Αθλητισμός Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Προσέλκυση μεγάλων διοργανώσεων με «μαγνήτη» την Αρχ. Ολυμπία

Ο Αντιπεριφειάρχης Aθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην «Π» αναφέρει πως κατάφερε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να «κλείσει» ένα από τα σημαντικότερα event αυτή τη σεζόν στην Ελλάδα.
Ακούστε το άρθρο

Του Τάσου Αγραπίδη

Ο Αντιπεριφειάρχης Aθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην «Π» αναφέρει πως κατάφερε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να «κλείσει» ένα από τα σημαντικότερα event αυτή τη σεζόν στην Ελλάδα (L’ etape Greece by tour de France). Επίσης αναλυτικά μας γνωστοποιεί την χρησιμότητα του πρωτοποριακού και καινοτόμου προγράμματος, «Olympassmark».

Συνάμα εκφράζει την συμπαράστασή του προς τα αθλητικά σωματεία κάνοντάς μας γνωστό πως στο άμεσο μέλλον, η Περιφέρεια θα κάνει κινήσεις για να εξασφαλίσει ποσά στήριξης ώστε να βοηθήσει στα έξοδα μετακίνησής τους, μετά από ώριμη σκέψη και απόφαση του ίδιου του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη.

Τέλος μας επισημαίνει πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να κάνει μεγάλες προσπάθειες για να «κλείσει» μεγάλες διοργανώσεις και αναφέρει ποιες θα είναι αυτές μέσα στο 2023.

«L’ etape Greece by tour de France»: Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι για τον τόπο μας να φιλοξενεί έναν τόσο ιστορικό ποδηλατικό αγώνα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πόσο δύσκολο ήταν να επιτευχθεί αυτός ο στόχος και να έχουμε μία διοργάνωση – Θρύλο στο τόπο μας;

«Είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο μας, να φιλοξενεί έναν τόσο μεγάλο αγώνα ποδηλασίας, ίσως τον μεγαλύτερο που έχει φιλοξενήσει ποτέ η χώρα. Το «L’etape Greece by tour de France» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φιλοξενείται στο τόπο μας. Στον τόπο που γέννησε τα Ολυμπιακά και αθλητικά ιδεώδη. Μέσω της συνολικής προσπάθειας που έχουμε κάνει τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε δείξει ένα πρόσωπο εξωστρέφειας και στον αθλητισμό, οπότε οι Αθλητικοί Φορείς αλλά και οι Ομοσπονδίες και λόγω Αρχαίας Ολυμπίας και της πολιτιστικής – ιστορικής κληρονομιάς, μας έχουν δει με διαφορετικό «μάτι». Έτσι οι συνεργασίες μας με τη «ΓΓΑ», με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και με τις Ομοσπονδίες των αθλημάτων είναι συνεχείς και αγαστές.

Μέσω μίας τέτοιας συνεργασίας προέκυψε το «L’ etape Greece by tour de France». Όταν προέκυψε λοιπόν αυτή η πρόταση δεν γινόταν να μείνουμε αμέτοχοι. Ήταν άμεση προτεραιότητά μας να φιλοξενήσουμε αυτόν τον ποδηλατικό αγώνα εδώ, στον τόπο που «γέννησε» τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνεργαστήκαμε από την αρχή με την εταιρία «ΕΥ ΖΗΝ Greece» και μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτόν τον στόχο δηλαδή να φιλοξενήσουμε αυτό το μεγάλο ποδηλατικό γεγονός στον τόπο μας. Οι άνθρωποι της «EY ZHN Greece» είναι επαγγελματίες του είδους καθώς διοργανώνουν μεγάλες εκδηλώσεις όπως το «Ιronman» της Αθήνας. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πως έχουν και την τεχνογνωσία και την διάθεση να στηρίξουν τέτοιες εκδηλώσεις, όπως τις στηρίζουμε εμείς ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Έτσι δείχνοντας για άλλη μια φορά το Αθλητικό μας πρόσωπο, προσπαθούμε να πετύχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερους στόχους, να προσελκύσουμε μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις και θεωρούμε πως μία τέτοια κορυφαία είναι το «L’etape by Tour de France», την 1η Απριλίου.

