Ελλάδα

Προοδευτικοί Οικονομολόγοι: Το φιάσκο των Voucher της ντροπής

Ακούστε το άρθρο

Όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα Voucher τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, ουδείς περίμενε να εξελιχθεί σε τόσο μεγάλης έκτασης της φαρσοκωμωδία. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νίκος Βρούτσης εμπαίζουν χιλιάδες επιστήμονες και συναδέλφους οικονομολόγους, αποκλείοντας τους από την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800€ με «αντάλλαγμα» μια σκανδαλωδώς χαμηλού επιπέδου τηλεκατάρτιση.

Προσπαθώντας να σταχυολογήσουμε μερικά από τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί στη συντριπτική πλειοψηφία του επαγγελματικού και επιστημονικού μας κλάδου αναρωτιόμαστε:

  • Γιατί ο πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. κ. Κόλιας παραμένει άφωνος μπροστά στην ταπείνωση χιλιάδων συναδέλφων από την κυβέρνηση;
  • Από που χρηματοδοτείται η δράση της τηλεκατάρτισης;

Αν η πηγή είναι εθνικοί πόροι πρόκειται για μια τεράστια μεθόδευση της κυβέρνησης να αποκλειστούν οι επιστήμονες από την επιδότηση των 800€ για χάρη των ιδιοκτητών Κ.Ε.Κ. Αν πάλι η δράση συγχρηματοδοτείται, θα πρέπει να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

  • Ποιος έχει την ευθύνη για την χαμηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού υλικού; Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, στα οποία ήδη λειτουργούν πλατφόρμες τηλεκατάρτισης με αξιολογημένα και ευρυμαθή προγράμματα;

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, είναι καθήκον της κυβέρνησης να προστατέψει το επιστημονικό προσωπικό της χώρας και να ενταχθούν οι συνάδελφοι οικονομολόγοι και οι υπόλοιποι επιστημονικοί κλάδοι στην επιδότηση ειδικού σκοπού των 800€.

Είναι υποχρέωσή της η συνεχής επιδοτούμενη επανεκπαίδευσητους με ποιοτικά προγράμματα εκπαίδευσης που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Προτείνουμε την άμεση σύγκληση Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Οι αποφάσεις μας χρειάζεται να διαπνέονται από αίσθημα προστασίας του κλάδου και να εδραιώνονται από ευρείες πλειοψηφίες.

Όλη η επικαιρότητα