Ηλεία

Προς Θήβα ή Βόλο οι μετανάστες που φιλοξενούνται στον Πύργο

Ακούστε το άρθρο

Σε δομή φιλοξενίας στη Θήβα ή στον Βόλο αναμένεται να μετακινηθούν από την επόμενη εβδομάδα οι 26 μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», ολοκληρώνονται σταδιακά οι εξετάσεις τους στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, ενώ οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που αφορούν κυρίως τα παιδιά, προκειμένου να δρομολογήσουν τη μεταφορά τους.

Μέχρι τώρα δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα υγείας σε κάποιον από τους είκοσι έξι μετανάστες, κάτι που σημαίνει ότι αν οι ιατρικές εξετάσεις δείξουν ότι είναι άπαντες υγιείς, εντός της επόμενης εβδομάδας θα αναχωρήσουν.

Στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας είναι σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο από τις αρχές της εβδομάδα, προκειμένου να βρεθεί η δομή φιλοξενίας μεταναστών που να πληροί τα αναγκαία κριτήρια για την υποδοχή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετανάστες που περισυνέλεξε από τα Στροφάδια το Λιμενικό, είναι στην πλειονότητά τους Ιρακινοί κουρδικής καταγωγής, για αυτό η προσπάθεια των εμπλεκόμενων φορέων έχει επικεντρωθεί στο να συμβιώσουν εντός μιας δομής με συμπατριώτες τους που μιλούν την ίδια γλωσσική διάλεκτο.

Όλη η επικαιρότητα