Ελλάδα

Πρόγραμμα τουριστικής προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

dsc_0705.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με τις καλύτερες εντυπώσεις και αποκομίζοντας αρκετές ιδέες που θα χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στη Χώρα τους, αναχώρησαν από την Ελλάδα, ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου Wang Reisen, κος Alexander Dombrowsky και ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας www.n-news.de κος Martin Schechler από την Γερμανία, που βρέθηκαν στη χώρα μας, στο πλαίσιο του υποέργου 4: «Ενίσχυση της δημοσιότητας των τουριστικών υπηρεσιών της Δυτικής Ελλάδος» του προγράμματος «Τουριστική Προβολή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος».

                Το πρόγραμμα «Τουριστική Προβολή Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος» που υλοποιείται το τελευταίο διάστημα, με τετραήμερες επισκέψεις στη Χώρα μας, επίτιμων προσώπων του τουρισμού, από Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και συναντήσεις με φορείς της Περιφέρειας που σκοπό έχουν την Ενίσχυση της δημοσιότητας των τουριστικών υπηρεσιών της Δυτικής Ελλάδος.

                Στο πλαίσιο αυτό, την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015, το μεσημέρι, ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου Wang Reisen, κος Alexander Dombrowsky και ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας www.n-news.de κος Martin Schechler από την Γερμανία, έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να επισκεφθούν περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, με αρχικό προορισμό τους την Ναύπακτο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ξεναγήθηκαν στο Ενετικό Κάστρο και στο Βενετσιάνικο λιμανάκι ενώ το βράδυ παρακάθισαν σε δείπνο στην περιοχή της Ναυπάκτου.

                Την Τρίτη 14 Ιουλίου, αναχώρησαν νωρίς το πρωί από το ξενοδοχείο της Ναυπάκτου, ακολουθώντας μια υπέροχη διαδρομή προς Διακοφτό ενώ λίγο αργότερα βρέθηκαν στο μοναδικής ομορφιάς τοπίο των Καλαβρύτων όπου εκεί ξεναγήθηκαν στο Σπήλαιο των Λιμνών. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας γευμάτισαν στα Καλάβρυτα με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, κο Γιώργο Λαζουρά, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Καλαβρύτων, κο Κωνσταντίνο Δαφαλιά και φορείς της περιοχής και το απόγευμα επισκέφθηκαν το Μέγα Σπήλαιο όπου είδαν από κοντά την ομορφιά του τόπου. Στις 5.30 το απόγευμα αναχώρησαν από τα Καλάβρυτα με προορισμό την Πάτρα όπου εκεί, επισκέφθηκαν τον Μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, απόλαυσαν μια μοναδική βόλτα στο κέντρο της Πάτρας και δείπνησαν με φορείς της περιοχής.

               

                Την Τετάρτη το πρωί οι επισκέπτες έφτασαν στην μαγευτική Ηλεία, με τις πλούσιες ομορφιές της, όπου επισκέφθηκαν το Κάστρο Κυλλήνης, τα ιαματικά λουτρά Κυλλήνης Συνεχίζοντας το ταξίδι τους, επισκέφθηκαν τα Ιαματικά Λουτρά στη Ζαχάρω, την Λιμνοθάλασσα Καïάφα, δεχόμενοι μια άριστη φιλοξενία από τον Διευθυντή των Ιαματικών Λουτρών Καϊάφα, κο Νίκο Λευκαδίτη. Η συνέχιση της διαδρομής τους στην Ηλεία, περιελάμβανε επίσκεψη στην «Μάνα Γη» των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ολυμπία και ολιγόωρη διαμονή στην περιοχή.

                Το απόγευμα της Τετάρτης οι δύο φιλοξενούμενοι παρακολούθησαν την ημερίδα με θέμα «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ως Τουριστικός Πόλος Έλξης και Ταξιδιωτικός Προορισμός» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του μικρού συνεδριακού κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στον Πύργο η οποία διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Εκεί, μιλώντας για τις επισκέψεις του στις περιοχές της Ηλείας ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου Wang Reisen, κος Alexander Dombrowsky, ανέφερε πως έλαβε πολλές ιδέες και αποκάλυψε πως έχει ήδη ετοιμάσει «πακέτο» για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος καθώς ο ίδιος ειδικεύεται στον Θρησκευτικό – Ιαματικό και Περιηγητικό τουρισμό.

