Ηλεία

Προς νομιμοποίηση τα λιμανάκια Σκαφιδιάς και Παλουκίου

Η συγκεκριμένη εξέλιξη επιβεβαιώθηκε και κατά την πρόσφατη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρή Βασιλόπουλου με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελο Κυριαζόπουλο που ασχολείται προσωπικά με το θέμα.
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα αξιοποίησης των μικρών λιμένων της Ηλείας αλλά και κατ’ επέκταση της Δυτικής Ελλάδας και της χώρας ολόκληρης μέσω της νομιμοποίησής τους, αναμένεται να δώσει η νέα νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Ναυτιλίας που σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» θα προωθηθεί εντός του 2024.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη μάλιστα, επιβεβαιώθηκε και κατά την πρόσφατη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρή Βασιλόπουλου με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας Ευάγγελο Κυριαζόπουλο που ασχολείται προσωπικά με το θέμα.

Επί της ουσίας, η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση η οποία αναμένεται σύντομα να τεθεί σε διαβούλευση, θα ανοίξει τον δρόμο και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά και σε όποιον δήμο το επιθυμεί να αξιοποιήσει και να αναδείξει μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων τα λιμανάκια που βρίσκονται εντός των ορίων τους.

Σε ό,τι αφορά την Ηλεία, η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τα λιμανάκια της Σκαφιδιάς και του Παλουκίου, για τα οποία εκτός από αλιευτικά καταφύγια, στόχος είναι τόσο η χωροταξική τους ανάπτυξη προκειμένου να εξυπηρετούν όσο το δυνατόν περισσότερα πλεούμενα, όσο και η τουριστική τους ανάδειξη προκειμένου να προσελκύουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Θοδωρής Βασιλόπουλος με δηλώσεις του στην εφ. «Πατρίς» τόνισε πως «το υπουργείο Ναυτιλίας σκέφτεται συνολικά για τα λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας να πάρει ένα κονδύλι από το ταμείο του Τουρισμού για την αξιοποίησής τους ώστε να γίνουν εκτός από αλιευτικά καταφύγια και τουριστικοί προορισμοί.

Θα υπάρξει μια διαβούλευση, θα υπάρξει ένα καινούριο νομοσχέδιο το επόμενο διάστημα ώστε να μπορούν να γίνουν κάποιες επιπλέον παρεμβάσεις όπως ας πούμε στα Λεχαινά το οποίο είναι νόμιμο ή στο Κουνουπελάκι που είναι ζώνη NATURA. Μιλάμε για όλα τα λιμανάκια, ανάλογα βέβαια αν ο κάθε δήμος θέλει να προχωρήσει».

Όλη η επικαιρότητα