Ηλεία

Προς… λουκέτο στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας στις αργίες του Πάσχα

Ακούστε το άρθρο

Κλειστό αναμένεται να είναι το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας κατά το τριήμερο του Πάσχα (από Μεγάλο Σάββατο έως Δευτέρα του Πάσχα), σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα και αν δεν υπάρξει κάποια ανατρεπτική εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.«Πατρίς», καταβάλλεται προσπάθεια από την 6η ΥΠΕ για να εφημερεύσει κάποιες ημέρες το Κέντρο Υγείας, όμως το ανεπαρκές ιατρικό προσωπικό δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Αυτή τη στιγμή το Κέντρο Υγείας έχει μόλις πέντε γιατρούς, οι οποίοι έχουν ήδη κάνει περισσότερες εφημερίες από το νόμιμο πλαφόν, και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για ενίσχυσή του, δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα.

«Έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας. Ενώ προβλέπεται να κάνουμε συνολικά 7 εφημερίες, τόσο εγώ όσο και ο παιδίατρος κάνουμε 10 και 12 εφημερίες για να είναι ανοιχτό καθημερινά το Κέντρο Υγείας. Είναι ανθρωπίνως αδύνατον να καλύψουμε τις αργίες, από τη στιγμή που το κρατάμε ανοιχτό όλες τις καθημερινές. Πρέπει να προσφερθούν κίνητρα στους γιατρούς, διότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας, Διον.Χρυσάφης, αποκαλύπτοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συνάδελφοι του είναι σε τέτοιο βαθμό απογοητευμένοι, που σκέφτονται είτε τη μετάθεση είτε την παραίτηση!

«Από τον Απρίλιο του 2016 δεν έχουμε πληρωθεί τις υπερβαίνουσες εφημερίες», συμπλήρωσε ο κ.Χρυσάφης.

Ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, Δημ.Κωστακιώτης, δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ότι αναζητά λύση στο πρόβλημα, επισημαίνοντας ωστόσο τις δυσκολίες λόγω της έλλειψης προσωπικού.

«Είναι πολλά χρόνια που συμβαίνει αυτή η κατάσταση, τουλάχιστον επτά. Μόνο πέρυσι μπορέσαμε να δώσουμε λύση, διότι είχαμε οκτώ γιατρούς, ενώ φέτος μόλις 5. Προσπαθούμε εδώ και μέρες να βρούμε λύση, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρουμε», υπογράμμισε στην εφ.«Πατρίς» ο κ.Κωστακιώτης, προσθέτοντας ότι έως και σήμερα το απόγευμα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Μίλτος Γεωργακόπουλος, δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια ο κ.Γιαννόπουλος κατόρθωνε με τη μεσολάβησή του να είναι ανοιχτό το Κέντρο Υγείας. Πιστεύ ότι ο κ.Κωστακιώτης θα πράξει τα δέοντα, όπως μου έχει εγγυηθεί προσωπικά. Δεν είναι δυνατόν η μόνη περιοχή με αύξηση του τουριστικού πληθυσμού στη Ηλεία να έχει τέτοια αντιμετώπιση από την 6η ΥΠΕ. Θεωρώ ότι η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ θα πράξει τα δέοντα».

Όλη η επικαιρότητα