Ηλεία

Προσφυγή της Περιφέρειας κατά του Αιολικού Σταθμού στο «Σκιαδοβούνι»

Ιεραρχική προσφυγή κατέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώπιον του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα.
Ακούστε το άρθρο

Ιεραρχική προσφυγή κατέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενώπιον του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα, κατά της υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 3669/19.4.2022 απόφασης του Γενικού Διευθυντή Χωροταξικής, Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για την δημιουργία Αιολικού Σταθμού Ενέργειας στο «Σκιαδοβούνι» Αρχ. Ολυμπίας.

Ειδικότερα η προσφυγή που υπεβλήθη στις 19 Μαΐου στρέφεται κατά της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 37,8 MW και συνοδά έργα οδοποιίας, ηλεκτρικής διασύνδεσης και Υποσταθμού ανύψωσης τάσης, στη θέση «ΣΚΙΑΔΟΒΟΥΝΙ» των Δήμων Ερυμάνθου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Πρόκειται για ένα έργο που περιλαμβάνει την εγκατάσταση 9 Ανεμογεννητριών ονομαστικής ισχύος 4,2 ΜW έκτασης και ετήσιας παραγωγής ενέργειας 86,259 GWh/έτος περίπου. (αντί 19 ισχύος 2 MW που είχαν εγκριθεί αρχικά) καθιστούν αυτή μη νόμιμη και πρέπει κατ΄ αποδοχή της παρούσας να ακυρωθεί.

Όλη η επικαιρότητα