Αθλητισμός Ηλεία Πολιτισμός

Προκόπης Παυλόπουλος: «Η Ολυμπία να αναδείξει τους ισχυρούς συμβολισμούς της»

Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη να προβληθούν σε παγκόσμιο επίπεδο οι συμβολισμοί που εκπέμπει η Ολυμπία, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος κατά την σύντομη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, χθες το πρωί, λίγο πριν την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της ΠιονγκΤσανγκ.

Ο κ. Παυλόπουλος υπέγραψε το κείμενο της Ιερής Εκεχειρίας και με την ευκαιρία αυτή τόνισε «Η Ολυμπία είναι ένας τόπος με ισχυρούς συμβολισμούς και είναι ανάγκη να βγουν προς τα έξω αυτοί οι συμβολισμοί, ιδίως σ’ αυτούς τους ταραγμένους καιρούς. Αυτό δεν είναι κάτι θεωρητικό, η Ολυμπία πρέπει να συμβολίσει αυτό μπορεί σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε: «Κύριε δήμαρχε θα κάνω ό,τι μπορώ για να γίνει πράξη αυτό. Ελπίζω ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών που είναι μεγάλος ευρωπαίος και καλός μου φίλος, θα αντιληφθεί την σημασία της Αρχαίας Ολυμπίας. Ο κ. Αντόνιο Γκουτέρες έχει βαθιά κουλτούρα, κλασική παιδεία και νομίζω ότι θα ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγινε δεκτός στην Ολυμπία με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, καθώς παιδιά αθλητικών σωματείων και μαθητές τον υποδέχθηκαν έξω από το Δημαρχείο κρατώντας σημαίες όλων των κρατών της γης. Ο κ. Παυλόπουλος χαιρέτησε εγκάρδια τους νέους, ενώ είχε και χειραψίες με απλούς πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζιάς καλωσορίζοντας τον κ. Παυλόπουλο τον υποδέχθηκε ως επίτιμο δημότη της πόλης, τίτλο που του απένειμε το Δημοτικό Συμβούλιο τον Απρίλιο του 2016. Ο κ. Κοτζιάς τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ολυμπία προσβλέπει στην στήριξη του κ. Παυλόπουλου, αναφέροντας ότι, με το κύρος που διαθέτει, μπορεί να βοηθήσει κυρίως σε διεθνές επίπεδο την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά την παραμονή του στο Δημαρχείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί από τον δήμαρχο για θέματα που απασχολούν τον Δήμο, κυρίως ως προς τη σχέση του με τους Ολυμπιακούς θεσμούς. Είχε ακόμη την ευκαιρία να συνομιλήσει με αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, με εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, βουλευτές, τοπικούς φορείς κ.α.

Όλη η επικαιρότητα