Ηλεία

Προήχθη στον βαθμό του Υποστράτηγου ο Ηλείος, Κων/νος Κυριαζόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Στον βαθμό του Υποστράτηγου προήχθη ο Ηλείος Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος, κατά τις κρίσεις της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και τη συμμετοχή των Αντιστρατήγων του Σώματος Μιχαήλ Καραμαλάκη και Ζαχαρούλας Τσιριγώτη.

Ο κ. Κυριαζόπουλος ήταν πρώτος στην επετηρίδα των Ταξιαρχών της Ελληνικής Αστυνομίας και προήχθη κατά τις προχθεσινές κρίσεις, και διατηρεί την θέση του ως Φρούραρχος στην Βουλή των Ελλήνων.

Χθες ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος προχώρησε στις τοποθετήσεις των Υποστρατήγων και ο κ. Κυριαζόπουλος τοποθετήθηκε στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής, όπου υπηρετεί, ως διευθυντής.

Επιλογή του προέδρου

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν προσωπική επιλογή του προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση η παραμονή του κ. Κωνσταντίνου Κυριαζόπουλου στην θέση του Φρουράρχου της Βουλής. Πρόκειται για ένα δύσκολο και νευραλγικό πόστο και ο κ. Κυριαζόπουλος από τις 10 Νοεμβρίου 2015 που τοποθετήθηκε στην συγκεκριμένη θέση έχει αποδείξει ότι είναι το πρόσωπο εκείνο που μπορεί να διαχειριστεί με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο τα δύσκολα καθήκοντα που διέπουν την θέση αυτή.

Μέχρι σήμερα η συνεργασία του με τον κ. Βούτση είναι άψογη και οι σε δύσκολες κοινοβουλευτικές περιόδους ο κ. Κυριαζόπουλος έχει αποδώσει τα μέγιστα. Η παρέμβασή του σε δύσκολες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου και η αποτροπή συμβάντων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν απρόβλεπτες καταστάσεις εντός του Κοινοβουλίου, έχουν αξιολογηθεί θετικά και φαίνεται ότι απολαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη του προέδρου της Βουλής και δεν είναι τυχαίο ότι και μετά την νέα προαγωγή του διατηρεί την συγκεκριμένη θέση.

Δεν πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι η Βουλή βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ασφάλειας, καθώς όλες οι κινητοποιήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα και οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας έχουν ως προορισμό την Βουλή των Ελλήνων και είναι αυτονόητο ότι επελέγη να παραμείνει ως επικεφαλής ένας άνθρωπος που γνωρίζει όσο κανείς τον σχεδιασμό μέτρων προστασίας του Κοινοβουλίου.

Να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος κατάγεται από την Αρχαία Ήλιδα του δήμου Ήλιδας και έχει καταφέρει να ανελιχθεί στα ανώτατα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς διακρίνεται για την εργατικότητά του και την συνέπεια με την οποία υπηρετεί τα καθήκοντά του.

Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Όλη η επικαιρότητα