                Στην ημερίδα παρίστατο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κος Γιώργος Αγγελόπουλος  και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, κος Γιώργος Γεωργιόπουλος.  Ο κος. Αγγελόπουλος έκανε ένα απολογισμό του τρέχοντος προγράμματος για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και για τις τουριστικές εκθέσεις σε 5 χώρες της Ευρώπης όπου η Περιφέρεια δίνει δυναμικά «το παρών». Ο κος Γεωργιόπουλος επισήμανε ότι την νέα σεζόν σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τουρισμό  ο σχεδιασμός προβολής θα είναι καλύτερος  και με ποιο στοχευόμενες δράσεις.  «Δεν είναι τυχαίο ότι ο σχεδιασμός μας μέσα από τις ολοκληρωμένες τουριστικές επενδύσεις –παρεμβάσεις έχει τίτλο «Πολιτισμός και τουρισμός στην Ηλεία» και μάλιστα θα αξιοποιηθεί στον άξονα Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία».

                Επίσης στην ημερίδα συμμετείχαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι της περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και πλήθος από επιχειρηματίες του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής .

                Κατά την διάρκεια της ημερίδας που είχε μεγάλο ενδιαφέρον, αρχικά παρουσιάστηκαν οι τουριστικοί πόροι έλξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος των Ξενοδόχων του Δήμου Πύργου, κος Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος, παρουσίασε τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα αξιοθέατα της περιοχής του Δήμου. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των Ξενοδοχειακών Μονάδων Δυτικής Ηλείας, κος Αντώνης Μαυρόπουλος παρουσίασε τους τουριστικούς πόρους έλξης και τις τουριστικές εγκαταστάσεις  της περιοχής της Κυλλήνης – Χελωνάτα. Η ημερίδα συνεχίστηκε με τον κο Αλέξη Μανωλόπουλο, συντονιστή θεμάτων τουριστικής ανάπτυξης και ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου Ήλιδας, όπου παρουσίασε το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας

                 Για την ιστορία και την σημασία του Λιμένος Κατακόλου ως πόλος έλξης της κρουαζιέρας, μίλησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου , κος Λεωνίδας Βαρουξής και στη συνέχεια, η ιδιοκτήτρια του Κτήματος Μπριντζίκη, κα Διονυσία Μπριντζίκη αναφέρθηκε στο Κτήμα Μπριντζίκη και τον Αγροτουρισμό.

 Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των Δρόμων Πεζοπορίας και του Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου, από τον Πρόεδρο του Ορειβατικού Συλλόγου Πύργου, κο Κωνσταντίνο Θεοδωρόπουλο  και στην προβολή της περιοχής της Νεμούτας, με ιδιαίτερη αναφορά στους καταρράκτες του Ερυμάνθου  από τον κο. Σιακκούλη  Νικόλαο είναι μέλος του Πολιτιστικού  Συλλύγου Νεμούτας.

                Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση και συνέντευξη τύπου ενώ οι επίτιμοι προσκεκλημένοι παρακάθισαν λίγο αργότερα σε δείπνο στην περιοχή της Σκαφιδιάς.

                Το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουλίου ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου Wang Reisen, κος Alexander Dombrowsky και ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας www.n-news.de κος Martin Schechler, έχοντας αποκομίσει πλούσιες εμπειρίες από την επίσκεψή τους στη Δυτική Ελλάδα, αναχώρησαν για Γερμανία, όπου εκεί, θα μεταφέρουν την γνώση τους, για τις ομορφιές που διαθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Ελλάδα

Πρόγραμμα τουριστικής προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

sam_0712.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η χώρα μας, να βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές στη νεότερη ιστορία της, με το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σκηνικό να είναι ρευστό, όμως αυτό δε σημαίνει, ότι η ελληνική φιλοξενία, ο πολιτισμός, τα μνημεία και οι ομορφιές της περιοχής μας, δε συνεχίζουν να συναρπάζουν τους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι φεύγοντας, γίνονται έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές της. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό ισχύει για τους τρείς Γερμανούς, επαγγελματίες του τουρισμού, που ξεναγήθηκαν σε Ηλεία,  Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία, σε ένα γεμάτο τριήμερο, από τις 6 ως τις 9 Ιουλίου, στο πλαίσιο της οργανωμένης και συνεχούς τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας, που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

                Πρόκειται για τον κ.Christoph Merten, φωτογράφο και δημοσιογράφο του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, ιδιοκτήτη της δημοσιογραφικής εταιρείας «Scenario» (www.scenario-avj.de) και συντάκτη του περιοδικού «Good Taste» (www.goodtaste-magazin.de), για τον κ.Matthias Direkt, αρχισυντάκτη του περιοδικού «Reisegala» (www.reisegala.de) και την κα Ursula Reinhardt, εκπρόσωπο του γνωστού Τουριστικού Οργανισμού Attika Reisen.

