Ηλεία

Πρόλαβαν την αργία με παραιτήσεις: Άνω – κάτω το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Ακούστε το άρθρο

Ανεβαίνει το «πολιτικό θερμόμετρο» στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης μετά τις παραιτήσεις σε μία ημέρα έξι μελών του δημοτικού συμβουλίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδικαστική απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Πατρών σε βάρος των 11- από τους 14-νυν και πρώην δημοτικών συμβούλων.

Χθες το πρωί υπέβαλλαν εγγράφως τις παραιτήσεις τους οι: Διονύσης Μάλιαρης, Ανδρέας Κορομηλάς, Νίκος Κόλλιας και Δημήτρης Χάρδας. Οι παραιτήσεις των τριών πρώτων έγιναν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών την περασμένη εβδομάδα και βασίζονται στη λογική ότι η απόφαση αυτή «ακρωτηριάζει» τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Ο Δημήτρης Χάρδας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  με την παράταξη του Διονύση Μάλιαρη, αν και δεν ήταν εμπλεκόμενος στην υπόθεση που εκδικάσθηκε, παραιτήθηκε ως ένδειξη συμπαράστασης στους υπολοίπους.

Λίγες  ώρες αργότερα την παραίτησή τους από την θέση του δημοτικού συμβούλου, υπέβαλαν οι Νεόφυτος Παπαδόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα» Πάνος Δημητρόπουλος.

Κενές θέσεις σε «Κοτύχι» και «Ηρακλή»

Να τονισθεί ότι όσον αφορά στον κ. Μάλιαρη, τον επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ευθύνης»,  η παραίτηση αφορά και τη θέση που κατείχε στον σύνδεσμο «Ηρακλής» αλλά και αυτή του διευθύνοντος συμβούλου στην «Κοτύχι ΑΕ». Το ίδιο και για τον κ. Ανδρέα Κορομηλά ο οποίος ήταν διοικητικός σύμβουλος του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης. Ο κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος ήταν επίσης και μέλος του ΔΣ του «Ηρακλή».

Μπροστά από τις εξελίξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταδικασθέντες σε λίγες ημέρες αναμενόταν να τεθούν σε αργία από τον Ελεγκτή Νομιμότητας ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ είχε δικαιωθεί στο άρθρο 152 όπου είχε προσφύγει με θέμα την απομάκρυνση του κ. Μάλιαρη από την θέση του προέδρου στον σύνδεσμο «Ηρακλής». «Με τις παραιτήσεις τους οι ανωτέρω μπήκαν μπροστά από τις πολιτικές εξελίξεις και πρόλαβαν την αργία» σχολίαζαν χθες στα Λεχαινά.

Νέοι δημοτικοί σύμβουλοι

Με τις παραιτήσεις των ανωτέρω ανανεώνεται υπόχρεωτικά η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας Κυλλήνης.Τις θέσεις των παραιτηθέντων θα καταλάβουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που έπονται σε σταυρούς από τις εκλογές του 2015. Έτσι την θέση του κ. Μάλιαρη θα καταλάβει ο Χαράλαμπος Παλλαδινός (πρ. πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λεχαινών), την θέση του κ. Κορομηλά ο κτηνίατρος κ. Κώστας Χατζής, του κ. Κόλλια ο κ. Κοντομήτρος Σωτήρης (αγρότης-επιχειρηματίας), του κ. Χάρδα ο κ. Τσίπουρας Γιώργος (συνταξιούχος), του κ. Δημητρόπουλου ο κ. Χαντζής Παναγιώτης και του κ. Νεόφυτου ο κ. Βεσκούκης Αλέξιος. Από τους προαναφερθέντας δεν αποκλείεται να παραιτηθούν κάποιοι οπότε θα κληθούν οι επόμενοι σε σταυρούς.

Διονύσης Μάλιαρης: «Θα κριθούμε όλοι στις εκλογές»

Ο Διονύσης Μάλιαρης μετά την παραίτησή του δήλωσε: «Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός όλων μας προς την δικαιοσύνη πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα. Το δήλωσα από την πρώτη στιγμή της έκδοσης της γνωστής πλέον δικαστικής απόφασης, το επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά σήμερα. Διατηρούμε ωστόσο όλοι μας το δικαίωμα να κρίνουμε τις αποφάσεις της, να εκφράζουμε απορίες.Δικαίωμα που μας δίνει ο πολιτισμός μας και η δημοκρατία.

Όταν για την ίδια κατηγορία και τις ίδιες πράξεις τρείς αθωώνονται και ένδεκα καταδικάζονται,οι αχυράνθρωποι της αυλής  του δημάρχου   διαδίδουν αμέσως παντού το δικαστικό αποτέλεσμα πανηγυρίζοντας.Όταν στοχοποιούμαι προσωπικά και μόνον εγώ από συκοφάντες αυλικούς του δημάρχου, όταν ο ίδιος ο δήμαρχος  λίγες ώρες μόνον μετά την έκδοση της απόφασης, αντιλαμβάνεται ότι μένει έκθετος από την απόφαση και σπεύδει να διακινήσει δια του τύπου δηλώσεις….συμπάθειας προς τους  καταδικασθέντες, στη σκέψη όλων μας δημιουργούνται σοβαρές απορίες.

Σήμερα, μετά την άδικη απόφαση, τόσον εγώ προσωπικά όσο και οι συνεργάτες μου Ανδρέας ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ, Δημήτρης ΧΑΡΔΑΣ, και Νικόλαος ΚΟΛΛΙΑΣ για λόγους ευθιξίας, και σαν ένδειξη διαμαρτυρίας  καταθέσαμε τις παραιτήσεις μας από τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων που κατείχαμε και σε ότι με αφορά από κάθε άλλη θέση την οποία ως εκλεγμένος κατείχα. !

Υπηρέτησα και υπηρετήσαμε τον θεσμό της αυτοδιοίκησης με ευθύνη, με σεβασμό, με αυταπάρνηση και με γνώμονα πάντα την προάσπιση των συμφερόντων των συνδημοτών μας.

Ήμουν και ήμασταν πάντα απέναντι σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης της αυτοδιοίκησης και της στέρησης συνταγματικά κατοχυρωμένων  δικαιωμάτων των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού.

Παραμερίζουμε δολοπλόκους, λασπολόγους ,συκοφάντες και αχυρανθρώπους και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ενωμένοι, δυνατοί ,αποφασισμένοι !ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΑΥΡΙΑΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΕΓΩ ΩΣ ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΑΣ  ΕΡΗΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΣΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ,  ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ.ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ  ΕΥΘΥΝΗ».

Ναμπίλ Μοράντ: «Συνιστώ ψυχραιμία»

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την απόφαση του  Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών για τους αιρετούς του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ τόνισε: «Μέσα στις επόμενες ημέρες θα καθαρογραφεί η απόφαση και το σκεπτικό της, οπότε τότε θα μπορούμε να τοποθετηθούμε επάνω σε συγκεκριμένα δεδομένα.  Μέχρι τότε συνιστώ ψυχραιμία…».

Όλη η επικαιρότητα