Το «Tour de France» είναι το τρίτο μεγαλύτερο αθλητικό «brand name» μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Το «L’ etape by Tour de France» φιλοξενείται σε 22 χώρες σε όλον τον κόσμο, από την Βραζιλία ως τη Ν. Κορέα. Η 23η είναι η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα η Αρχαία Ολυμπία, οπότε φοράμε τα γιορτινά μας και περιμένουμε να ζήσουμε μεγάλες αθλητικές στιγμές το Σαββατοκύριακο (1-2 Απριλίου)».

Ποια η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες;

«Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες ξεκινά από την Αρχαία Ολυμπία προς το Αρχαίο Στάδιο, έπειτα θα ανέβουν προς την Αρχαία Πίσα, θα προχωρήσουν προς Λάλα, μετά Φολόη, Πέρσαινα, Πεύκη, Αγία Άννα, Μουζάκι, Καράτουλα, Μαγούλα, Καρούτες, Σμίλα, Πελόπιο, Πλάτανο, Αρχαία Ολυμπία πάλι και ξανά ο ίδιος γύρος για να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Παράλληλα με αυτόν τον αγώνα των 150 χιλιομέτρων, υπάρχει και η μισή διαδρομή, η οποία είναι 75 χιλιόμετρα, δηλαδή ένας γύρος της διαδρομής που ανέφερα προηγουμένως».

Θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις με το «L’ etape Greece by Tour de France»;

«Άλλες παράλληλες δράσεις που θα γίνουν στην Αρχαία Ολυμπία την δεύτερη μέρα (Κυριακή 2 Απριλίου) θα είναι το «Family Race» αλλά και το «Kids Race». Επίσης θα φιλοξενηθεί στην Αρχαία Ολυμπία και ένα μουσείο από την Γαλλία, από τον αυθεντικό «Τοur de France».

Πόσοι ποδηλάτες θα λάβουν μέρος;

«Παραπάνω από 600 (!) ποδηλάτες θα λάβουν μέρος στον βασικό αγώνα (150 χλμ), ενώ πολλές συμμετοχές θα έχουμε και στις παράλληλες δράσεις τη δεύτερη μέρα».

«Olympassmark» – Σύστημα αξιολόγησης των αθλητικών οργανισμών; Αν καταλαβαίνω καλά είναι ένα εργαλείο αυτό-αξιολόγησης των συλλόγων; Τι παραπάνω θα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτό το πρωτοποριακό και καινοτόμο «εργαλείο»;

«Το «Οlympassmark» είναι μία πρωτοβουλία που για πρώτη φορά σε ολόκληρη τη χώρα, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Μιλάμε για ένα πραγματικά καινοτόμο πρόγραμμα αυτό-αξιολόγησης και αυτό-εξέλιξης των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων. Ένα πρόγραμμα το οποίο «ακουμπάει» στο πρόγραμμα «Xίλων» της πολιτείας, του Υπουργείου Αθλητισμού και  της «ΓΓΑ», το οποίο απευθύνεται στις Ομοσπονδίες. Αποτέλεσε για εμάς αφορμή η καλή οργάνωση που δείχνει η Πολιτεία τα τελευταία χρόνια όσον αναφορά τα αθλητικά σωματεία αλλά η σκέψη για την υλοποίηση έγινε από εμάς τους ίδιους.

Το «Οlympassmark» λοιπόν είναι ένα πρόγραμμα αυτό – εξέλιξης και αυτό – αξιολόγησης των Αθλητικών Σωματείων. Μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας και ενός ερωτηματολογίου το οποίο εξελίσσεται όσο περνάει ο καιρός και όσο τα ίδια τα σωματεία συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα και να εγγράφονται ώστε να προχωρούν την διαδικασία απάντησης του ερωτηματολογίου. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να δουν που βρίσκονται και τι ελλείψεις που έχουν όσον αφορά την αυτό – οργάνωσή τους, την χρηστή διακυβέρνηση των ερασιτεχνικών σωματείων. Δείχνει επίσης πως μέσω ενός «νοικοκυρέματος» των αθλητικών σωματείων μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με την εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Τι σημαίνει αυτό; Μετά από μία ολοκληρωμένη διαδικασία απαντήσεων στο ερωτηματολόγιο και με μια πιστοποίηση την οποία θέλουμε να εξελίξουμε στο μέλλον, έρχονται τα αθλητικά σωματεία και με «ομπρέλα» την Περιφέρεια σε επαφή με ιδιώτες επιχειρηματίες, αλλά και σε συνεργασία μαζί τους, μπορούν να παρουσιάσουν ένα αθλητικό πλάνο «νοικοκυρέματος» στους ιδιώτες επιχειρηματίες. Με τη σειρά τους εκείνοι στηρίζουν τον αθλητισμό καθώς μέσω των οικονομικών δεικτών που παρουσιάζονται πρέπει να δείχνουν το κοινωνικό τους προφίλ οι ίδιοι οι επιχειρηματίες. Τι καλύτερο (;) λοιπόν από το να μπορέσουν να δώσουν έξτρα κίνητρο και να βοηθήσουν ερασιτεχνικά σωματεία τα οποία, έχουν μπει σε μία διαδικασία αυτό – εξέλιξης και καλύτερης διοίκησης.