Στην Ηλεία του Πολιτισμού…

                Οι επισκέπτες κατά την άφιξή τους στην Ηλεία, πραγματοποίησαν την πρώτη σύντομη στάση τους στην Ανδρίτσαινα, σε υψόμετρο 1130 μέτρων, ώστε να δουν από κοντά, το μεγαλείο, την επιβλητικότητα και τη σπουδαιότητα του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα. Το ταξίδι τους στο χρόνο συνεχίστηκε έπειτα στο λαογραφικό μουσείο της Ανδρίτσαινας και στη δημοτική βιβλιοθήκη με τους σπάνιους τίτλους που διαθέτει να κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

                Εκεί, στην ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, τους Γερμανούς επισκέπτες- επαγγελματίες του τουρισμού συνάντησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας κ. Κώστας Μητρόπουλος, η διαχειρίστρια του ΕΣΠΑ για το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα κα. Δασκαλοπούλου, η υπεύθυνη του λαογραφικού Μουσείου κα. Γεωργία Αυγερινού, η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κα. Αντωνία Βλαχούση, ο αντιδήμαρχος κ. Μίλτος Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος και εκπρόσωπος του Deep Greece κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, καθώς και πολλοί ακόμα φορείς της περιοχής, μέλη του πολιτιστικού συλλόγου και επιχειρηματίες, οι οποίοι έστησαν μια πραγματική γιορτή, με πλούσια ντόπια εδέσματα, αποδεικνύοντας στην πράξη την ελληνική φιλοξενία.

               

                Η επόμενη μέρα, δεύτερη κατά σειρά, συνεχίστηκε με επίσκεψη και ξενάγηση στο λίκνο του παγκόσμιου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Αρχαία Ολυμπία. Στην συνέχεια είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον  αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεώργιο Γεωργιόπουλο και μέλη της αναπτυξιακής εταιρείας της περιφέρειας, στην περιφερειακή Ενότητα του Ν. Ηλείας. Ενώ το πρόγραμμα συνεχίστηκε στη Δυτική πλευρά του νομού με επίσκεψη στο Κάστρο Κυλλήνης. Οι Γερμανοί επισκέπτες πήραν και μια γεύση από τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου, κάνοντας μπάνιο στη μαγευτική παραλία του Αρκουδίου, λίγο πριν αναχωρήσουν για την Πάτρα.

Συνέχεια στην Αχαΐα …

                Η άφιξη της αποστολής στην Πάτρα, συνοδεύτηκε αρχικά από επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ημερίδα, παρουσία του κ. Ευστράτιου Βαρδάκη, υπεύθυνου της τουριστικής προβολής του δήμου Αιγιαλείας, του κ. Νικόλαου Παπαλέξη μέλος του ΔΣ του επιμελητηρίου Αχαΐας, και του κ. Αντώνη Μαυρόπουλου, προέδρου των ξενοδόχων της Δυτικής Ηλείας . Μετά το πέρας της ημερίδας ακολούθησε ένα πλούσιο δείπνο στο κέντρο της Πάτρας, που έκλεισε τις εργασίες της ημέρας.

                Λίγο πριν την αναχώρηση, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά  το κάστρο Πατρών και το κάστρο του Ρίου, ενώ έγινε μια στάση στη γέφυρα του Ρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» που αποτελεί, από τα σημαντικότερα –αν όχι το σημαντικότερο- έργο του νεοελληνικού κράτους.

Kαι τέλος στην Αιτωλοακαρνανία

                Την τελευταία μέρα  και λίγο πριν την αναχώρηση  τους από την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πανέμορφη και γραφική Ναύπακτο, το Φετιχέ Τζαμί , το Ενετικό Κάστρο και το Βενετσιάνικο Λιμανάκι.

                Στη συνέχεια της ημέρας επισκέφθηκαν τα στενά της Κλεισούρας και θαύμασαν από κοντά τη Λιμνοθάλασσα της Τουρλίδας. Η ημέρα τους συνεχίστηκε  στην όμορφη πόλη του Αγρινίου όπου και συναντήθηκαν με την  Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κα. Χριστίνα Σταρακά.  Το ταξίδι τους έκλεισε με μια βόλτα στην πόλη  του Αγρινίου όπου και διέμειναν.

Οι επισκέπτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη φιλοξενία και τις δημιουργικές συναντήσεις, οι οποίες είχαν στόχο την τουριστική προβολή της Περιφέρειας. Οι επισκέψεις τουριστικών επαγγελματιών και δημοσιογράφων θα συνεχιστούν και από άλλες  χώρες  το επόμενο διάστημα με νέα group.

