Μεσσηνία

Πρώην πράκτορας του ΟΠΑΠ από τη Μάνη καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση για υπεξαίρεση

Ακούστε το άρθρο

Σε 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας Ελληνας από τη Μάνη, πρώην πράκτορας του ΟΠΑΠ, για υπεξαίρεση 55.778 ευρώ –χρήματα τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν κατέθετε στον Οργανισμό.

Ο κατηγορούμενος πάντως πλήρωνε και πληρώνει τα χρήματα που χρωστά (το ποσό ήταν μεγαλύτερο και έχει πέσει στα 55.778 ευρώ) και γι’ αυτό το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης.

Οπως κατέθεσε μάρτυρας από την πλευρά του ΟΠΑΠ, ο πρώην συνεργάτης τους πήρε την άδεια και άνοιξε το πρακτορείο τον Ιανουάριο του 2004. Εξι μήνες μετά, τον Ιούνιο δηλαδή, ξεκίνησε να μην καταβάλει ως όφειλε τα χρήματα που αναλογούσαν στον Οργανισμό. Σύμφωνα με την ίδια μάρτυρα, ο κατηγορούμενος έχει αναγνωρίσει την οφειλή του, έκανε μάλιστα διακανονισμό με τον ΟΠΑΠ και έδωσε 31 δόσεις, αλλά μετά ξανάπεσε σε ρύθμιση γιατί σταμάτησε να πληρώνει. Είπε ακόμα ότι τους έχει επιστραφεί σημαντικό μέρος της οφειλής και το επίδικο ποσό είναι ό,τι έχει απομείνει προς αποπληρωμή. Η συνήγορος του κατηγορουμένου ενημέρωσε το δικαστήριο, προσκομίζοντας και τα ανάλογα έγγραφα, ότι ο εντολέας της έχει αναθέσει από την περασμένη άνοιξη σε μεσιτικό γραφείο την πώληση ενός οικοπέδου 2 στρεμμάτων στον Αγ. Νικόλαο της Μάνης, προκειμένου με τα χρήματα αυτά να κλείσει τους λογαριασμούς του με τον Οργανισμό.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι εκείνη την περίοδο πέρναγε άσχημα γιατί είχε οικογενειακά προβλήματα και πολλά έξοδα, και ζήτησε συγγνώμη από τον Οργανισμό και μια ευκαιρία από το δικαστήριο για να επιστρέψει και τα υπόλοιπα χρήματα.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα