Ελλάδα

Προφυλακιστέος ο συλληφθείς για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Ακούστε το άρθρο

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 32χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μετά την απολογία του.

Δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Στην Ηλεία ένα από τα κρησφύγετα του αδίστακτου εκτελεστή

Ο κατηγορούμενος πέρασε το “κατώφλι” του 13ου τακτικού ανακριτή, ενώπιον του οποίου παρέμεινε για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Φέρεται ήδη να επιβεβαίωσε τα όσα έχει ομολογήσει στην προανακριτική του κατάθεση στις αστυνομικές αρχές για τη συμμετοχή του στη δολοφονία.

Νωρίτερα, ο 32χρονος βρέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, όπου εκτελέστηκε το ένταλμα σε βάρος του για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με την ανθρωποκτονία του γνωστού ποινικολόγου στο γραφείο του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 32χρονος ήταν καταδικασμένος σε κάθειρξη 6 ετών για κλοπές από την 1η Απριλίου 2016. Αρχικά ήταν έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού και εν συνεχεία οδηγήθηκε στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Θα αποφυλακιζόταν τον Δεκέμβριο του 2018, αλλά στις 5 Σεπτεμβρίου έχοντας συμπληρώσει το 1/5 έκτισης της ποινής πήρε 5ήμερη άδεια, όπως είχε δικαίωμα, και την παραβίασε. Από τότε έχει διαταχθεί έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης από τον γενικό γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη.

Οι διώξεις

Η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος των πέντε κατηγορουμ\ένων για τη δολοφονία, αφορά κατά περίσταση στις εξής αξιόποινες πράξεις:

– Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού

– Ηθική αυτουργία σε αυτή από κοινού και κατά συρροή

– Ληστεία από κοινού και κατά συρροή

– Απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία

– Παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα