Ποδόσφαιρο

Προπονητές ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης: Κατέφυγαν στη Βουλή για «χάρη»… της ΕΠΟ!

Ακούστε το άρθρο

Θέμα έχει δημιουργηθεί με τους πτυχιούχους Πανεπιστημίου, πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής, κατόχους άδειας προπονητή ποδοσφαίρου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οι οποίοι αντιδρούν προς την ΕΠΟ, η οποία δεν επιτρέπει την πρόσληψή τους στα ποδοσφαιρικά σωματεία.

Μάλιστα έστειλαν αναφορά στον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση . Η οποία καταγγέλλει τη μονομερή κατάργηση από πλευράς τη Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) των διπλωμάτων ποδοσφαίρου των πτυχιούχων Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Το έγγραφο προς τον πρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου αποτελεί την τελευταία προσπάθεια προσέγγισής της με τη διοίκηση της ΕΠΟ, αφού η Ομοσπονδία εδώ και δύο μήνες δεν απαντά στα έγγραφα της ΠΕΠΠΠΕ. «Αν δεν βρεθεί άκρη ούτε και τώρα από τους αρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Αθλητισμού τότε η μόνη λύση που μας απομένει είναι να ξεκινήσουμε δικαστικό αγώνα», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ένωσής Ηλίας Οικονόμου.

Καταγγελίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στον Συνήγορο του Πολίτη

Η Ένωση κατήγγειλε την πρακτική της ΕΠΟ, και  στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όταν βρέθηκαν 600 πτυχιούχοι της, και  υπέγραψαν προσφυγή με την απόφαση να είναι καταδικαστική για την Ομοσπονδία. Πριν από λίγους μήνες κι αφότου είχε συσταθεί η ΠΕΠΠΠΕ έγινε νέα καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη. Δικαιωθήκαν κι εκεί,  καθώς ο Συνήγορος του Πολίτη ξεκαθάρισε πως τα μέλη ΠΕΠΠΠΕ εξαιρούνται της υποχρέωσης εξασφάλισης της εν λόγω ταυτότητας για την άσκηση του επαγγέλματος του προπονητή ποδοσφαίρου. Παρόλα αυτά όμως ,  εξακολουθούν να υφίστανται έναν άδικο αποκλεισμό. Για παράδειγμα στην Α ερασιτεχνική κατηγορία,  τα σωματεία υποχρεούνται να προσλαμβάνουν και να απασχολούν προπονητή ο οποίος είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή UEFA C τουλάχιστον κι έχει εκδώσει και διατηρεί σε ισχύ την ταυτότητα τριετίας ΕΠΟ. Πιο παλιά παρατηρούνταν το φαινόμενο πτυχιούχοι φυσικής αγωγής να δηλώνονται ως μασέρ ή γενικοί αρχηγοί! Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού,  αναγνωρίζει σ’ έναν πτυχιούχο των ΤΕΦΑΑ πως το δίπλωμά του,  αντιστοιχεί για ομάδα Α Εθνικής κατηγορίας,  ενώ η ΕΠΟ δίχως καμία δικαιολογία τον υποχρεώνει άδικα στην παρακολούθηση μαθημάτων προκαλώντας μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Στη Γερμανία για αντίθετα η πιστοποίηση γίνεται με ένα παράβολο των 70 ευρώ. Αυτή η αδικία πρέπει να αρθεί καταλήγουν τα μέλη της ΠΕΠΠΠΕ

Τι λένε  οι  Ηλείοι Πτυχιούχοι Προπονητές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης:

Την εν λόγω διαμαρτυρία του συλλόγου τους και τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει πριν 1,5 χρόνια περίπου, κοινοποίησε και στην εφημερίδα «Πατρίς» , αντιπροσωπεία Ηλείων προπονητών, αποτελούμενη από τα μέλη, Ηλία Φωτόπουλο, Σάββα Παναγιωτόπουλο και Θωμά Πατσαούρα, ενώ βέβαια στην όλη αυτή προσπάθεια συμμετέχουν και άλλοι προπονητές, όπως οι: Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, Σταύρος Μεντής, Θόδωρος Βαγγόπουλος, Νίκος Γκρίλλας, Γιώργος Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Κυριακόπουλος, Βασίλης Χρυσανθακόπουλος, Κώστας Σκαρτσιάρης, Μάκης Κόκκαλης, Γιώργος Βαρζελιώτης, και ίσως και κάποιοι άλλοι που μας διαφεύγουν!

Άπαντες μας τόνισαν ότι: « Αυτή η αδικία πρέπει μα αρθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι αντιδικούμε με τους υπάρχοντες προπονητές, που εργάζονται αυτή την ώρα σε ομάδες της Ηλείας! Όμως είναι αδιανόητο, όλοι εμείς να έχουμε καθίσει τόσα χρόνια στα θρανία, να έχουμε τίτλο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, και η εκάστοτε ΕΠΟ, σε αντίθεση με την Γεν. Γραμ. Αθλητισμού να μην μας αναγνωρίζει!».

Όλη η επικαιρότητα