Ήδη έχουμε αρκετές εγγραφές, παρότι είμαστε ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Παραπάνω από 50 σωματεία έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο του ερωτηματολογίου και παραπάνω από 200 σωματεία έχουν επισκεφτεί και έχουν αρχίσει την εγγραφή τους, πράγμα που μας δείχνει πως υπάρχει εξέλιξη. Μέσω αυτής της πλατφόρμας βελτιωνόμαστε και εμείς οι ίδιοι. Αυτό που θέλουμε είναι η συμμετοχή για να μπορέσουμε και εμείς να εξελίξουμε αυτό το εργαλείο που βρίσκεται στα χέρια μας για τα ίδια τα σωματεία, για να μπορέσουν να μας εκφράσουν τις παρατηρήσεις τους και το πως θα μπορούσαμε να εμπλουτίσουμε μία τέτοια πλατφόρμα. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται στα ερασιτεχνικά σωματεία και δίχως την δική τους συμμετοχή δεν μπορούμε να το εξελίξουμε και θα μείνουμε στάσιμοι. Οπότε ζητάμε την συμμετοχή όλων των αθλητικών σωματείων της Περιφέρειας για να μπορέσει και η Περιφέρεια να αποτελέσει την «ομπρέλα» όπως προανέφερα ανάμεσα στην διασύνδεση των σωματείων με την εταιρική κοινωνική ευθύνη αλλά και να δείξει ένα άλλο πρόσωπο πιο οργανωμένο.

Σε δεύτερη φάση θα έρθει και η ίδια η Περιφέρεια σαν φορέας (αν και δεν έχει άμεση αρμοδιότητα στα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία) να πριμοδοτήσει με κάποιο τρόπο το ίδιο το πρόγραμμα και τα ίδια τα σωματεία, τα οποία θα έχουν δείξει μια εξέλιξη μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος».

Έχετε λάβει απάντηση από τις περιφερειακές ενώσεις με τον αριθμό των σωματείων που χρειάζονται ενίσχυση ώστε να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης; Έχει ευδοκιμήσει η προσπάθεια χρηματοδότησης στα αθλητικά σωματεία ώστε να καλύψουν αυτά τα έξοδα;

«Γνωρίζουμε καλά ότι ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία μετά το Covid έχουν πολλά λειτουργικά προβλήματα και πολλές αυξημένες ανάγκες. Εμείς απ’ τη πλευρά μας ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν έχουμε άμεση αρμοδιότητα και δεν μπορούμε να δώσουμε άμεσα χρήματα στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία παρά μόνο να συνδιοργανώσουμε κάτι με τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, παρ’ όλα αυτά ερχόμαστε μετά από ώριμη σκέψη και απόφαση του ίδιου του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη να βοηθήσουμε σε αυτή την διαδικασία κάλυψης κάποιων εξόδων μετακίνησης.

Έχουμε ζητήσει από τα σωματεία και τις ενώσεις να μας αποστείλουν τους προϋπολογισμούς για να μπορέσουμε να καλύψουμε κάποια έξοδα μετακίνησης των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Η αλήθεια είναι πως η διαδικασία αυτή έχει προχωρήσει αλλά σκεφτόμαστε πως επειδή μπορεί να αδικηθούν πολλά σωματεία τα οποία δεν θα έχουν ενημερωθεί για να αποστείλουν στοιχεία προϋπολογισμού (χωρίς αυτό να αποτελεί αποκλειστικά δική μας ευθύνη καθώς έχουμε προσπαθήσει να το επικοινωνήσουμε με όλους τους τρόπους).

