Categories: Ηλεία

Προπονήσεις σκι στον Καϊάφα

Share

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Δημήτρη Νικολακόπουλου χορηγήθηκε η άδεια λειτουργίας αθλητικής εγκατάστασης, κατηγορίας Ζ1, στη Λίμνη Καϊάφα στην εταιρεία «ΑΛΙΑΤΡΟΣ Α.Ε.» για την τέλεση διεξαγωγής προπονήσεων θαλάσσιου Σκι.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στο σχετικό φάκελο πάνω στα οποία βασίστηκε η απόφαση που εκδόθηκε θα τηρούνται οι όροι της ΑΕΠΟ) του έργου «Συντήρηση/ εκσυγχρονισμός υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων και δικτύων υποδομής στην περιοχή της λίμνης Καϊάφα ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ Α.Ε.».

Η άδεια λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης θαλάσσιου σκι αφορά αποκλειστικά τη διεξαγωγή προπονήσεων θαλάσσιου σκι στον οριοθετημένο χώρο και δεν αφορά την διεξαγωγή αγώνων θαλάσσιου σκι. Σε περίπτωση που η εταιρεία ‘‘ΑΛΙΑΤΡΟΣ Α.Ε.’’ προτίθεται να πραγματοποιήσει αγώνες, οφείλει να καταθέσει εκ νέου σχετικό αίτημα, το οποίο θα σταλεί αρμοδίως & εγκαίρως στο Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, παρέχοντας τις σχετικές πληροφορίες, δηλαδή πόσοι θα συμμετάσχουν στους αγώνες, τι χρονική διάρκεια θα έχουν και άλλες χρηστικές πληροφορίες που θα διασφαλίζουν την ασφαλή τους διεξαγωγή.

Η χρήση της λίμνης για προπονήσεις σκι ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη και της τουριστικής κίνησης που έχει να κάνει με την άσκηση του συγκεκριμένου σπορ όπου κάθε χρόνο ο Καϊάφας αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους φίλους του σπορ αυτού.

Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις για τη διάθεση της λίμνης όλον τον χρόνο σε ανθρώπους που ασχολούνται με το σπορ δίνοντας άλλη διάσταση στις δυνατότητες της αξιοποίησης της περιοχής.