Ηλεία

Προκρίθηκε το έργο ανάπλασης στην Αμαλιάδα!

Ακούστε το άρθρο

Προκρίνεται και βρίσκεται πολύ κοντά στην δημοπράτηση το έργο με τίτλο: «Αστική Ανάπλαση Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου Αμαλιάδας».

Όπως έκανε γνωστό χθες ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ενημερώθηκε από την Διαχειριστικής Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ότι ο φάκελος του συγκεκριμένου έργου είναι τρίτος στην βαθμολόγηση και είναι δεδομένο ότι προχωρά καθώς προκρίνονται τα δέκα πρώτα έργα σε βαθμολογία που αφορούν αστικές αναπλάσεις.

Οι παρεμβάσεις

Με το συγκεκριμένο έργο ανάπλασης ‘ενώνεται’ ουσιαστικά το κτίριο Μπελογιάννη με την πλατεία Ηρώων, την πλατεία Δημοκρατίας και τον Πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων και ενοποιούνται οι κάθετοι δρόμοι της πόλης.

Η μελέτη προβλέπει αναπλάσεις στις πλατείες Ηρώων και Δημοκρατίας και ήπιες παρεμβάσεις στις οδούς Ερμού, Ολυμπίας, Αντωνίου Πετραλιά και στις οδούς πέριξ του Πολυχώρου πολιστικών δραστηριοτήτων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.800.000 ευρώ και εγκρίθηκε το ποσό των 2.200.000 ευρώ, ωστόσο όπως είπε ο κ. Χριστοδουλόπουλος θα ζητηθεί επιπλέον χρηματοδότηση, ενώ αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης θα προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Παράδοση αρχές του 2019!

Στο μεταξύ, εγκρίθηκε συμπληρωματική χρηματοδότηση για το έργο κατασκευής της αποχέτευσης στις τοπικές κοινότητες και όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος εντός των ημερών θα υπογραφεί η συμπληρωματική σύμβαση ύψους 2.600.000 ευρώ, καθώς έχει γίνει ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Με την συμπληρωματική σύμβαση θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί μέχρι τις αρχές του 2019 το έργο της αποχέτευσης στα Δουνέϊκα, τον Καρδαμά, την Μαραθιά, την Κουρούτα και την Ροβιάτα, καθώς και η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού.

«Θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο που είχε προβλήματα από τον προϋπολογισμό του, γιατί δεν ήταν επαρκής και δεν μπορούσε να καλυφθεί όλο το έργο. Έτσι, προχωρήσαμε την διαδικασία για την εξασφάλιση συμπληρωματικής χρηματοδότησης και συμπληρωματικής σύμβασης και ήρθε η απόφαση που εντάσσεται ως συμπληρωματικό έργο» εξήγησε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έκανε επεσήμανε ότι γίνεται προσπάθεια για να ενταχθούν σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και τα δύο τμήματα που υπολείπονται, τα Σαβάλια και ο Αμπελόκαμπος.

Όλη η επικαιρότητα