Αργολίδα

Πρόσφυγες έσπασαν την καραντίνα στο Κρανίδι και έκαναν πορεία

Ακούστε το άρθρο

Περίπου 200 αιτούντες άσυλο έσπασαν την καραντίνα που έχει επιβληθεί στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας προς το κέντρο της πόλης.

Πρόσφυγες από τη δομή στο Κρανίδι, όπου έπειτα από τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων κορονοϊού επιβλήθηκε 15ημερη απαγόρευση κυκλοφορίας των διαμενόντων, έσπασαν την καραντίνα για να διαδηλώσουν.

Συγκεκριμένα, περίπου 200 από τους 500 αιτούντες άσυλο που μένουν στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, έσπασαν την καραντίνα και πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της πόλης, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι πρόσφυγες παρέκαμψαν τον αστυνομικό κλοιό και πραγματοποίησαν πορεία φτάνοντας έξω από το αστυνομικό τμήμα στο Πόρτο Χέλι.

Η διαμαρτυρία τους πραγματοποιήθηκε, με αφορμή τον ισχυρισμό κάποιου πως δεν είναι νόμιμη η καραντίνα που επιβλήθηκε μετά τα τρία νέα κρούσματα.

Στο Πόρτο Χέλι έχε συγκεντρωθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ προληπτικά έφτασαν στην περιοχή δυνάμεις και από το Ναύπλιο. Παράλληλα, οι αρχές έδωσαν εντολή για το κλείσιμο καταστημάτων.

Όλη η επικαιρότητα