Έτσι σκεφτήκαμε στο μέλλον να κοινοποιήσουμε μια πρόσκληση της Περιφέρειας με κάποιους όρους συμμετοχής, η οποία θα αναρτηθεί και στον τύπο αλλά και σε όλα τα αθλητικά σωματεία.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε εξασφαλίσει τα ανάλογα ποσά στήριξης ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια τα αθλητικά σωματεία».

Γνωρίζουμε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τα τελευταία χρόνια έχει καταβάλλει τεράστια προσπάθεια και έχει καταφέρει να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις. Βρισκόμαστε στην περίοδο που ξεκινούν σιγά σιγά ξανά τα αθλητικά event. Τι έχετε προγραμματίσει άμεσα και τι μακροπρόθεσμα;

«Από τον Σεπτέμβρη του 2020 όταν για πρώτη φορά θεσμοθετήθηκε η Αντιπεριφέρεια Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι αλήθεια πως τα ίδια τα αθλητικά σωματεία και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων έχουν καταλάβει και έχουν νιώσει πως ένας τόσο σπουδαίος φορέας όπως η Περιφέρεια είναι δίπλα τους και στέκεται δίπλα τους προσπαθώντας πάντα να βοηθήσει στην προώθηση του οικείου αθλήματος ακόμα και μέσω συνδιοργανώσεων.

Παραπάνω από 250 (!) αθλητικές συνδιοργανώσεις έχουν λάβει χώρα τα τελευταία 2,5 χρόνια στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Έχουμε την τιμή να έχουμε φιλοξενήσει ως τώρα αρκετές μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και κάποιες από αυτές να έχουν δημιουργηθεί μέσα σε αυτή την τριετία.

Το Fly Olympia, μια πραγματικά σπουδαία διοργάνωση άλματος επί κοντό η οποία άρχισε πέρυσι στην Αρχαία Ολυμπία και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επιστρέφει αναβαθμισμένη στη μεγαλύτερη βαθμολογία του ranking των αθλητών, οπότε όπως γίνετε αντιληπτό  θα έχει ακόμα καλύτερες και πιο πολλές συμμετοχές από πέρυσι. Μία διοργάνωση στην οποία συμμετέχει ο δευτεραθλητής Ευρώπης και συντοπίτης μας ο Εμμανουήλ Καραλής.

Έχουμε διοργανώσει πολλά Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου, Πανελλήνιο και Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «Κitesurf» (το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα «Kitesurf» στο Δρέπανο Αχαϊας), Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «Formula Kite» στη Ναύπακτο, Πανελλήνιους, Πανευρωπαϊκούς αλλά και Παγκόσμιους αγώνες «Θαλάσσιου Σκι» και στην Λίμνη Καϊάφα (Ν. Ηλείας) και στη Λίμνη Στράτου (Ν. Αιτωλοακαρνανίας) και τώρα είναι η περίοδος που αρχίζουν ξανά οι αθλητικές διοργανώσεις οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο τόπο μας και φέτος.

Ξεκινάμε με το «L’ etape Greece by Tour de France» όπως προαναφέραμε, την μεγαλύτερη ποδηλατική διοργάνωση που έχει φιλοξενήσει ποτέ η χώρα. Συγχρόνως το ίδιο Σαββατοκύριακο στην Αρχαία Ολυμπία διεξάγεται το πρώτο Διεθνές Τουρνουά Πάλης «Xαράλαμπος Χολίδης» με συμμετοχές από 8 χώρες του εξωτερικού και συμμετοχές από πολλούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο στις 8 και στις 9 Απριλίου αντίστοιχα  ακολουθεί Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης u17, στο οποίο θα λάβουν μέρος πάνω από 400 αθλητές και 50 ομάδες απ’ όλη τη χώρα.

Ακολουθούν δρομικά γεγονότα, όπως είναι 1ο Run Επικούριος Απόλλωνας – Ανδρίτσαινα, το οποίο φιλοδοξούμε τα επόμενα χρόνια να αποτελεί έναν αθλητικό θεσμό για το τόπο μας. Ακολουθεί κατά πόδας επίσης το 2ο Πύργος Run, στο οποίο συμμετείχαμε και το 2022.

Έρχονται το «Fly Olympia», Τα «Τοφάλια», Τα «Βιλαέτια», ενώ στην Αχαΐα έρχονται Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου Ανδρών και Γυναικών, Κ23 και Κ18. Επίσης στην Αχαΐα θα φιλοξενηθεί και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας (Πάτρα) και γίνονται προσπάθειες να οριστικοποιηθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας.

Δεν θέλω να ξεχάσω να αναφέρω το Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 που φέτος θα είναι ακόμα πιο αναβαθμισμένο, αφού θα διεξαχθεί σε 5 πόλεις:  Πύργο, Κουρούτα, Αίγιο και Αγρίνιο. Οι νικητές των διοργανώσεων αυτών, θα αγωνιστούν στη Πάτρα τον Σεπτέμβριο. Μία διοργάνωση αποκλειστικά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ενώ μέσα στο 3on3 θα διεξαχθεί μία διοργάνωση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ευελπιστούμε φέτος να έχει μια ακόμα ανταπόκριση στο ευρύ κοινό. Μία διοργάνωση που έχει μεγάλη άνθηση στην Αμερική, η οποία είναι το 1on1. H συγκεκριμένη διοργάνωση γνωρίζει πραγματικά μεγάλες στιγμές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και φιλοδοξούμε να τη φιλοξενήσουμε και να της δώσουμε το κύρος που πρέπει. Πέρυσι το αρχίσαμε πρώτοι εμείς σε όλη την Ελλάδα, φέτος το στηρίζουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά και θα είναι ακόμα καλύτερο και ακόμα μεγαλύτερο. Τα επόμενα χρόνια θα είναι μία διοργάνωση, η οποία ευελπιστούμε πως θα έχει τεράστια συμμετοχή και στην χώρα μας αφού είναι μία διοργάνωση που αξίζει να λάβει κανείς μέρος αλλά και να την παρακολουθήσει».

Πρωταγωνιστικός ρόλος

Ποιοι είναι οι στόχοι σας από εδώ και πέρα;

«Ο πρώτος και σημαντικότερος στόχος από την στιγμή που ανέλαβα ως Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού ήταν να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε το αθλητικό προϊόν της περιοχής, την αθλητική κουλτούρα και την αθλητική υποδομή μας. Προερχόμαστε από μία περιοχή που η ιστορία της και η κουλτούρα της είναι τέτοια που δεν θα μπορούσε να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αθλητικό πεδίο.

Από την αρχή αυτό που θέλαμε να δείξουμε ήταν ένα πρόσωπο εξωστρέφειας προσελκύοντας μεγάλες διοργανώσεις – σίγουρα ακολουθούν κι΄ άλλες –  αφού όσο περισσότερο προχωράμε τόσο δείχνουμε όλα τα εχέγγυα που υπάρχουν στο τόπο αλλά και την διάθεση που έχουμε να προσελκύσουμε και να φέρουμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Να είστε σίγουροι πως από μόνοι τους, οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό θα μας προσελκύσουν, γιατί η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί τον «μαγνήτη» όλης της Ελλάδας, του αθλητισμού και του πολιτισμού. Οπότε είναι κρίμα να μην «εκμεταλλευτούμε» (με την καλή έννοια) το τεράστιο αξιακό όνομα της Αρχαίας Ολυμπίας, τα πανέμορφα μέρη και τις πολύ καλές υποδομές που έχουμε για να φιλοξενήσουμε ειδικά αθλήματα που αφορούν το υγρό στοιχείο και νομίζω πως η όλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το 2020 αποδίδει καρπούς.

Ο κόσμος που ασχολείται με τον αθλητισμό αντιλαμβάνεται πως έχει αναβαθμιστεί το αθλητικό στοιχείο, η αθλητική κοινότητα ενώ είμαστε μόνο στην αρχή. Να είστε σίγουροι πως τα επόμενα χρόνια θα προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις γιατί είναι πολύ σημαντικό να φιλοξενηθούν στο τόπο που γέννησε τον αθλητισμό».

Όλη η επικαιρότητα