Ελλάδα

Προφυλακίστηκε κάτοικος της Λευκίμμης για τον εμπρησμό στον ΧΥΤΥ

Ακούστε το άρθρο

Στην φυλακή οδηγήθηκε ο ένας από τους τέσσερις κατοίκους της Λευκίμμης που συνελήφθησαν για τους βανδαλισμούς στο ΧΥΤΥ στις αρχές της εβδομάδας, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους έως τη δίκη αφέθηκαν οι άλλοι τρεις.

Η απόφαση της πολύωρης ανάκρισης ανακοινώθηκε λίγο πριν τις τρεισήμισι μετά το μεσημέρι και απόφαση σόκαρε τους κατοίκους της Λευκίμμης οι οποίοι βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια από νωρίς το πρωί της Κυριακής. Τα μέλη της οικογενείας του προφυλακισθέντος ξέσπασαν σε κλάματα μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν και τους τέσσερις είναι σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο δικηγόρος τους, Διαμαντής Μπασαράς, υποστήριξε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η Δικαιοσύνη έλαβε την απόφαση για την προφυλάκιση πιεζόμενη από τους “αιρετούς άρχοντες” της Κέρκυρας.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η δικογραφία είναι κατασκευασμένη εξ΄ υπαρχής με δήθεν ομολογίες σε αστυνομικούς και λόγω των αφόρητων πιέσεων που δέχθηκαν οι Αρχές!

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες που επικαλείται το corfupress.com, στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνονται αποδεικτικά στοιχεία (προσωπικό αντικείμενο που ανήκει σε έναν εκ των κατηγορουμένων). Επίσης μαρτυρίες για τα φυσικά χαρακτηριστικά τουλάχιστον του ενός εκ των τεσσάρων.

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και η ομολογία δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια της προανάκρισης στην Ασφάλεια Κέρκυρας, ομολογία που πάντως, τώρα, τουλάχιστον όπως προκύπτει από το δικηγόρο τους, δεν υπάρχει και αποτελεί μόνο προφορικό ισχυρισμό των αστυνομικών αρχών.

Οι τρεις που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, δεν είχαν συλληφθεί για επεισόδια στη Λευκίμμη έως τώρα. Ο τέταρτος που προφυλακίστηκε, είχε τραυματιστεί τον Ιούλιο χάνοντας το χέρι του από τον καρπό.

Πηγή: ΑΝΤ1

Όλη η επικαιρότητα