττει ολόκληρη την κοινωνία και τις επιχειρήσεις, η μείωση τις αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών που μεταφράζεται σε πτώση τζίρου των επιχειρήσεων. Το ΔΣ δηλώνει συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 6-4-2022 με τις εξής ενέργειες παρουσία μελών το ΔΣ στην συγκέντρωση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

•Πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής ενέργειας και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης.

•Επέκταση της επιδότησης των δόσεων δανείων «Γέφυρα 2».

•Ουσιαστική συμμετοχή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο Ταμείο Ανάκαμψης.

•Επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους για την διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας – Ζαχάρως για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία

«Την συμμετοχή του στην 24ωρη Πανεργατική – Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχαίας ΟλυμπίαςΖαχάρως, απευθύνοντας κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, προκειμένου να μπει ένα τέλος στη συνεχιζόμενη ακρίβεια, τη φοροληστεία και στο ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους, όπως επισημαίνουν, διεκδικούν:

«-Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

-Μείωση του Φ.Π.Α. στα είδη πρώτης ανάγκης.

-Αύξηση και επέκταση στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

– Καμία περικοπή.

-Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και στους Ο.Τ.Α.

-Αναγνώριση για κάθε έννομη συνέπεια της προϋπηρεσίας των ετών 2016-2017 όλων των εργαζομένων.

-Κατάργηση τώρα του «χαρατσιού» του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

-Αποτροπή της διάλυσης και του ξεπουλήματος υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α

. -Να μπει τέλος στο κύμα ακρίβειας που εξαθλιώνει τις ζωές μας».

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηλείας

«Συνάδελφοι Οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, Η αποφασιστική οργάνωση της πάλης μας, με επίκεντρο τις ανάγκες και τα μεγάλα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και συνεχώς οξύνονται σε όλες τις πλευρές της ζωής μας, είναι το μεγάλο μας όπλο για να μετρήσουμε αποτελέσματα, να έχουμε νέες κατακτήσεις.

Η επιτυχία της κλαδικής μας απεργίας στις 16 Μάρτη βγάζει στην επιφάνεια νέες δυνατότητες. Απέδειξε ότι έχουμε καλύτερες προϋποθέσεις να πετύχουμε την υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο που θα ανοίξει τον δρόμο για νέες επιτυχίες.

Γι’ αυτό πρέπει να ενισχύσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Μαζικά, δυναμικά συμμετέχουμε στην απεργία στις 6 Απρίλη. Ο αγώνας μας για υπογραφή ΣΣΕ είναι ενιαίος με τον αγώνα για στήριξη του εισοδήματός μας από την ακρίβεια, που έχει γιγαντωθεί και μας φέρνει μπροστά σε αδιέξοδα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

•Στήριξη του εισοδήματός μας.

•Κατάργηση των χαρατσιών στους λογαριασμούς ρεύματος.

• Κυβέρνηση και πάροχοι να καλύψουν εξ ολοκλήρου τις ρήτρες αναπροσαρμογής που έχουν φτάσει τα τιμολόγια στον «Θεό». Η ανακοίνωση της ΕΔΟΠ ΔΕΗ ΗΛΕΙΑΣ « Την Τετάρτη 6 Απρίλη απεργούμε όλοι. Ενάντια στην ακρίβεια. Για συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους και αυξήσεις στους μισθούς. Για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στη κεντρική πλατεία του Πύργου στις 10:30 π.μ..

Οι υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα καύσιμα, η ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης γονατίζουν κάθε εργατική οικογένεια. Με τον πληθωρισμό να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ο προϋπολογισμός κάθε λαϊκού νοικοκυριού έχει τιναχθεί στον αέρα και το εισόδημα δεν φθάνει να καλύψει ούτε τον μισό μήνα.

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων φορτώνει συνέχεια νέα βάρη στους εργαζόμενους. Ανοίγοντας κάθε φορά τον λογαριασμό ρεύματος παθαίνουμε όλοι μας ένα ηλεκτροσόκ, αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της πράσινης μετάβασης, πολιτική που υπηρέτησαν και υπηρετούν τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει γίνει πραγματικός εφιάλτης για κάθε λαϊκό σπίτι, μικρομάγαζο, βιοπαλαιστή και κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο. Μείωση κατά 50% στην τιμή του ρεύματος. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και ΦΠΑ στα καύσιμα και ενέργεια. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Κατάργηση της επιδότησης των ΑΠΕ, ΕΤΜΕΑΡ».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

Έχουν δημιουργηθεί δραματικές συνέπειες στη λειτουργία των επιχειρήσεων

Η κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η ελληνική αγορά και οι τεράστιες πιέσεις που δέχεται τα τελευταία χρόνια η πραγματική οικονομία λόγω της κρίσης της πανδημίας, έρχεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και η τεράστια αύξηση του ενεργειακού κόστους, να δημιουργήσουν δραματικές συνέπειες στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση της 6ης Απριλίου μαζί με τους άλλους φορείς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής ενέργειας και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης. Επέκταση της επιδότησης των δόσεων δανείων «Γέφυρα 2».

Ουσιαστική συμμετοχή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Επιδότηση του μη μισθολογικού κόστους για την διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Καλούμε την Ελληνική πολιτεία και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακούσουν τη φωνή της μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας και να χρησιμοποιήσουν άμεσα κάθε διαθέσιμο μέτρο ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες της κρίσης

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

«Μαζικά κατεβαίνουμε στην απεργία και τις συγκεντρώσεις»

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει για αύριο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Μάλιστα όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους θα συμμετάσχουν και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στην κεντρική πλατεία του Πύργου στις 10:30 το πρωί.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων που υπογράφει ο πρόεδρος κ. Ανδρέας Ασημακόπουλος και ο Γ.Γ. κ. Θεόδωρος Τσίπας αναφέρονται οι διεκδικήσεις των εργαζομένων. «Το σύνολο των εργαζομένων βλέπει καθημερινά να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής του, να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές του υποχρεώσεις και να βυθίζεται στη φτώχεια.

Τα μεγάλα θύματα των μνημονικών πολιτικών, οι εργαζόμενοι, έχουν στοχοποιηθεί και από τις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές που αντί να προστατεύουν τα λαϊκά εισοδήματα, προωθούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και την αισχροκέρδειά τους. Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ ευθύνεται για τον ξέφρενο πληθωρισμό σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, την ενέργεια, την στέγαση, που συρρικνώνουν το λαϊκό εισόδημα».

Διεκδικούν

Η κινητοποίηση αυτή έχει ως στόχο την άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση από τους εργαζόμενους προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ειδικότερα διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών μας, κατάργηση του παγώματος 2016 – 2017, κάλυψη του πληθωρισμού, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Επίσης ουσιαστικό έλεγχο της αγοράς για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας, κατάργηση του ΦΠΑ και δραστική μείωση έμμεσων φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης, στην ενέργεια, στην φορολογία των μισθωτών με την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου και αναλογική φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους.

Στα αιτήματα των εργαζομένων εντάσσονται και αυτά που αφορούν την άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων από τον ΑΣΕΠ, καμία ανοχή στην υποστελέχωση των Υπηρεσιών, μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας, κατάργηση όλων των νόμων που στοχεύουν στον περιορισμό, στον κρατικό έλεγχο και την χειραγώγηση των σωματείων, άμεση εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους δικαιούχους και παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας, εφαρμογή των μέτρων προληπτικής ιατρικής και χορήγηση ημερήσιου γάλακτος.

Απόδοση στους δικαιούχους για τα έτη 2019, 2020 και 2021 σε χρήμα της αποτίμησης, σε όσες περιπτώσεις αυτά δεν έχουν χορηγηθεί. Επίσης ζητούν προστασία του δημοσίου χαρακτήρα των Υπηρεσιών μας.

Όχι στις εκχωρήσεις και ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων. Χρηματοδότηση, εξοπλισμός και μέσα ικανά να καλύψουν τις ανάγκες των Υπηρεσιών, φραγμό στην κατασπατάληση των χρημάτων του ελληνικού λαού από τις περιφέρειες που γίνεται είτε μέσω απευθείας αναθέσεων, είτε μέσω κλειστών φωτογραφικών διαγωνισμών κατόπιν προσκλήσεως, για χρηματοδοτήσεις που δεν έχουν σχέση με επείγουσες έκτακτες ανάγκες, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων, αποκατάσταση της λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων και άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο της Ουκρανίας.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ (Ο.Ε.ΕΣ.Π.)

Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), ύστερα και από απόφαση του Προεδρείου της ΕΣΕΕ στο οποίο αν. οικονομικός επόπτης είναι ο Γεώργιος Βαγενάς, ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π., θα συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει οριστεί για την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Παροτρύνουμε και καλούμε όλα τα Σωματεία – Μέλη μας να δώσουν δυναμικό παρόν και κοινό αγώνα στις κατά τόπους κινητοποιήσεις – δράσεις. Οφείλουμε να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση πως αν δεν ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα έναντι της ακρίβειας τα επόμενα λουκέτα θα είναι προ των πυλών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία της χώρας. Δεν θέλουμε άλλα μέτρα φιλοδώρημα.

Ουσιαστική και στοχευμένη στήριξη ζητούμε προκειμένου να επιβιώσουμε στο εχθρικό οικονομικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί και που γεννά συνεχώς εμπόδια βάλλοντας από παντού τη μικρομεσαία επιχείρηση. Εκ της Ομοσπονδίας

Όλη η επικαιρότητα