Ελλάδα

Πρώην δημοτικός υπάλληλος έταζε προσλήψεις και αποσπούσε χρηματικά ποσά

Ο φυγόποινος πρώην δημοτικός υπάλληλος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.
Ακούστε το άρθρο

Ο 70χρονος πρώην δημοτικός υπάλληλος στη Θεσσαλονίκη κατάφερε να εξαπατήσει 13 άτομα και να αποσπάσει συνολικά 48.000 ευρώ.

Ο άνδρας ο οποίος συνελήφθη χθες, είχε καταδικαστεί τελεσίδικα σε πενταετή κάθειρξη για απάτες. Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, έταζε δουλειά σε άνεργους μέσω υποτιθέμενης προκήρυξης του δήμου, όπου εργαζόταν ο ίδιος.

Οι απάτες του πρώην δημοτικού υπαλλήλου

Με το παραπάνω πρόσχημα φέρεται να εισέπραττε χρήματα από τα ανυποψίαστα θύματά του για τη δήθεν συγκέντρωση των προβλεπόμενων δικαιολογητικών και πιστοποιητικών. Επιπλέον, κατά την ίδια απόφαση, έπειθε τα θύματά του σε σύναψη δανείου με σκοπό υποτιθέμενη επαγγελματική συνεργασία μαζί τους.

Επίσης, παρουσιάζονταν ως διαμεσολαβητής για τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων σχετικών με άδειες ικανότητας οδήγησης, χωρίς να προβαίνει σε καμία ενέργεια μετά την παραλαβή των χρημάτων.

Έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5 ετών

Ο ίδιος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή τετελεσμένων και σε απόπειρα από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, πράξεις που τελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη από το 2004 έως το 2014.

Από την παράνομη δραστηριότητά του, αποκόμισε το συνολικό χρηματικό ποσό των 47.657 ευρώ, από 13 παθόντες.

Κατόπιν έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 70χρονος φυγόποινος συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας και οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκτισης της ποινής του.

Όλη η επικαιρότητα