Ελλάδα

Πρόγραμμα τουριστικής προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

dsc_0600.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μια ξεχωριστή εμπειρία «γεμάτη» από ιστορία, πολιτισμό, όμορφα αξιοθέατα και  ελληνική φιλοξενία, έζησαν  οι Ιταλοί δημοσιογράφοι κα Silvia Donnini του ηλεκτρονικού περιοδικού «Tiguido in Viaggio» καιο  κος Andrea Navarino από το περιοδικό << Rivista Idea>>  κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής στους στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των δράσεων τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας που έχει αναλάβει και υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

  Οι δυο επισκέπτες από την Ιταλία ξεναγήθηκαν στους τρεις Νομούς της Περιφέρειας, – Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα Ηλεία – πραγματοποιώντας κύκλο συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς και οικονομικούς φορείς, ανταλλάσσοντας σκέψεις και ιδέες για την τουριστική προβολή της Ελλάδας και δη της περιφέρειάς μας, στη γείτονα χώρα.

   Η γνωριμία τους με την περιοχή ξεκίνησε από την Αιτωλοακαρνανία,  τη Δευτέρα 22 Ιουνίου. Επισκέφθηκαν την περιοχή της Ναυπάκτου και εντυπωσιάστηκαν από το Ενετικό Κάστρο και από το γραφικό Βενετσιάνικο Λιμανάκι. Κατέληξαν στο Αγρίνιο, όπου συναντήθηκαν με την Αντιπερειφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας  κα Χριστίνα Σταρακά και είχαν μια οικοδομητική και άκρως ενδιαφέρουσα συνεργασία.

   Με «ορμητήριο» το Αγρίνιο, όπου και διέμεναν, το πρωί της Τρίτης 23 Ιουνίου, ξεκίνησαν για την Ιστορική Πόλη του Μεσολογγίου όπου και ξεναγήθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη και στον Κήπο των Ηρώων. Αφού γευμάτισαν, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και τη Λιμνοθάλασσα της Τουρλίδας, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι τόσο από τη μαγευτική διαδρομή όσο και από τον ίδιο τον οικισμό, που αποτελεί ένα πραγματικό αξιοθέατο με τα ξύλινα σπίτια (πελάδες) που βρίσκονται μέσα στη λιμνοθάλασσα.

   Η περιήγηση στη Δυτική Ελλάδα συνεχίστηκε στην Αχαΐα, με επίσκεψη στο Κάστρο του Ρίου, στον Φάρο και στο κέντρο της πόλης, ενώ μετά το γεύμα σε κεντρικό εστιατόριο, επισκέφθηκαν τον Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα. Πλησιάζοντας τον ιστορικό ναό της – που αποτελεί  Πανελλήνιο και Πανορθόδοξο προσκύνημα – εντυπωσιάστηκαν από τις διαστάσεις (η χωρητικότητά του είναι άνω των 8000 ατόμων),  την αρχιτεκτονική του (καταστέφεται με Σταυρό ύψους πέντε μέτρων και έχει δώδεκα καμπανιαριά) αλλά και από τις εντυπωσιακές Αγιογραφίες στο εσωτερικό του Ναού. Η επίσκεψή τους στην Αχαϊα, ολοκληρώθηκε με συνάντηση που είχαν με τον ειδ. Σύμβουλο  του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κο Αθανάσιο Κούστα και τον πρόεδρο Τουριστικής Ανάπτυξης δήμου Αιγιαλείας , κο Ευστράτιο Βαρδάκη, όπου αντάλλαξαν γόνιμες ιδέες και απόψεις.

   Η τελευταία ημέρα της παραμονής τους στην Ηλεία, περιελάμβανε πολλές εκπλήξεις για τους δυο Ιταλούς δημοσιογράφους. Πρώτος σταθμός τους ήταν η περιοχή του Κάστρου Κυλλήνης και το μαγευτικό Φράγκικο Κάστρο Χλεμούτσι, όπου συναντήθηκαν με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, κα. Ελένη Καραγιάννη, ενώ το μεσημέρι, επισκέφθηκαν τις παραλίες της Κουρούτας και του Αγίου Ανδρέα στο Κατάκολο, όπου και γευμάτισαν. Τελευταίος προορισμός των Ιταλών δημοσιογράφων ήταν η Αρχαία Ολυμπία, τον λίκνο του πολιτισμού και του ολυμπισμού, και επισκεπτόμενοι το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ιδιαίτερη δυναμική που αποπνέει ο χώρος, εκφράζοντας παράλληλα το δέος και τον θαυμασμό τους.

