Ηλεία

Προϊστάμενος ΔΟΥ Πύργου για το συμβάν στην Κοζάνη: «Σοβαρό επεισόδιο στον Πύργο δεν έχουμε, αλλά …»

Ακούστε το άρθρο

Έντονα ανήσυχος για το συμβάν στην Κοζάνη είναι ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Πύργου κ. Μηνάς Παναγιωτίδης – «Έχω την ευθύνη των 65 ανθρώπων που εργάζονται εδώ, και με ανησυχεί αυτό το περιστατικό εξαιρετικά»

Το πρόσφατο συμβάν στην Κοζάνη, όπου απειλήθηκε και συνεχίζει να απειλείται η ζωή υπαλλήλων της τοπικής ΔΟΥ, όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει την ανησυχία σε όλους τους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών της χώρας μας. Αυτό το περιστατικό είναι πρωτοφανές, αφού ποτέ άλλοτε δεν έχει υπάρξει ανάλογο στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες της Ελλάδος, δηλαδή κάποιος να επιτεθεί σε υπαλλήλους και να τους τραυματίσει πολύ σοβαρά.

Όπως είναι φυσικό αυτό το εξαιρετικά σοβαρό επεισόδιο, έχει προκαλέσει την αντίδραση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται στις ΔΟΥ της χώρας μας και αναμένεται άμεσα να υπάρξουν μέτρα από την πολιτεία, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια τους και να μην έχουμε ποτέ άλλοτε παρόμοιο γεγονός.

Για το θέμα αυτό, μίλησε στην εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Πύργου κ. Μηνάς Παναγιωτίδης, ο οποίος και αφού μας τόνισε ότι ανάλογο περιστατικό φυσικά δεν έχει συμβεί ποτέ στην τοπική ΔΟΥ, επισήμανε ότι θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί ότι ποτέ δεν θα κινδυνεύσει η ζωή των υπαλλήλων.

Πιο συγκεκριμένα για το συμβάν στην Κοζάνη ο κ. Μηνάς Παναγιωτίδης προϊστάμενος της ΔΟΥ Πύργου ανέφερε:

«Θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις για το συμβάν της Κοζάνης. Αυτή τη στιγμή πάντως τα μέτρα ασφαλείας είναι αυτά τα οποία γνωρίζουν όλοι. Οι πόρτες αυτή τη στιγμή είναι κλειστές, αλλά και ανοιχτές ταυτόχρονα για τα ραντεβού, γίνεται έλεγχος στην πόρτα όταν δεν υπάρχει ραντεβού και όταν υπάρχει ραντεβού κοιτάζουμε την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων. Όλες αυτές φυσικά οι διαδικασίες έχουν να κάνουν με τον κορωνοιό. Πιο πριν οι πόρτες ήταν ανοιχτές και οι πολίτες έμπαιναν μέσα ελεύθερα».

– Αυτό που έγινε στην Κοζάνη σας φοβίζει;

«Πιστεύουμε ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, όμως σαν περιστατικό όπως καταλαβαίνετε είναι ιδιαίτερα οδυνηρό. Εμένα προσωπικά με φοβίζει ιδιαιτέρως. Έχω και την ευθύνη των 65 ανθρώπων που εργάζονται εδώ, και με ανησυχεί αυτό το περιστατικό εξαιρετικά».

– Θα θέλατε να υπάρχουν κάποια περεταίρω μέτρα ασφαλείας τα οποία δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή;

«Πιστεύω ότι μετά από αυτό που έγινε στην Κοζάνη θα υπάρξουν αντίμετρα. Αυτό το επεισόδιο πρέπει να πω ότι ήτανε ιδιαίτερο και ίσως υπερβολικό. Δηλαδή έως τώρα δεν είχαμε πουθενά επεισόδια τέτοιου είδους. Ούτε μάλιστα επεισόδια που να προσεγγίζουν σε κάτι τέτοιο. Έχουμε ακούσει φυσικά για κάποια επεισόδια, όπως χειροδικίες και θραύση αντικειμένων, έχουν σπάσει κάποιες τζαμαρίες, αλλά να φτάσουμε στην διαδικασία της απειλής για κάποια ζωή μέχρι τώρα δεν είχαμε. Και αυτό φυσικά σαν γεγονός μας ανησυχεί ιδιαίτερα».

– Εδώ στην πόλη του Πύργου έχει υπάρξει κάποιο περιστατικό που σας έχει προξενήσει κάποια ανησυχία;

«Όχι κάτι τέτοιο δεν είχαμε εδώ στη ΔΟΥ του Πύργου. Όσο είμαι εγώ, από το 2012, δεν ενθυμούμαι να έχει γίνει κάποιο πολύ σοβαρό περιστατικό. Φραστικές αντεγκλήσεις έχουμε. Αυτό γίνεται σε πολλές υπηρεσίες. Το γνωρίζετε αυτό, όπως και στη δική μας. Όμως στα επίπεδα της χειροδικίας δεν έχουμε φτάσει. Αυτό που έγινε στην Κοζάνη είναι περισσότερο διαβαθμισμένο όπως καταλαβαίνετε, απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές και από ότι έχω μάθει απειλούνται και ακόμα».

 

 

Όλη η επικαιρότητα