Ηλεία

Προσφυγή για την ακύρωση των εννέα αντιδημάρχων από την παράταξη «ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΩΣ»

Ακούστε το άρθρο

Την ακύρωση της 133/7-6-2017 απόφασης του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιου Κοτζιά, με την οποία όρισε εννέα αντιδημάρχους, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης μας «ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΩΣ» Γιώργος Αηδόνης με τη σύμφωνη θέση όλων των δημοτικών συμβούλων του, που χθες το πρωί κατέθεσε προσφυγή στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Ο επικεφαλής της παράτασης «Ολυμπία Φως» και της αντιπολίτευσης Γιώργος Αηδόνης, έκανε λόγω για «ασέβεια  στους θεσμούς και δυσλειτουργία στα όργανα του  Δήμου εκ μέρους του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιου Κοτζιά, ο οποίος, για  να αποφύγει γκρίνιες και παράπονα από μέλη της δημοτικής του ομάδας, όρισε… εννιά  αντιδημάρχους». Στις δηλώσεις του, ο κ.Αηδόνης, σημειώνει επίσης πως, με αυτή την απόφαση «αποδυνάμωσε το κύρος και την αξιοπιστία, του λαμπρού ονόματος της Αρχαίας Ολυμπίας, ενάντια στην πάνδημη βούληση που απαιτεί   να γίνει θεσμικός πρωταγωνιστής, ο δήμος μας στο  ολυμπιακό κίνημα, ειδικότερα στην τελετή της φλόγας. Οδηγεί το θεσμό της αντιπολίτευσης, να μην συμμετέχει σε συζήτηση, διάλογο και στην λήψη των αποφάσεων αφού εισάγουν  θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που κακώς και  εκτός νομικής κάλυψης τα  χειρίζονται με το αξίωμα του δήθεν Αντιδημάρχου».

Εξάλλου, στη συνεδρίαση της 30ης Ιουνίου, ο κ.Αηδόνης, κάλεσε τον κ.Κοτζιά να λειτουργήσει  προς όφελος των θεσμών  της ομαλής και δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου. Έδωσε χρόνο για συνεννόηση στο Δήμαρχο και τον παρότρυνε να μην σταθεί σε  στενά παραταξιακά συμφέροντα. «Δυστυχώς δεν υπήρξε, ανταπόκριση από τη πλευρά του Δημάρχου.  Έτσι μας υποχρέωσε ,  να προσφύγουμε στην αποκεντρωμένη διοίκηση ,Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και να ζητήσουμε την ακύρωση της απόφασής του. Για μας προτεραιότητα έχουν οι θεσμοί , η  καλή τυπικά και ουσιαστικά λειτουργία του Δήμου ,προς όφελος των δημοτών, που υποφέρουν, από την οικονομική κρίση και την ανεργία και δεν θα συμβιβαστούμε ,με το παράνομο μοίρασμα στις καρέκλες» και τα αξιώματα που σκοπό έχουν ,την προσωπική ικανοποίηση, κάποιων για  να διατηρηθούν , ενωμένοι στην εξουσία της δημοτικής αρχής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Αηδόνης.

Στην προσφυγή του προς τον Γεν. Γραμματέα, ο κ.Αηδόνης και τα μέλη της παράταξής του, ζητούν, όχι μόνο την ακύρωση της απόφασης ορισμού των αντιδημάρχων, αλλά και κάθε άλλης πράξης που θα υπογράφεται από τα εν λόγω πρόσωπα.

Όλη η επικαιρότητα