   Στο περιθώριο της επίσκεψης στην Ηλεία, πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, κος Γεώργιος Γεωργιόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας, κος Αντώνης Μαυρόπουλος, ο διευθυντής πωλήσεων της ΕΑΣ Ηλείας-Ολυμπίας, κος Δημήτρης Βάλαρης καθώς και μέλη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στο τέλος της ημερίδας προσφέρθηκαν στους επισκέπτες αναμνηστικές πλακέτες από το Αντιπερειφερειάρχη Ηλείας κο. Γεωργιόπουλο.

   Τέλος, επισκέφθηκαν και την περιοχή της Ζαχάρως ,όπου ξεναγήθηκαν  στα Ιαματικά Λουτρά και στη Λιμνοθάλασσα του Καϊάφα από τον Διευθυντή των Ιαματικών Λουτρών Καϊάφα κο. Νίκο Λευκαδίτη.

   Σε όλες τις συναντήσεις προβλήθηκαν μέσω διαφανειών (slides) τα σημαντικότερα αξιοθέατα των τριών νομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

   Οι επισκέπτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από τη φιλοξενία και τις δημιουργικές συναντήσεις, οι οποίες είχαν στόχο την τουριστική προβολή της Περιφέρειας. Οι επισκέψεις τουριστικών επαγγελματιών και δημοσιογράφων κι από άλλες χώρες του εξωτερικού θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με νέα group.

Ελλάδα

Πρόγραμμα τουριστικής προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

dsc_0600.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στα αξιοθέατα της Δυτικής Ελλάδας περιηγήθηκαν κατά το τριήμερο 15 έως 18 Ιουνίου  τρεις Ιταλίδες δημοσιογράφοι στο τομέα του τουρισμού, στο πλαίσιο των δράσεων για την Τουριστική προβολή της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας.

Οι τρεις επισκέπτες ξεκίνησαν την επίσκεψή τους τη Δευτέρα (15/6) από τον νομό Αιτωλοακαρνανίας και τη γραφική Ναύπακτο, κάνοντας ενδιάμεση στάση για γεύμα στο Αίγιο. Στη συνέχεια μετέβησαν στη Ναύπακτο, όπου επισκέφθηκαν το Ενετικό Κάστρο της πόλης, το  Φετιχέ Τζαμί, το Πάρκο Θερβάντες και στη συνέχεια έκαναν περίπατο στην Παλιά Πόλη, όπου και δείπνησαν.

Την Τρίτη (16/6)οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο ιστορικό Μεσολόγγι και στον Κήπο των Ηρώων, ενώ στη συνέχεια αναχώρησαν για την Πάτρα. Εκεί επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο, γευμάτισαν και έκαναν περίπατο στο κέντρο της πόλης. Η μέρα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα και συμμετοχή σε ημερίδα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πατρών, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας, κο.  Τρύφωνα Φωτόπουλο, τον ειδ. Σύμβουλο του Επιμελητηρίου Αχαΐας κο. Αθανάσιο Κούστα και την κα.  Αδαμαντία Δαραμούσκα, εκπρόσωπο του τουριστικού γραφείου Action Travel της Πάτρας.

Η γνωριμία με τις ομορφιές της Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην Ηλεία, η οποία ξεκίνησε από την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ήλιδας και στη συνέχεια περίπατο στην παραλία της Κουρούτας,  όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ήλιδας κο. Χριστοδουλόπουλο Χρήστο, με τον Γενικό Γραμματέα  του Δήμου  Ήλιδας  κο. Πολυχρονόπουλο  Λυκούργο, και τον Συντονιστή Θεμάτων Τουριστικής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κο.  Μανωλόπουλο Αλέξη. Στη Συνέχεια τους επισκέπτες τους υποδέχθηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας , ο αντιπερειφερειάρχης  Ηλείας κο. Γεωργιόπουλος   Γεώργιος, με τον οποίον είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ακολούθησε επίσκεψη στα Ιαματικά Λουτρά και τη Λιμνοθάλασσα του Καϊάφα όπου και συνάντηθηκαν με τον Διευθυντή των Ιαματικών Λουτρών κο.  Αθανάσιο Λευκαδίτη. Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία. Η τριήμερη περιοδεία στα αξιοθέατα της Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώθηκε με δείπνο και ποτό στον Άγιο Ανδρέα και στο Κατάκολο.

Όλη η επικαιρότητα